Suomen suurin matkablogiyhteisö

Munro Guest House – Stirling

Kun aloin suunnitella Skotlannin matkaani, olin kuin pikkulapsi karkkikaupassa, majoitusvaihtoehtoja oli niin paljon, etten oikein tiennyt mitä valitsisin. Tutkiskeltuani hetken eri mahdollisuuksia päädyin B&B eli Bed and Breakfast vaihtoehtoon. En ollut sellaista aikaisemmin kokeillut ja vaihtoehtoja oli runsaasti. Ajattelin myös, että kun matkustan yksin on helpompi ruveta juttelemaan jonkun kanssa kodinomaisessa miljöössä. Ja mikä parasta, hinta on paljon halvempi kuin hotellissa vaikka taso voi olla ihan yhtä hyvä jos ei parmpi. Stirlingissä valitsin majapaikakseni Munro Guest Housen. Kartan perusteella paikka oli oivalla kohdalla aivan keskustassa vuoren juurella. Kuvia katsellessani paikka vaikutti oikein viihtyisältä ja mukavalta. Hiukan mietitytti ensin miten onnistuu vessan jakaminen muiden kanssa, mutta loppupeleissä siinä ei ollut mitään ongelmaa. En kohdannut kertaakaan toista asukkia, kenen kanssa sen vessan jaoin. En kertaakaan joutunut odottamaan vuoroani, vaan wc oli aina vapaa kun sinne piti mennä. Huoneesta oli lisäkis vain pari askelta vessaan, joten sinne ei myöskään ollut hankala mennä.

Itse huone oli juuri sopivan kokoinen ja varustettu kaikella mitä tarvitsin. Oli pieni TV kirjoituspöydän päällä, oma pesuallas, mukava nojatuoli ja noin 120cm leveä pehmeä sänky. Näkymä oli takapihalle päin ja kirkkokin oli ihan vieressä. Kirkon kellot eivät kuitenkaan missään vaiheessa häirinneet. Ja mikä parasta näkymässä: horisontissa oli Stirlingin tunnetuin nähtävyys Wallace Monument.

Huone oli toisessa kerroksessa eikä kertaakaan kuulunut mitään häiritseviä ääniä. Aamupala tarjottiin alakerran ruokailuhuoneessa sekä olohuoneessa. Kaikilla oli oma numeroitu pöytä ja talon emäntä tuli joka aamu kysymään mitä sitä haluaisi syödä listalta ja isäntä valmisti ruoan keittiössä. Todella mukavia ihmisiä ja ihana palvelu. Kysyivät vielä joka päivä kuulumisia ja miten oli viihtynyt. Antoi jopa hyviä bussi vinkkejä ja muita ehdotuksia. Jos joskus palaan Stirlingiin, asun ehdottomasti taas täällä!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply