Suomen suurin matkablogiyhteisö

Souks & Dubai Creek

En tiedä koska tai missä olen oppinut sanan ”souk”, mutta itselleni se on ollut tuttu sana kauan. Se jotenkin kuvaa niin hyvin mitä se tarkoittaa, nimittäin markkinoita. Al Bastakiyan ja Dubai Creekin, tai lahden väliin jää alue missä on Dubai Old Souk eli Dubain vanha markkina-alue. Kujat kapenevat entisestään ja vieri vieren on myyntiliikkeitä, missä myydään milloin mitäkin aina koruista ja turistikrääsästä kauniisiin pashminoihin ja itämaisiin kenkiin. Tuntui kuin kaikki olisivaat heränneet kun astuimme alueelle ja joka suunnasta kuului huutoa, että tulkaa tänne katsomaan ja ostamaan. Pysähdyimme ensin yhteen liikkeeseen, missä myytiin itämaisia kenkiä ja ystäväni mietti sellaisten ostamista, mutta ne kuitenkin osottautuivat kaikki hyvin kovilta jalkaa vasten, joten ne jäi ostamatta. Vähän matkan päässä oli seuraava liike minne menimme sisälle. Myyjä oli kova puhumaan ja sai molemmat houkuteltua ostamaan pashminat. Hän näytti myös pari uutta huivien solmimistyyliä ja harjoittelimme ne pariin otteeseen että muistuu sitten kotonakin 😉 Olimme juuri lähdössä eteenpäin kun myyjä ehdotti, että kokeilisimme abayaa, eli perinteistä naistenvaatetta. Emme meinanneet suostua, mutta hän jatkoi yrittämistä ja suostuimme lopulta kun myyjä vakuutteli ettei tarvinnut ostaa, vain kokeilla. Ystäväni sai mustan abayan missä edustalla oli jonkun verran bling-blingiä. Itse sain mattakankaisemman myös mustan vaihtoehdon, missä oli kauniit koristelut hihoissa. Hiukset peitettiin tietenkin mustiin huntuihin ja niin look oli valmis. Olen aina luullut että ne ovat kuumia ja epämukavia, mutta miten väärässä olinkaan. Ne ovat ilmavia ja oikein mukavat päällä. Emme kuitenkaan ostaneet pukuja, mutta olihan se mielenkiintoista kokeilla niitä 🙂

Emme enää ostaneet muuta souk-alueelta vaan jatkoimme rantaan mistä otimme abran, eli veneen toiselle puolelle lahdelmaa. Abra on kuin suuri soutuvene missä on katto pään päällä. Keskellä on matala koroke, missä kaikki sitten istuvat. Olimme ainoat naiset tällä kyydillä ja suurin osa taisi olla työläisiä menossa töihinsä. Matka itsessään ei kestänyt kovinkaan kauaa, olisiko siinä kymmenisen minuuttia mennyt, eikä matka ollut hinnallakaan pilattu, yhden dirhamin siitä maksoin, eli noin 20 senttiä.

Toisella puolella kävelimme suorinta tietä kohti mauste soukia. Tuoksut olivat huumaavat ja myös täällä kaikki hyökkäsivät myymään tuotteitaan heti. Pysähdyimme yhden pisteen luona, missä myyjä maistatutti eri tuotteitaan aina kamelinmaitosuklaasta ja taateleista erilaisiin pähkinöihin. Päädyin lopulta ostamaan pussillisen teetä, erilaisia curry laatuja, kanelia sekä sahramia. Kaupan päällisiksi sain pussillisen kamelinmaitosuklaata, joten varmaankin maksoin ostoksistani liikaa kun oltiin näin anteliaita 😉

Maustetaivaan jälkeen jatkoimme kulta soukille. Kyseessä on kokonainen katu täynnä koruliikkeitä vieri vieren mitä mahtavin koruin. Jos rahaa olisi tukuttain voisi sieltä ostaa koko kropan peittäviä luomuksia. Emme kumpikaan ostaneet koruja tällä kertaa, mutta jos kullasta pitää, tämä on oikea osoite. Hinta määräytyy kullan päivän hinnan mukaan sekä siihen päälle työlisä riippuen siitä minkälaisen luomuksen haluaa ostaa. Itse olen hirveän huono tietämään mitä näiden tavaroiden tulisi maksaa, joten siitäkin syystä jäi ostamatta. Mutta jo pelkästään kaikkien hienojen korujen katselu riitti wow-elämykseen 🙂

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply