Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kun Porvoo tuoksui kahville

Sunnuntai aamuna otimme auton allemme ja huristelimme 40 minuutissa Espoosta Porvooseen. Jätimme auton toiselle puolelle jokea vanhan kaupungin levittäytyessä eteemme. Kiinalaisturistiryhmän tavoin jäimme seisomaan sillalle ja katsoimme Porvoon tunnettuja punaisia puisia rakennuksia joen varrella. Aurinko kimalteli puidenlatvoissa ja aamupäivä sarasti kirkaanaa sekä hieman viileänä, talvi on selvästi tulossa.

Suunnistimme mukalakivikaduilla suoraan Tee- ja Kahvihuone Helmeen aamupäiväteelle sekä kakkupaloille. Ei, yksi kakkupala ei riittänyt vaan jaoimme kolme palaa. Teehetken jälkeen kävelimme kohti Mormors herkkukauppaa ja astuimme sisään. Putiikki on niin viihtyisä kaikkine herkkuineen ja ollessamme sisällä näimme miten jouluasetelma oli syntymässä 🙂 Haistelimme Porvoon Paahtimon eri kahveja ja vaikka kaikkia olisi tehnyt mieli ostaa, päädyin lopulta pähkinäkahviin. Sen tuoksu oli jotenkin niin huumaavan ihana, että täytyy kotona vielä maistaa myös makua. Kuulimme kuinka paahtimon puolella kone lähti käyntiin ja saimme kuulla että noin 30 minuutin kulutta he alkaisivat paahtaa kahvia.

Siltaan maalatut kasvot

Kurkkasimme sisään Porvoon Paahtimon kahvilaan ihan vain ihaillaksemme sisustusta joka on hämyisä ja jotenkin niin talvinen vaikka kesä olisikin kyseessä. Jatkoimme matkaa vielä rantakatua pitkin ja pysähdyimme yhdellä sillalla ja mietimme uuden ja vanhan Porvoon eroja. Itse haluisin ehdottomasti asua vanhan Porvoon puolella jossain vanhassa puutalossa kun taas kaverini oli ehdottomasti joen toisella puolella olevien uusien rakennusten kannalla.

Pikkuhiljaa alkoi kuitenkin tuoksumaan kahvi ja kiiruhdimme takaisin paahtimolle. Kone oli jo täydessä työntouhussa ja pääsimme pieneeseen huoneeseen sisälle katsomaan paahtamista. Lämmintä oli kerrakseen ja tuoksu mitä ihanin! Saimme kuulla paahtamisprosessista ja eri kahvilaaduista. Vaikken suuri kahvin ystävä olekkaan oli tuoksu aivan fantastinen ja teki mieli juoda kupillinen. Päätin kuitenkin säätää kotiin asti, kun saisin maistaa ostamaani paikan kahvia. Muitakin kiinnostuneita ja uteliaita rupesi tulemaan katselemaan ja annoimme tilaa myös heille ja lähdimme itse takaisin ulos.

Heti viereisessä talossa olikin sitten seuraava pysäkki, nimittäin ihana sisustusliike. Nypläsin vaikka mitä tavaroita ja olisin halunnut niin serviettirenkaita, lääkkeiden säilytysrasian kuin lamppuja ja kakkualustoja. Hillitsin kuitenkin itseni ja ostin keittiöpyyhkeen, pari kynttilää sekä pienen koristeellisen vanhanajan keinu-puuhevosen. Seuraavassa liikkeessä kadun toisella puolella kaverini puolestaan teki löydän kun hän osti erikoista shampoota, joka on saippuapalan muodossa. Myyjä hehkutti shamppoon ominaisuuksia, joten mielenkiinnolla jään odottamaan kaverini mielipidettä.

Viimeisimpänä muttei vähäisimpänä kipusimme ylös kohti suurta valkeata kirkkoa mäen päällä. Kirkossa oli juuri alkamassa joku tilaisuus, sillä pihalla oli paljon autoja ja jokunen seisoskeli vielä pihalla. Itse suuntasimme persoina makealle kohti Pientä Suklaatehdasta ja ostimme vielä kotiin muutaman ihanan praliinin. Täydellinen viikonloppu 🙂

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply