Suomen suurin matkablogiyhteisö

Autoilua: Lindos

Vaikka opas olikin suositellut, että jätämme auton ylös mäen huipulle, tein jostain syystä virhe käännöksen ja löysimme itsemme matkalla alsa kohti Lindosta. Niin oli monta muutakin autoa tehnyt ja letkassa jonotimme alas. Teimme kuitenkin heti mahdollisuuden tultua käännöksen ympäri ja ajoimme takaisin ylös mäelle, mistä löytyi parkkipaikkoja paremmin ja vielä ilmaiseksi.

Kävelimme takaisin alaspäin ja tulimme kylän ”porteille”. Lauma aaseja tuli vastaan ja vitosella olisi päässyt aasikyydillä ylös linnanraunioille. Säälin kuitenkin aaseja sen verran, että päätimme kävellä itse ylös. Hiki virtasi pitkin selkää, mutta kiipeäminen oli ehdottomasti vaivan arvoista. Juuri ennen raunioiden sisäänkäyntiä oli pieni puinen alue ja naiset olivat levittäneet myytävinä olevia pöytäliinoja varjoon. Me kuitenkin kävelimme vain ohi ja ostimme sisäänpääsyliput raunioille. Kerrassaan upeat maisemat niin meren yli kuin Lindoksen kaupunkiin.

Paikoin puuttui aita kokonaan ja vaikka en niin kärsi korkean paikan kammosta en uskaltautunut kovinkaan lähelle kielekettä kuitenkaan. Päässä alkaa kuitenkin aina vähän huippaamaan jos on riski että saattaisin syöksyä alas jonnekin. Mutta on linnan entisillä asukkailla ollut hienot maisemat! Ajatus, että joka aamu saisi herätä kauniiseen merelliseen maisemaan on kuitenkin enemmän kuin mieluisa.

Kävellessämme takaisin alas kylään näimme, että monen talon katolla oli ravintola ja päätimme suunnata yhdelle niistä. Satuimme löytämään viihtyisän näköisen talon ja nousimme portaat katolle. Onneksi oli varjot suojaamassa suoralta auringolta ja tuuli viilensi mukavasti. Tilasimme alkuun taas mustekalaa, tsatsikia ja friteerattuja minirapuja. Tämä mustekala oli matkan paras eikä muissakaan ruoissa ollut mitään valittamista, vaan kaikki oli todella maukasta. Pääruoaksi tilasimme grillattua miekkakalaa vartaassa sekä lammaspataa voipaperissa. Varsinkin lammas oli törkeän hyvää ja sitä onkin tehnyt mieli monta kertaa kotiintulon jälkeen… 😉

 

Syötyämme kävelimme vielä hetken kapeilla kujilla ja kävimme muutamassa käsityökaupassa. Hinnat kuitenkin ovat mielestäni kovemmat Lindoksessa, joten emme ostaneet muuta kuin uudet juomat. Kello rupesi jo olemaan 15.30 joten lähdimme takaisin autolle ja jatkoimme matkaa taas.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply