Suomen suurin matkablogiyhteisö

Viikinkikylän vieraana Rosalassa

Aamulla kävimme ensin aamupalalla ja parkkeerasimme tämän jälkeen auton pois hotellin alueelta ja lähdimme satamaan odottamaan laivaa Rosalaan. Olimme viimeisimpien joukossa, jotka nousivat laivaan ja kaikki sisätilat olivat jo menneet. Uskon kuitenkin, että olisin istahtanut ulos kannelle joka tapauksessa sillä aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta kun nostimme ankkurin ja lähdimme huristelemaan kohti Viikinkikeskusta Rosalassa. Matka kesti sellaiset 25 minuuttia ja saimme maistiaisen kauniista saaristosta. Mietin jo miten mukava olisi jos olisi oma mökki näissä maisemissa 🙂

Ankkuroimme Rosalan satamaan ja meitä vastaan tuli heimopäällikkö Viikinkikeskuksesta. Hän kertoi alueesta ja ohjasi meidät alueelle. Saimme heti alkuun nähdä lyhyen videon viikinkien elämästä sekä heidän ajatuksestaan miten maailma on luotu. Tämän jälkeen meille tarjottiin lohikeittoa päällikön salissa. Keitto oli hyvää ja Rosalan musta leipä vielä parempaa. Onnkesi tätä saa ainakin Stockalta ostaa jos himo iskee kotonakin 😉 Rosalassa on myös oma olutpanimo ja ostimme yhden pullon maistiaisiksi.

Rosalassa voi myös olla yötä ja nukkua päällikön salissa alkovissa tai sitten omassa pienessä huoneessa aivan salin päässä. Hauska idea. Paikalla järjestetään myös viikinkiaiheisia juhlia, leirikouluja jne. Nyt satuimme olemaan juuri ”viikinkimessujen” aikaan ja paikalla oli enemmän väkeä kuin yleensä. Oli huovuttajia, korujen tekijöitä jne. Tutustuimme vielä pieneen näyttelyyn yhdessä talossa ja seurasimme vielä hetken taistelunäytöstä ennen kuin lähdimme takaisin laivalle ja matka jatkui.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply