Suomen suurin matkablogiyhteisö

Porvoon Helmi

Porvoon vanha kaupunki ihanine puutaloineen on mukava paikka viettää sunnuntaipäivää jopa vain katsellen taloja ja kaupunkia, mutta jos suinkin vain on mahdollista kannattaa poiketa Tee- ja Kahvihuone Helmeen. Kahvila on keltaisessa puutalossa aivan vanhan kaupungin sydämessä, joten sinne on helppo löytää joka suunnasta. Heti sisään astuessamme tuli tunne, että täällä haluan viettää aikaa ja istua pitempäänkin. Pienessä kammarissa on kassa sekä kaikki toinen toistaan herkullisemman näköiset leivonnaiset. Yhdellä seinällä tsaariperhe poseeraa lukuisissa kuvissa ja ikkunan edessä on pöytä pullollaan eri teelaatuja, joita voi myös ostaa kotiin.

Toisella puolella huonetta oli pyörivä vitriini, joka oli niin täynnä kaikkea herkkua. Emme kertakaikkiaan voineet valita vain yhtä per nenä, vaan otimme kolme kakkupalaa, jotka jaoimme kahteen pekkaan. Täytyy myöntää että sellaisen herkkupläjäyksen jälkeen oli kyllä aika täynnä, mutta ai niin tyytyväinen makuihin. Valitsimme mango-juustokakkupalan, omena-pähkinäkakkupalan vaniljakastikkeella sekä täyteläisen tuhdin suklaakakkupalan kermavaahdolla. Lisäksi vielä kuppi mustaa- ja kuppi vihreää teetä, joita saa ilmaiseksi tämän jälkeen santsata.

Ensimmäinen huone oli kaikista suurin ja niin takka kuin vanha piironki koristi huonetta. Todella viihtyisä, mutta sattui olemaan aika täynnä joten jatkoimme seuraavaan huoneeseen.

Tämä oli hiukan pienempi, naisellinen salonkimainen huone ja olisin varmasti mieluiten istahtanut tähän huoneeseen, mutta vapaita paikkoja ei ollut, emmekä tahtoneet ängetä samaan pöytään muiden kanssa kun viimeisessä huoneessa oli rutkasti tilaa.

Viimeinen kammari oli Runebergin huone, ainakin seinillä oli lukuisia kuvia hänestä. Seinällä oli myös ihanan jouluinen ja tunnelmallinen taulu Porvoon vanhasta kaupungista. Siitä tuli mieleen, että täytyy tulla uudestaan joulumyyjäisten aikaan nauttimaan kaupungin tarjonnasta.

Mutta me istahdimme alas ja nautimme kakkupalojamme hyvässä seurassa kun vielä omistajan koirat tulivat moikkaamaan. Siinä sai hetken rapsutella toista hauvelia ennen kuin hän jatkoi seuraavan rapsuttajan luo. Täytyy myöntää, että Porvoossa on helppo herkutella liikaa, mutta tällaisessa paikassa se sallittakoon. Jatkossakin Helmi pysyy listallani minne mennä syömään herkkuja Porvoossa 🙂

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply