Suomen suurin matkablogiyhteisö

Jumeirah Beach Park

Täytyy myöntää, että mietin miten Dubaissa pitäisi pukeutua kun menee rannalle. Suositeltavaa onkin ettei kuljeksi rantavaatteissa kaupungilla, mutta rannalla voi vapaasti pukeutua niin kuin muissakin rantakohteissa. Koska meidän hotellilla ei ollut omaa rantaa, päätimme mennä kokeilemaan Jumeirah Beach Park:ia. Sisäänpääsymaksu on nimellinen eikä kukkaroa rasita millään lailla, mutta sillä hinnalla pääsee hyvin hoidetulle rannalle, missä kaikki palvelut ovat aivan vieressä. Päätimme vuokrata vielä rantatuolit jotteivät pyyhkeet olisi aivan hiekassa. Toki pyyhkeitäkin olisi saanut vuokrata, mutta niistä piti maksaa vielä takuusumma vuokran lisäksi ja turhaahan se olisi ollut, kun oli omatkin mukana.

Puistossa on viheralueita, lasten leikkikenttiä, grillialueita, pukuhuoneita, volleyball kenttä jne. Me kuitenkin jatkoimme suoraan rannalle ja loikoilimme sitten siellä tuoleillamme. Joku oli varoitellut etukäteen, ettei tammikuussa voi maata rannalla, mutta ainakin kun me olimme siellä oli mukavan lämmintä ja aivan hyvin pystyi rannalla nauttimaan lämmöstä. Maisema ei ehkä ole niin idyllinen kuin voisi toivoa. Toisella puolella näkyy satama ja työmaa aika lähellä joskaan äänet eivät rannalle asti kantaudu. Mutta ainahan voi katsoa toiseen suuntaan, jolloin näkee Burj al Arabin ja näky on huomattavasti parempi 😉

Monessa paikassa oli maininta, että valokuvaaminen oli ehdottoman kiellettyä, joten en ottanut edes kameraani mukaan. Huomasin kuitenkin että moni ei piitannut tästä kiellosta ja kuvasi joka suuntaan sydämensä kyllyydestä. Onneksi netissä kuitenkin on jokunen kuva paikasta jos haluaa tutustua rantaan ja puistoon etukäteen.

Aikamme loikoiltuamme kaverilleni tuli nälkä ja hän kävi syömässä rantabaarissa kun itse jäin vielä lekottelemaan tuolilleni. Baarista oli saanut erilaisia hampurilaisia sekä ranskalaisia ja viereisestä mehubaarista tilasin vielä vastapuristettua appelsiinimehua ollessamme lähdössä. Kaiken kaikkiaan sisäänpääsymaksun arvoinen, varsinkin jos asuu hotellissa jossa ei ole omaa rantaa niin kuin me teimme. Ensi kerralla luulen kuitenkin, että valitsen suoraan rantahotellin tai ainakin rannan läheisyydessä olevan hotellin niin voi käydä löhöilemässä ilman erillistä taksimatkaa 🙂

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply