Suomen suurin matkablogiyhteisö

Tunnelmallinen Edinburgh

Vaikka Edinburgh on kesällä todella kaunis, suosittelisin melkein vierailemaan kaupungissa talvella. Varsinkin siinä joulukuussa on todella tunnelmallista käyskennellä ympäri kaupunkia. Kävelin hotellilta Princess Streetille, mikä on pitkä suora katu, mistä löytää kauppoja toisensa vierestä. Kadun vieressä on saman suuntaisesti Princess Gardens, missä kesällä on mukava viettää aikaa vaikka nurmikolla piknikillä. Talvella se on hiukan karumpi, mutta aivan Waverly juna-aseman viereen on tehty luistinrata ja muita huvittelumahdollisuuksia. Kävelin tähän päähän aivan Scott Monumentin juurelle ja tulin joulumarkkinoille. Oli punaisia kojuja vierekkäin ja jokaisessa oli myynnissä jotain ihanaa. Oli saippuoita, koriste-esineitä, herkkuja, juomia jne. Kiertelin hetken katselemassa ihmisvilinää ennen kuin kävelin Princess Gardenin yli toiselle puolelle ja aloitin kipuamisen Edinburghin linnalle päin. Kesällä sitä ei näekkään konserttilavojen takia, mutta näkymä pihalta on todella hieno! Fiilistelin ihan täysillä ja kuvailin haltioituneensa joka suuntaan.

Rupesi olemaan vähän kylmä, joten menin aivan vieressä olevaan Tartan Weaving Mill rakennukseen. Täällä sain seurata miten eri tartan kankaita tehdään. Myynnissä oli lisäksi niin kankaita kuin vaatteita ja muita esineitä. Seurasin hetken kankaiden valmistusta ja huomasin alakerrassa nurkkauksen, missä sai pukeutua jonkun klaanin vaatteisiin ja ottaa kuvan. Sellaista haluisin kokeilla! Juttelin hetken valokuvaajan kanssa, mutta juuri silloin oli kuulemma jonoa, joten päätin kokeilla onneani myöhemmin. Ostin polvisukat ruutu-rusetein ja lähdin kävelemään pitkin Royal Mileä. Kaupoista kuului säkkipillimusiikkia ja oli aivan pakko kysyä kuka soittaa. Se oli Red Hot Chili Pipers. CD:tä kehiin että voi kuunnella kotonakin 😉

Takaisin alas ”uudemmalle” puolelle ja menin T.G.I.F. ravintolaan kun nälkä rupesi kurnimaan. Sain istuutua baarin puolelle kun ei ollut vielä pöytiä vapaana. Tilasin drinksun ja rupesin selailemaan ruokalistaa, ihan vaikka jos tekis mieli syödä jotain muuta kuin vakkari annoksen. Hetken päästä tuli tarjoilija, joka iloisesti selitti että hän varasi minulle pöydän niin että näen telkkarin ettei tule yksinäistä kun olin yksin liikenteessä 🙂 Kivan huomaavaista vaikken sitä ollut edes itse ajatellut. Tietenkin tilasin sitten sen Jack Daniel’s Glaze Hampurilaisen ja Cokista. Loistava kuten aina!

Maha pystyssä lyllersin saippuakauppaan ja ostin laventelin tuoksuista kylpyvaahtoa. Hetkeksi kylpyyn nauttimaan joutilaisuudesta ja sitten vielä takaisin ulos joulumarkkinoille ja Mulled Wine kehiin. Kyseessä on siis mausteista viiniä ja sitä hörpin samalla kun kävelin ympäriinsä. Kyllä uni näiden jälkeen maittoi!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply