Suomen suurin matkablogiyhteisö

Autoilua: Monolithos ja paikallisia herkkuja

Päätimme koukata sisämaahan eikä ajaa aivan Rhodoksen eteläkärkeen saakka. Maisema muuttui vuoristoisemmaksi ja näimme upeita maisemia ajaessamme serpentiiniteitä eteenpäin. Kun lähestyimme Monolithosta alkoi paikallisia pieniä myyntikojuja näkymään siellä täällä joten pysähdyimme yhdelle, joka sijaitsi puiden varjossa näköalatasanteen vieressä. Saimme maistaa erilaisia hunaja-laatuja ja manteleita. Ostimme kumpaakin sekä vielä viikunahilloa kotiin.

Jatkoimme matkaa ja tulimmekin pian vanhalle luostariraunioille, mistä opas sanoi olevan hienot maisemat. Kiipesimme taas hiki valuen pitkin selkää ylös raunioille. Oli aivan hiljaista ja ainoa paikalla oli jättikokoinen hämähäkki, joka oli päättänyt rakentaa seittinsä juuri kävelyreitin päälle. Selvisimme kuitenkin siitä ohitse ja kävimme sisällä pienen pienessä kappelissa missä paloi muutama kynttilä. Ilma oli kuin pysähtynyt sisätiloissa joten peruutin nopeasti ulos.

 

Opas oli oikeassa, maisemat oliva upeat ja aurinko kimalteli kuin miljoona timanttia meressä. Aika oli kuin pysähtynyt eikä ketään muuta näkynyt tai kuulunut lähistöllä. Seisoimme hetken katsomassa kaukaisuuteen.

Alhaalla kilisteli tuulikello ja kävimme ostamassa taas juotavaa ennen kuin jatkoimme matkaa. Alkuun tie oli vielä serpentiinimäistä ja ajaminen kesti kauemmin kuin suoralla moottoritiellä. Pian tulimme kuitenkin rantatielle, tie suoristui ja vuoret jäi taakse. Viimeinen pysähdys olikin sitten vasta juuri ennen hotellia kun kävimme Carrefour ruokakaupassa. Ostimme vaikka mitä herkkuja mukaan hotellille. Kurvasimme jo auringon laskiessa takaisin hotellin parkkipaikalle ja tyytyväisinä päivän retkeen kävimme ihanan viilentävässä suihkussa. Isäntä valmisti vielä merenelävistä ja tomaatista meille kastikkeen, jota nautimme pitaleivän ja tsatsikin kanssa pelatessamme patiolla yatzya.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply