Suomen suurin matkablogiyhteisö

Risteilyä Thamesilla

Thames joki on rusehtava eikä mikään kaunis joki, mutta sen sivustoilla on paljon mielenkiintoista katsottavaa. Jos on löytänyt Big Benin ja parlamenttitalon voi hypätä niiltä tienoilta lähtevään jokiristeliy alukseen. Heti oikealla puolella pyörii London Eye, josta kuulemma on hienot maisemat. En ole siinä itse koskaan käynyt, mutta voisi sitä kokeilla.

Laiva lipuu monien siltojen ali ja vastaan tulee Harry Potterissakin tuttu Wibbely wobbely tai Millennium Bridge. Kannattaa kokeilla kävellä sen yli myös:) Lähellä siltaa on myös Shakespearen valkoinen teatteri. Olen käynyt vain ulkopuolella ja pikaisesti ovien sisäpuolella, mutta koska sisällä oli yksityistilaisuus, emme päässeet pitemmälle, että tietäisin mitä kaikkea sielä on.

Kohta vastaan tuleekin Tower of London ja London Bridge. Jos päättää jatkaa risteilyä joella saa istua tovin  eikä oikeastaan mitään mielenkiintoista tule vastaan. Alueella on asuinkerrostaloja ennen kuin tulee Greenwichiin. Hienolla säällä sieläkin on varmasti kiva kävellä, mutta itse suuntasin takaisin keskustaan ja jäin pois London Bridgen luona ja kävin katsomassa linnaa. Turisteja on paljon, mutta pääsin itse nopeasti sisälle kun oli etukäteen ostettu lippu. Liityin Alain the beefeaterin ryhmään ja hän kertoi hauskasti ja viihdyttävästi linnasta. Todella hyvä kierros! Kiertelin vielä hekten itseksenikin ja lähdin sitten kiertelemään London Cityä ja St. Paul’s katedraalia. Niin paljon nähtävää 🙂

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply