Suomen suurin matkablogiyhteisö

Päiväretki Mustioon II

Kun tulimme takaisin ulos kierrokselta sisätiloista paistoi aurinko kirkkaalta taivaalta. Otimme pari kuvaa talosta vielä ulkopuolelta, mutta nälkä rupesi jo kurnimaan joten kävelimme Linnankrouviin, joka on rakennettu 1800-luvun vaunutalliin. Päätimme istua ulkona terassilla kun oli kerran niin hieno sää ja saimme pöydän läheltä baaria. Ravintola tarjoaa lähituotettua ruokaa, joka on niin omistajien kuin kokin sydäntä lähellä. Pidän tällaisesta ideasta ja päätin ottaa terassimenulta fish&chips annoksen kun se kuullosti niin hyvältä. En ollut sillä tuulella, että olisin syönyt taas hienosti kuten edellisenä päivänä, vaan perinteisempi ”simppelimpi” annos kuullosti täydelliseltä. Ja hyvää oli! Paperissa tuotiin kaksi leivitettyä kalaa sekä uusia perunoita ja törkeän hyvää remouladea. Oli niin kamala nälkä, että ensin mietin tulenko täyteen, mutta kyllä vain siitä täyteen tuli. Jälkkäriksi kuningatartötteröt käteen ja lähdimme kävelemään linnan puistoon. Ohitimme saunarakennuksen ja mietin miten mukavaa olisi kaveriporukan kanssa tulla viettämää kesäiltaa saunomalla.

Järven rannalla oli romanttinen paikka viettää aikaa rakkaan kanssa ja siellä istuikin ainakin hetken aikaa joku pariskunta. Me kävelimme järven yli toiselle puolelle ja kiipesimme ylös linnan tornia muistuttavan rakennuksen luokse. Se näytti jykevältä kivirakennukselta, mutta olikin puusta tehty ja vain näytti kiviseltä. Ovi oli kuitenkin kiinni, emmekä päässeet sisällä käymään joten käännyimme ympäri ja kävelimme takaisin.

Huomasimme kelluvan sillan, jota kutsutaan lummepoluksi joten suuntasimme sinne. Silta siis kelluu järven päällä ja polun varrella voi ihailla kesäaikaan kukkivia lumpeenkukkia. Niitä näkyikin nyt niin valkoisina, pinkkeinä kuin keltaisinakin. Sateisella säällä kukat menevät nuppuun ja niitä on vaikeampi erottaa, nyt ne kuitenkin kukkivat iloisen kauniisti auringonpaisteessa. Istuimme hetken penkeillä keskellä kelluvaa siltaa ja katselimme kaunista maisemaa. Ihanaa ja rauhallista.

Teimme vielä pienen kierroksen puutarhassa, mutta päätimme sitten ajaa takaisin kotia kohti. Mustion linna on ehdottomasti saanut paikan sydämessäni ja haluan tulla tänne uudestaan myös toistekin 🙂

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply