Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kauniita maisemia ja lisää marsipaania

Heräsin aamulla kun joku Lübeckin kirkonkelloista rupesi lyömään kahdeksaa ja suuntasin aamupalalle alakertaan. Oli jogurttia, mysliä, patonkia, leikkeleitä ja hilloa, eli aika perinteinen saksalainen aamupala, mutta ihan hyvän makuinen. Ei ollut minnekkään kiire joten en hosunut ulosmenon kanssa vaan rauhassa lueskelin respasta löytyneitä kaupunkioppaita. Lähdin kuitenkin sen jälkeen ulos ja pienelle shoppailukierrokselle. Muistan ajan, jolloin Lübeckissä oli vain pienempiä putiikkeja, mutta nyt oli tupsahtanut jopa aika keskeiselle paikalle suurempi moderni rakennus kauppoineen. Kolusin ne läpi ja mukaan tarttui pari paitaa ja vyö. Halusin kuitenkin katsoa ne muutkin liikkeet ja kävin vielä monessa liikkeessä sisällä. Tein mielestäni huippulöydön kun ostin alennuksessa olevat Espritin sandaalit. Ne sit ovat mukavat jalassa! Ostinpa toiset korolla olevat ”bile” kengät, mutta kotona sitten kun ne pääsivät käyttöön, tajusin miten epäkäytännölliset ne ovat mukulakivillä… Mutta takaisin Saksan maalle.

Kävin viemässä kaikki löydöt hotelliin ja lähdin hetken päästä takaisin ulos. Oikeastaan ei ollut mitään tiettyä suunnitelmaa mihin suuntaan pitäisi mennä, vaan kävelin siihen suuntaan aina, missä näytti olevan jotain kaunista katseltavaa. Lopuksi tulin kirkon luo, missä mainostettiin, että ylös kirkontorniinkin pääsee. Sinne siis maisemia katselemaan ja näkyihän sieltä kauas 🙂

Piipahdin uudestaan Rathauskellerissä syömässä (se vain oli niin tunnelmallinen paikka), tällä kertaa kala-annoksen ja sekin oli hyvää 🙂 Tapojeni orjana suuntasin taas jälkkärille marsipaanikahvilaan ja tilasin mansikka-marsipaanikakkupalasen. Mansikat olivat tuoreita ja hyvänmakuisia ja tietenkin marsipaani komppasi kokonaisuutta. Miksei meillä ole tällaisia herkkuputiikkeja samalla tavalla kuin muualla euroopassa? Pitäähän suomalaisetkin herkuista… 🙂 Hipsin takaisin hotellille ja pakkasin taas laukkuni valmiiksi, huomenna matka jatkuisi jälleen eteenpäin.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply