Suomen suurin matkablogiyhteisö

Ruokaa, ruokaa ja ruokaa Dubaissa

Aina kun matkustan haluan kokeilla myös paikallisia ruokia päästäkseni lähemmäs oikeaa elämää. Mielestäni ruoka on puoli kulttuuria ja todella tärkeä osa matkustamista. Dubaissa olisin voinut vaikka joka päivä syödä paikallisissa ravintoloissa, mutta tuli kokeiltua myös kansainvälistä keittiötä. Ensimmäisenä iltana menimme Italialaiseen ravintolaan ja tilasimme pizzat. Ei mikään kulinaristinen riemuvoitto. Ei edes perus pizzaa, vaan aika mitään sanomaton kokemus eikä haitannut että kuva jäi ottamatta. Kompensoidaksemme tätä kokemusta menimme vielä italialaiseen kahvilaan ja tilasin creme brulee tyylisen kakkupalan tosca keksillä sekä vastapuristettua omenamehua. Mehu oli aika kirpeää, mutta ihan hyvää. Kakku oli taivaallista:) Jos herkuilla voisi elää, olisin vielä mennyt Magnolia Bakeryyn ostamaan kuppikakun, mutta jotain rajaa sentään 😉

Seuraavana päivänä söimme Bastakiyan vanhassa kaupungissa välipalaa. Itse tilasin Lomet il Adi makean herkun eli pieniä munkkeja ruusuvesi-siirapissa. Todella makea elämys eikä varmaankaan kaikkien mieleen, mutta itse pidin kovasti. Onneksi olin valinnut raikkaan kirpeämmän juomavaihtoehdon, nimittäin minttu-lime juoman joten elämys ei ollut ällön makea. Tilanne olisi varmasti ollut toinen jos olisin tilannut kamelinmatiopirtelön kuten ensin ajattelin. Sitä olisi vain ollut niin kiva kokeilla ja nyt se jäi… ensi kerralla sitten. Kaverini otti tuolloin kasvissamosoja miedon tomaattisalsan kanssa ja juomaksi ei ehkä niin perinteisen vaihtoehdon espresson. Molemmat kuitenkin kuulemma olivat erinomaisia. Illalla kävimme vielä Cheesecake factoryssä syömässä ja eilisestä pizzasta pettyneenä kaverini valitsi margariitta pizzan uudestaan. Pizza oli pannupizzan kokoinen ja kyytipojaksi tuli vielä aimo annos salaattia. Tapojeni uhrina valitsin hampurilaisen bbq kastikkeella. Annos oli juuri niin hyvää kuin muistin sen olevan 😉

Matkan kolmantena päivänä söin koko matkan parhaimman annoksen ja se tarjoiltiin aavikkosafarilla. Ilta alkoi pienellä välipalalla missä oli friteerattuja kasviksia sekä samosoja todella tulisen kastikkeen kanssa. Kastiketta sai itse lorauttaa lautaselle enkä tajunnut ensin sen olevan niin tulista, joten laitoin sitä reippaan puoleisesti ruoalleni. Eipä mitään, hiukan poltteli mutta hyvää oli! Syödessämme välipalaa ja kokeilessamme kaikkia hauskoja aktiviteettejä, paikalliset olivat tunteja valmistaneet juuri sopivaa grillitulta ja kaikki lisukkeet olivat erinomaisia. Oli erilaisia salaatteja, kastikkeita, patoja, riisivaihtoehtoja ja tietenkin grillatut lihat ja kasvikset. Tyylillisesti ehkä hiukan Intialaisen ruoan tapaista, mutta ilman kaikkia curreja. Jälkiruoaksi oli vielä tarjolla niin hedelmiä kuin vanukkaitakin. Melkein olisin vanukasta voinut ottaa enemmänkin!

Vesipuistopäivänä menimme ruokamaailmaan ja tilasimme kumpikin eri pisteistä ruokamme. Itse halusin paikallisesta kojusta missä tarjoiltiin tortillan näköiseen leipään laitettua kanaa kasviksilla. Luulin ensin että saan vain leivän, mutta lisukkeina oli paljon ranskalaisia jotka olivat juuri sopivan rapsakoita. Annos oli kuitenkin niin suuri, etten millään jaksanut kaikkea syödä. Ystäväni puolestaan tilasi kiinalaisesta kioskista kevätrullia ja kulhollisen riisä. Myös tämä oli mahtavan kokoinen annos eikä nälkä jäänyt vaivaamaan.

Lapsi sisälläni sai vallan yhtenä iltana kun kävelimme Dubai Mallissa ja oli aivan pakko päästä Rainforest Caféhen. Paikka on kai tarkoitettu enemmän lapsille ja lapsiperheille, mutta halusin välttämättä sinne. Ravintola on sisustettu kuin sademetsässä olisi ja aina välillä villieläimet heräävät henkiin, ukkonen jyrisee ja apinat huutavat. Eikä ruoassakaan ollut valittamista. Tilasin kalatortilloja papumuhennoksen ja riisin kanssa. Jami! Kaverini tilasi kasvisleivät ranskalaisilla, hyvää kuulemma myös se 🙂

Hop on Hop off kierroksen välissä kävimme ranskalaisessa kahvilassa lounaalla. Alkuun saimme korillisen paikan päällä leivottuja lämpimiä leipiä voin ja oliivitahnan kanssa. lounaaksi ystäväni tilasi täytetyn leivän mozzarellalla ja tomaatilla ja yllätykseksi ohessa oli vielä raikasta vihersalaattia. Itse tilasin sipulikeittoa. Keitto tuli leivän sisällä ja oli mahdottoman hyvää. Aromit juuri kohdillaan!

 

Viimeinen ilta meni vähän niin kuin ensimmäinen. Hätäpäissä kun ei osattu sopia yhteistä ruokapaikkaa sitä tuli tilattua vähän mitä sattui. Kaverini valitsi Intialaisen ruokatiskin ja itse päädyin kylläkin itämaiseen, mutta itse annos ei ollut niin hyvä. Oli se ihan ok, broileri oli kuitenkin mautonta ja erilaisia riisejä aivan liikaa, mutta söihän sitä joka tapauksessa. Onneksi harmitusta sai lievitettyä menemällä Cheesecake Factoryyn ostamaan maapähkinä juustokakkua. Törkeän hyvää! Sanat eivät vain riitä kuvaamaan 🙂

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply