Suomen suurin matkablogiyhteisö

Tukholman monet kasvot (4): Hötorget

Hötorget on ollut se ”U-käännös paikka” lukuisilla Tukholman vierailuilla. Eli kun olemme kävelleet Gamla Stanista Hötorgetille olemme aina kääntyneet ympäri ja palanneet Åhlensille ja sieltä metrolla takaisin laivaan. Mutta Hötorgetia ei pidä aliarvioida. Kyseessä on siis aukio Tukholman keskusta-alueella Norrmalmin kaupunginosassa. Päiväsaikaan aukio on vilkas alue ja toimii hedelmien ja vihannesten markkinapaikkana. Ja monet Tukholmalaisista tulee lounastamaan joko johonkin alueen monista ravintoloista tai sitten istumaan ihan take-away lounaan merkeissä vaikka Tukholman konserttitalon rappusille. Mekin istahdimme aurinkoon hetkeksi katselemaan ihmisvilinää sekä pulujan kujerrusta ja ruoan metsästystä.

Jos Hötorgetin itäpäädyssä sijaitsee Tukholman konserttitalo, on eteläpuolella suuri elokuvateatteri Filmstaden Sergel sekä Hötorgshallen, joka on suuri kauppahalli mahtavine herkkuineen. Länsipäätyä dominoi PUB tavaratalo, missä voi käydä ostamassa vaikka vaatteita ja kosmetiikkaa. Pohjoispuolella puolestaan löytyy jos jonkinmoista ravintolaa ja kahvilaa. Olenkin aina ihaillut Tukholmassa eri etnisiä ravintoloita, jokaiseen makuun löytyy tarjontaa.

Kiersimme viimeeksi hetken toria ja tarjonta oli todella laajaa. Kukkia oli monessa eri kojussa myynnissä ja hedelmät loistivat tuoreina eri värisinä. Lempparini tällä alueella kuitenkin on Hötorgshallen. Sinne pääsee rullaportaita pitkin alas ja edessä aukeaa koko makujen maailma. Heti rullaportaiden alapäässä on Suomi-piste, mistä voi ostaa vaikka karjalanpiirakoita ja Hartwallin limssoja salmiakkia unohtamatta. Me kuitenkin suuntasimme latinokauppaan Inka Colan perässä. Heillä oli 7 pulloa jäljellä ja me otimme ne kaikki. Ostimme myös liha empanadan (joka on lihapiirakkaa) ja saimme sen lämmitettynä. Jos liilaa maissia olisi ollut, olisimme ehdottomasti ottaneet sitä myös, nyt tyydyimme näihin. Mutta valikoimissa on chorizosta juustoihin ja pähkinöistä chileihin eli laidasta laitaan. Muitakin myyntipisteitä on, Myynnissä on niin hedelmiä kuin vihanneksia, kaloja, lihoja ja muita etnisiä herkkuja, kakkuja, mausteita ja juomia. Parissa pisteessä voi jopa istahtaa alas ja maistaa myytävänä olevia herkkuja! Tänne kannattaa ehdottomasti suunnata eikä laivamatkakaan ole este, huomasin laivalla kylmäsäilytysboxeja, joita voi käyttää. Jos joskus olen yötä Tukholmassa taas, haluan käydä täällä taas oikein ajan kanssa ja maistaa eri herkkuja. Nyt kuitenkin valjastin porukat hakemaan lisää limpparia 😉

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply