Suomen suurin matkablogiyhteisö

Macdonald Roxburghe Hotel – Edinburgh

Googlailen tasaisin väliajoin eri asioita Skotlannista kun mieli halajaa sinne takaisin. Viime viikolla katselin lempparibändini Runrig:in sivuja ja huomasin, että heillä olisi konsertti Edinburghin linnassa heinäkuun lopussa. Ai että kun haluaisin sinne! Se tunne sielä linnassa kun Runrig soittaa on varmasti mahtava. Nyt en voi muuta kuin fiilistellä ensimmäistä matkaani Ediin, se oli niin huippu! Kaikki lähti siitä kun mietiskelin minne voisin lähteä joulun tienoilla ja satuin lukemaan Matkaoppaasta artikkelin Edinburgista. Päätin lähteä yksin matkaan ja valitsin itselleni Macdonald Roxburghe hotellin koska arvosteluiden perusteella se vaikutti olevan hyvällä paikalla ja oli kivan näköinen.

 

Olin niin monet kerrat googlaillut Edinburghin karttaa ja miettinyt reittejä, että kun tulin lentokenttäbussilla onnistuin jäämään pois oikealla pysäkillä 🙂 Onnistuin myös ilman konkreettista karttaa kävelemään oikeaan suuntaan ja löysin hotellini ulkomuistin perusteella 🙂 Ulkoapäin se näytti enemmänkin asuintaloilta, mutta sisältä oli oikein viihtyisä. Aulan vieressä oli pari baarihuonetta takkoineen ja iltasella oli mukava istua whiskey lasi kädessä lämmittelemässä takan edessä.

Sain huoneen ensimmäisestä kerroksesta eli kävelin aina vain rappuset ylös. Näkymä huoneesta ei ollut mitenkään hieno, vaan sisäpihalle päin, mutta eipähän äänet kadulta häirinnyt lainkaan. Huoneeni oli pieni, mutta viihtyisä ja sänky mitä mukavin. Oli oma vedenkeitin, jolla keittelin teetä ja söin minulle aina tuotuja keksejä vielä illalla kun suunnittelin seuraavaa päivää. Kylpyhuone oli sitten sitäkin suurempi. Oli mukava lekotella ammeessa lämmittelemässä jäisiä luita ulkona vietetyn päivän jälkeen. Harmi vain että kylpyhuone itsessään oli äärettömän kylmä ja hyppelin varpaillani kun ammeeseen olin menossa. Lisäksi pönttö veti todella huonosti (onko tämä jokaisessa Brittein saarten wc:ssä sama juttu?!?). Joskus pumppasin sitä kunnolla, mutta ei vain vetänyt. Kyllä sitten hävetti kun siivooja tuli käytävällä vastaan…

Sain myös viimeisenä yönä kokea yllätyksen kun siinä kolmen pintaan alkoi palohälytin soida oikein kunnolla. Mietin hetken että onko tosi kyseessä, mutta päätin vetää takin yöpuvun päälle, pelastaa lompakon, passin ja kännykän ja lähdin ulos. Tielle oli jo kerääntynyt liuta hotellivieraita kun palokunta saapui paikalle ja totesi että väärä hälytys. Sisälle takaisin ja sit olikin vaikea saada unta uudestaan…

Aamupala ei kuulunut minun ostamaani pakettiin, mutta sellaistakin olisi saanut hotellin omassa ravintolassa. Itse lähdin aina kaupungille aamupalalle ja lähellä oli niin Starbucksia, Pret A Manger kuin vähän kauempana ehdoton suosikkini Elephant House. Hotelli oli lähellä Princess Streetiä ja niin ostoksille kuin nähtävyyksille oli lyhyt matka. Kokonaisuudessaan erinomainen loma ja varsinkin kaupunki yksi suosikeistani!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply