Suomen suurin matkablogiyhteisö

Avobussin kyydissä joulukuussa

Lähdin taas The Elephant Houseen aamupalalle, mutta edelliseltä kerralta viisastuneena tilasin juustolla ja kinkulla täytetyn croissantin ja mehua. Sopivampi aamupala… Siitä sitten lähdin lähimmälle hop on hop off pysäkille ja ostin lipun. Vaikka oli joulukuun alku, päätin istua ulkona kun halusin nähdä mahdollisimman paljon. Pipo kunnolla päähän, huivi kireälle ja lapaset käsiin ja ei muuta kuin kierrokselle. Kierros oli mielenkiintoinen ja sain kuulla eri alueista ja tunnetuista henkilöistä. Ajattelin, että Heymarket voisi olla alue, mistä voisin joskus ottaa hotellin ja tutustua siihen alueeseen enemmän. Tein kierroksen kokonaan saadakseni kuulla kaikesta, mutta jatkoin vielä osan kierrosta uudestaan, että tulisin Holyrood palatsille.

Jäin pois ja kipaisin ostamassa lipun ja kuulokkeet sisälle. Käyskentelin huoneesta toiseen ja kuuntelin selostusta haltioituneena. Kuningatar käyttää tätä residenssinään ollessaan kesäaikaan Edinburghissa ja pystyin kuvittelemaan kuinka hänen Corkynsä juoksentelee ympäri huoneita 😉 Aina vain harmittaa, kun ei saa ottaa kuvia sisätiloissa, joten niitä ei ole. Ulos tullessa tulin suoraan rapistuneen entisen abbeyn luo ja sielä sain kaivaa kameran taas esiin.

Katselin sinistä taivasta ja mietin että voisin kiivetä Regent Gardens kukkulalle katselemaan maisemia. Suunnistin ihan vain katsomalla eteeni ja tein pari virheliikettä ja kävelin varmasti pitemmän reitin, mutta pääsin lopulta perille ja eteeni aukesi upeat maisemat joka suuntaan. Pohjoisempana oli satama-alue ja vielä kauempana siinsivät vuoret lumisina. Takaisin päin kun katselin näin Holyrood palatsin pienenä Arthur’s Seatin varjossa ja lännessä komeili Edinburghin kaupunki ja linna.

Päätin kävellä takaisin kaupunkiin ja syömään jonnekin. Löysin pienen pubin, missä tilasin leipää ja limpparia. Liekö ollut kylmä viima ulkona, joka teki tepposensa, mutta iski aivan kamala migreeni enkä voinut syödä mitään. Pyysin evääni mukaan ja mies vihreässä kiltissä neuvoi minulle tien lähimmälle apteekille. Pari pilleriä naamaan ja hotellille nukkumaan tunniksi. Kun heräsin olo oli taas hyvä ja mukaani ottamat eväätkin maistui jo. Ulkona rupesi kuitenkin jo hämärtämään, mutta lähdin vielä viimeiselle kierrokselle joulumarkkinoille ennen kuin palasin takaisin ja pakkasin kassini huomista lentoa varten. Loma oli loppumassa ja kotiin lähdettävä. Mielessä kuitenkin kasvoi jo ajatus, että tänne pitää palata seuraavana kesänä ja niinhän siinä kävi ”Highland toursin” muodossa 🙂

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply