Suomen suurin matkablogiyhteisö

Dune bashing

Odotin sekavin tuntein ainoaa ”must” retkeä, nimittäin aavikkosafaria. Toisaalta olin aivan täpinöissä siitä, mutta toisaalta olin kuullut että siinä voisi helposti tulla huono olo ja tämä vähän huolletti. Meillä oli hotellilla retkimyyntipiste, joten ostimme siitä heti seuraavalle päivälle auringonlaskusafarin aavikolle. Kuljettaja tuli hakemaan meidät hotellilta ja koska me olimme ensimmäisinä pääsimme valitsemaan paikat. Kuljettaja tiesi kertoa että meitä tulisi olemaan kolme pariskuntaa joten ajattelimme olla kohteliaita ja istuutua aivan takapenkille. Ehdimme ajaa seuraavalle hotellille kun tajusin ettei se ollut hyvä vaihtoehto. En nähnyt hyvin ja toisekseen pystyin vain kuvittelemaan miten huono olo juuri siellä tulisi. Joten kysyin kuljettajalta saisinko sittenkin vaihtaa paikkaa ja istua edessä. Ja onnistuihan se:) Ensimmäisestä hotellista ei kukaan tullutkaan, vaikka kuljettaja kävi sisällä ja respa jopa soitti asiakkaalle. Ajeltiin sitten seuraavalle hotellille ja sieltä tuli kaksi Etelä-Afrikkalaista mukaan kyytiin ja niin koko porukka olikin valmiina lähtöön.

Ajoimme ulos Dubain keskustasta suuntana aavikko. Taloja näkyi vielä siellä sun täällä, mutta muuten joka suuntaan näkyi vain hiekkaa. Lopulta kuljettaja hiljensi vauhtia keskellä moottoritietä ja kurvasi vastaantulijoiden kaistan yli pois tieltä. Hyppäsimme kaikki kyydistä siksi aikaa kun kuljettaja tyhjensi renkaat. Takaisin kyytiin RnB täysille ja kaasu pohjaan. Mieletöntä kyytiä! Pidin toisella kädellä kiinni penkistä ja toisella kahvasta pysyäkseni paikoillaan vaikka vyö olikin kiinnitettynä. Välillä auto vaikutti olevan melkein vaakatasossa ja hiekka lensi. Muitakin maastureita liittyi joukkoon ja ajelimme kovaa vauhtia hiekkadyyneillä eteenpäin.

Jossain vaiheessa pysähdyimme kuitenkin ja saimme hetken jaloitella ja ottaa kamelikuvia. Siinä ne kaikki seisoivat rykelmässä ja vain pari oli sen verran kiinnostuneet meistä että tulivat katsomaan ja tervehtimään.

Ja dune bashing jatkui 😀 Lopulta kuitenkin parkkeerasimme illanviettopaikkaan missä olisi ruokaa, juomaa ja ohjelmaa tarjolla. Me suuntasimme heti teelle ja taateleille ja tämän jälkeen päätimme kokeilla kameliratsastusta. Olisi ollut hauska ratsastaa auringon laskiessa dyynejä pitemmänkin aikaa, mutta teimme vain lyhyen kierroksen ja kokemus oli ohi nopeasti. Olisimme myös voineet kokeilla mönkiöillä ajoa, hiekka laskettelua ja hennamaalausta, mutta me päätimme vain ottaa muutaman välipalan ja juomat baarin puolelta.

Varasimme jo istumapaikat läheltä lavaa ja Etelä-Afrikkalaiset liittyivät seuraamme. Kun aurinko alkoi laske dyynien taakse, huomasin että olin ottanut liian vähän vaatetta päälle. Tuli suoranaisesti kylmä! Onneksi matkamuistomyymälässä oli halvalla filttejä myytävänä joten ostin pari ja kietouduin niihin. Seuraamme liittyi vielä häämatkalla oleva Intialainen pariskunta ja niin ruokailu oli juuri alkamassa. Tiedossa oli buffet pöytä mistä kaikki sai ottaa niin paljon kuin jaksoi. Oma lautaseni pursui kaikkea hyvää ja taisi olla koko matkan paras ruoka! Jälkiruokaakin sai vielä ja onneksi se oli hiukan kevyempää hedelmin ja vanukkain.

Oli jo pilkkopimeää kun show viimein alkoi ja ensimmäiseksi saimme nauttia dervichi esityksestä. Kyllä poika oli taitava, itseäni olisi huimannut jo parin pyörähdyksen jälkeen mutta hän vain jatkoi. Lopuksi hän valitsi ystäväni yleisön joukosta ja hän pääsi ylös lavalle kokeilemaan pyörimistä. Puku oli kuulemma painanut hirveästi ja pari pyörähdystä oli tarpeeksi 🙂

 

Illan viimeinen esitys oli vatsatanssi show. Olin jostain syystä odottanut suurta ryhmää, mutta kyseessä olikin vain yksi tyttö. Ei sen puoleen, hän tanssi taitavasti ja sai vatsansa muljautettua mitä erikoisimpiin asentoihin. Kaikki hauska kuitenkin loppuu aikanaan ja niin palasimme kaikki maastureillemme ja lähdimme takaisin kaupunkiin. Mahtava retki joka kyllä on ”must” Dubai reissulla 🙂

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply