Suomen suurin matkablogiyhteisö

Vilkaisu Tivoliin ja Kööpenhaminaan

Mini-loma oli loppumassa ja viimeinen etappi oli siirtyä Tanskan puolelle ja parkkeerata viimeiseksi yöksi Kööpenhaminaan. Olen jotenkin aina sivuuttanut Kööpenhaminan täysin. En edes tiedä syytä tähän. Jotenkin vain pidän muista pienistä kylistä pitkin Tanskan maaseutua, mutta en niin pääkaupungista. En edes oikein osannut mennä minnekkään, vaan suuntasin siihen ainoaan mitä tiesin: Tivoliin. Lapsena oltiin automatkalla ja pysähdyttiin täällä. Silloin olisin halunnut photoshopatun kuvan itsestäni Johnny Deppin kanssa, mutta vissiin se maksoi liian paljon, sillä porukat eivät sitä ostaneet. Nyt en kuitenkaan metsästänyt enää tällaista kuvaa ja tuskin niitä myynnissä olisi ollutkaan. En myöskään ostanut lippua mihinkään laitteeseen, vaan nautin kesäisestä päivästä ja nähtävyyksistä, mitä Tivolin alueella on.

Nälkäkin rupesi olemaan ja huomasin kiinalaistyylisen korkean rakennuksen. Se osoittautui kiinalaiseksi ravintolaksi joten sinne siis. Tilasin kanaa hapanimeläkastikkeessa riisin kera ja se oli todella hyvää joskin Tivoli-lisä hinnoissa oli tuntuva. Ihailin vielä ruoan päätteeksi hetkeksi merirosvolaivaa kun se oli mielestäni kauniisti rakennettu. Joskus olisi hauska seilata vaikka Karibialla oikealla sellaisella, tuntea kuinka kanuunat ampuvat merelle ja laulaa merirosvolauluja Captain Jackin kanssa 😉

 

Tivolin jälkeen kävin vielä kääntymässä kaupungilla, mutta en ostanut mitään enkä mennyt loppupeleissä minnekkään sisällekkään. Kuuntelin hetken katutaiteilijoiden soittoa, joka kaikui aukiolla aika hienosti. Kuullosti itse asiassa todella hyvältä 🙂 Ilta rupesi jo hämärtämään kun lopuksi vain kävelin takaisin hotelliin, huomenna olisi kuitenkin aikainen herätys ja lento takaisin kotiin… Mutta ehkä olen tuominnut Kööpenhaminan liian nopeasti, ehkä kaupungille pitäisi antaa mahdollisuus ja oikein ajan kanssa tutustua siihen. Pari kaveriakin asuu lähellä siellä, joten voisihan sitä ottaa kaupungin listalle, minne mennä pidennettynä viikonloppuna. Ei nuo lennotkaan aivan mahdottomilta näytä tällä hetkellä 🙂

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply