Suomen suurin matkablogiyhteisö

Patikointia rotkossa – Nerja

Pidän retkistä. Vaikka ajatus loikoilemisesta viikon rannalla on ihana, haluan kuitenkin nähdä edes jotain ja matkatoimisto järjesti puolipäivä patikointiretken läheiseen rotkoon. Sain suostuteltua isin mukaan ja niin odottelimme muiden suomalaisturistien kanssa jeeppejä, jotka tulivat pian. Hyppäsin kyytiin, mutta yksi matkustajista ei halunnut istua edessä, kun oli kuulemma kielitaidoton. Vaihdettiin paikkaa ja niin jutustelin espnajaksi Miguelin kanssa koko matkan rotkolle ja käänsin muille matkaajille mitä hän kertoi. Saimme tietää alueen kasvillisuudesta ja tavoista ja hän kertoili ylepänä mitä kaikkea oli tehnyt kasvaessaan alueella. Tulimme vaelluksen lähtöpaikalle ja toisesta jeepistä tuli suomenkielinen opas kertomaan kaikille vaelluksesta. Olin todella pettynyt suomalaiseen matkatoimiston oppaaseen. Hän käveli kovaa vauhtia vanhemmista vaeltajista välittämättä. Espanjalainen opas Miguel jäi pitämään häntäpäätä ja niin jatkoimme rupattelemista ja käänsin taas kaiken muillekin. Oma oppaamme ei kertonut mitään. Maisemat kuitenkin olivat hienot ja oli mukava kävellä rotkossa, ei ollut ollenkaan liian kuuma ja isikin piti maisemista.

Tulimme pienelle sululle ja opas sanoi suomeksi, että emme pääse pitemmälle, vaan nyt pitää kääntyä takaisin. Miguel sanoi espanjaksi, että pääsisimme kyllä eteenpäin, mutta meidän oma opas torppasi idean ja kääntyi jo takaisin. Sain merkitsevän katseen, kun hän tiesi että olin ymmärtänyt 😉 Käännyimme siis takaisin ja hän kertoi miten hän tykkää tulla kavereiden kanssa tänne telttailemaan kun on yliopistosta lomalla.

Seuraavaksi tulimme vesiputoukselle ja halukkaat saivat mennä uimaan. Tietenkin hyppäsin sinne ja saimme luonnon omaa hierontaa. Miguel näytti mihin kannattaa mennä seisomaan, että saa parhaimman käsittelyn 🙂 Tämän jälkeen huristelimme jeepeillä vuoristoteitä takaisin Nerjaan. Matkatoimiston oppaasta huolimatta, erinomainen kohde ja onneksi saimme paikallisen kertomaan tärkeimmät 🙂

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply