Suomen suurin matkablogiyhteisö

Stockholm i mitt hjärta…

Koko yön riekkumisen jälkeen olikin vaikea herätä kun herätyskello soi siinä 9.30 pintaan. Isäntä päätti ettei nouse vielä, mutta itse lähdin Promenaden kahvilaan aamupalalle. Päätin tehdä vielä pikaisen kierroksen ulkona kannella ja näin kuinka Tukholma heräsi kauniiseen kesäiseen säähän. Kirosin kuitenkin pakkaamistani, sillä olin varautunut vilpoisempaan säähän ja tiesin jo etukäteen, että nyt tulee olemaan lämmin kävellä pitkissä housuissa ja pitkähihaisessa paidassa. Muuta ei ollut kuitenkaan mukana, joten näillä mennään.

 

Lähdimme kävelemään satamasta kohti Ropsten metropysäkkiä ja nyt isännän nälkä heräsi. Piti siis tehdä pieni pysähdys matkan varrella sijaitsevaan kahvilaan ja tilata piirakanpalanen. Kyytipojiksi tuli vielä kulhollinen salaattia, joten enemmänkin lounas oli kyseessä 🙂 Mutta jatkoimme siis metrolle ja ostimme automaatista lipun. Idea on kätevä, mutta toteutus ontuu. Sitä ei voinut ostaa kaksi lippua kerralla, vaan ensin yhden lipun ja maksaa kortilla, jonka jälkeen piti proseduuri aloittaa alusta jotta sai ostettua sen toisen lipun… Pieni suunnitteluvirhe. Tukholman metrolinjasto on kuitenkin varsin toimiva ja muutaman pysäkin päässä jäimme pois Gamla Stan pysäkillä. Taas piti pysähtyä kahvilaan tällä kertaa ostamaan massiivisen kokoisen sämpylän, jota herra sitten mutusteli tyytyväisenä kun kävelimme eteenpäin. Olen ollut niin monta kertaa vanhassa kaupungissa, että sitä ei osaa enää katsoa uusin silmin, mutta uutuutena edelliseen kertaan oli lukuisat vohvelikahvilat. Niitä oli tupsahdellut joka kulmaan, joskus jopa aivan vieretysten. Nälkä ei kuitenkaan enää ollut, joten jätimme vohvelit väliin, mutta olisihan se ollut kiva maistaa kun kuitenkin näyttivät ja tuoksuivat niin hyville. Ensi kerralla sitten…

Vanhasta kaupungista kävelimme kuninkaanlinnan ohitse Drottninggatania pitkin kohti Galleriaa. Kävimme koukkaamassa sisällä ja jäin miettimään Hollisterin mukavantuntuisia lökäpöksyjä ja nyt harmittaa etten niitä ostanut. Onneksi porukat käy Tukholmassa tällä viikolla niin lisäsin ne heidän ostoslistaan 😀 Istahdimme hetkeksi Galleriassa yhteen kahvilaan ja ostimme mehut ja isäntä söi vielä mahtavan kokoisen muffinssin. Amerikkalaistyylisiä kuppikakkuja myydään aivan Gallerian keskellä ja sieltä saakin joka makuun sopivia ihanuuksia. Jami!

Kävelimme kiertotietä ja tulimme viimein Hötorgetille missä pitäisi olla tietojemme mukaan latinokauppa ja olihan se siellä aivan Suomi-pisteen vieressä. Ostimme paikan kaikki 7 Inka Cola pulloa ja parkkeerasimme hetkeksi portaille istumaan ulkona auringossa. Pullot painoivat sen verran ettei enää huvittanut kävellä pitkiä matkoja joten suuntasimme kohti Kungsträdgårdenia ja istahdimme T.G.I.Friday’sin vieressä olevaan kahvilaan hetkeksi limpparille. Koko alue oli täynnä kojuja ja erilaisia tapahtumia joten seurasimme niitä vielä hetken. Tapahtuma oli selvästi suunnattu nuorisolle, jota paikalla olikin paljon.

Päätimme lähteä takaisin laivalle ja juuri ennen Galleriaa huomasin Desigual kaupan suunnilleen NK:ta vastapäätä. Suoraan sinne ja hypistelin kaikkia ihania vaatteita. Syksyn uutuudet olivat jo tulleet kauppaan ja ruskea pitsinen hame oli pakko saada. Isäntää rupesi painava reppu jo satuttamaan, joten otimme T-centralista metron takaisin laivalle. Terminaalissa olikin sitten valtava jono ruotsalaisia jonottamassa laivaan, mutta kun kysyin virkailijalta pitääkö meidänkin jonottaa viittilöi hän meidät jonon ohi suoraan sisään 🙂

Ehdimme jättää tavarat hyttiin ja kun laiva lähti suuntasimme Bistro Maximeen syömään. Alkuruokapöytä näytti niin hyältä että valitsimme sen. Ensi kerralla otan vain ja ainoastaan tätä. Vaihtoehtoja oli monta ja kaikki oli hyvää! Pääruoaksi tuli maissikanaa ja isännälle porsasta. Olihan ne hyviä, mutta molemmat olimme kuitenkin ehdottomasti alkuruoan lumoissa ja sitä olisi voinut syödä pääruokanakin. Jälkiruoaksi sitten valitsimme pöydästä taas itse ja ok perusjälkkäriä oli. Jaoimme pullollisen Tommasi viiniä ruoan kanssa ja se olikin sitten niin hyvää että päätimme ostaa sitä kotiin vielä tax freestä. Koko yön tanssimisen, päivän kävelyn ja paljon syödyn päivän päätteeksi ajattelimme mennä hetkeksi sulattelemaan ruokia hyttiin. Heräsin seuraavan kerran puolenyön aikaan ja turhahan siinä vaiheessa enää oli mennä minnekkään joten jatkoimme unia 🙂

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply