Suomen suurin matkablogiyhteisö

Aikaistettu five o’clock tea

Nimi ja tee itsessään viittaavat itään ja yrityksen nettisivuillakin kuvataan kuinka Chai Wan on teehuone, jossa itä kohtaa lännen, mutta mielsin kaiken kuitenkin jotenkin niin brittiläiseksi. Eikä huonolla tavalla ollenkaan. Kiseleffin talo senaatintorilla luo kauniit puitteet tee-elämykselle ja mukavat tuolit sekä sohvat takaavat että teehuoneella viihtyy pitempäänkin.

 

Olimme ostaneet kahden hengen brunssit ja varasimme pöydän etukäteen. Paikka ei ollut tungokseen asti täynnä, mutta porukkaa oli kyllä kuitenkin ihan kiitettävästi. Kahden hengen orkesteri tunnelmoi pienellä tilaisuutta luultavasti vartavasten rakennetulla lavalla ja lauantai päivän pörinää oli selvästi havaittavissa. Alkuun tuli Aasiassa suuren suosion saavuttanut kupla tee, joka tarjoiltiin shampanjalasissa. Olihan se fiiniä, mutta täytyy myöntää että vaihtoehto jota saa Rautatieasemalta Bubble Teasta on paljon parempi, niin teen puolesta kuin ”kuplien”. Tilasimme kumpikin vihreää teetä ja sitä tuli pienessä pannussa. En tiedä kuuluisiko sitä saada täydennystä, koska se vähän loppui kesken, mutta kukaan ei tullut kysymään haluammeko lisää. Onneksi buffet pöydässä oli lisäksi niin omena- kuin appelsiinimehua joita joimme sitten enemmän.

Satuimme varmaan pieneen ruuhka-aikaan sillä buffet oli lähes loppu, mutta onneksi tuli täytettä taas pikkuhiljaa lisää. Otimme alkuun salaatteja, joita löytyi niin oliivi-salaattia, tomaatti-kurkkusalaattia kuin Waldorfin salaattia. Muita suolaisia vaihtoehtoja oli kurkku- ja broilerkolmioleipiä sekä kahta erilaista skonssi vaihtoehtoa. Jos on oikein kova nälkä näillä kyllä tulee täyteen ja skonssit olivat autenttisen makuisia.

Jatkoimme hetken päästä makeisiin vaihtoehtoihin, missä oli tarjolla croissantteja, mustikka- ja karpaloskonsseja, clotted cream, sekä kahta erilaista hilloa, marjoja ja hedelmiä. Clotted cream vaan sopii niin törkeän hyvin skonssin päälle hillon kanssa ettei siitä pääse yli eikä ympäri. Joskus Lontoossa minua on yritetty huijata ja tarjottu voita, mutta se ei todellakaan ole sama asia!

Mielestäni on hineoa että Helsingistäkin rupeaa löytymään erilaisia vaihtoehtoja ja teehuone onkin ihana vaihtoehto. Voin hyvin kuvitella tulevani kello viiden teelle nauttimaan skonsseja, vaikka nyt nautimmekin ne brunssina, ei kellonajalla oikeastaan edes ole väliä, ne ovat aina loistava valinta.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply