Suomen suurin matkablogiyhteisö

Pikavierailu Oxfordiin

Ystäväni oli jo asunut melkein 10 vuotta Englannissa, mutten ollut koskaan käynyt visiitillä. Joko ei opiskelijabudgetista lohjennut matkustamiseen rahaa tai sitten työelämässä ei ollut aikaa lomalle. Tekosyyt syrjään ja päätin, että tämä pitää korjata ja lähdin käymään Bristolissa viikonloppumatkalla ja yhdistin siihen kolmen päivän pyrähdyksen Lontoossa. Tarkoitus oli ottaa Lontoosta juna Bristoliin, mutta kun saavuin lentokentälle, oli kaveri tullutkin poikansa kanssa vastaan. Ihana yllätys! Hän kertoi, että oli ajatellut näyttää Oxfordin kaupunkia ja kampusta matkalla ja mikäs sen mieluisampaa.

Jätimme auton ja kävelimme keskustassa katselemassa paikkoja. Oxford on oikea opiskelijakaupunki ja rupesi vietävästi harmittamaan, etten ollut hakenut tänne vaihtoon vielä ollessani yliopistolla. Menimme University of Oxfordiin ja ostimme sisäänpääsyliput. Oli, kuin olisin astunut Hoggwartsiin. Itse asiassa juhlasalia onkin käytetty esikuvana Harry Potter elokuvissa ja melkein odotin, että taulujen henkilöt liikkuisivat täälläkin. Emme päässeet kuin ovensuuhun, sillä juhlasali oli katettuna valmiiksi illan juhlaa varten ja pöydät olivat koreina. Mutta hienolta kyllä näytti.

Tulimme ulos ja keksimme mennä käymään kirkkoonkin. Olimmekin viimeiset, jotka pääsivät sisälle ennen sulkemista. Vaikken mitenkään uskonnollinen ole, on aina harras tunnelma kirkoissa. Kävelimme vielä hetken ulkona puistossa miettien miten paljon hienompia yliopistoalueet olivat verrattuina Helsinkiin (vaikka niissäkin tietenkin on viehätyksensä).

Kahvi- tai oikeammin teehammasta rupesi kolottamaan ja lähdimme katsomaan josko jostain vielä saisi tilattua cream tea:tä. Olimme kuitenkin myöhässä ja saimme ”tyytyä” suklaakakkuun ja tavalliseen teehen. En voi sanoa että olisin hirveästi tästä kärsinyt, suklaakakku oli älyttömän hyvää!

 

Rupesi jo pimenemään kun lähdimme ajelemaan kohti Bristolia. Sen kaupungin saisin nähdä sitten huomenna 🙂

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply