Suomen suurin matkablogiyhteisö

5 o’clock tea

Kun Lontoon ruokailu on hallussa, kannattaa myös kokeilla kahvilatarjontaa. Paikkoja on monia, eivätkä herkut missään tapauksessa häviä esimerkiksi ranskalle. Oma suosikkini on niinkin kliseinen kuin scones and clotted cream. Varmaan epäterveydellinen huippu tuo clotted cream, mutta ai niin taivaallista. Kokeilin sitä kerran tehdä kotona ja sain uunissa polttaa kermaa matalalla lämmöllä ties kuinka kauan saadakseni sitä pienen satsin. Mutta Lontoossa sitä siis saa ihan kahvilasta. Itseäni aina harmittaa hirveesti jos satun menemään paikkaan, missä saa voita, sillä se ei ole sama asia! Sen pitää olla tuota kermahässäkkää ja lisäksi hyvää hilloa. Elämyksen kruunaa oikein valittu tee, joka nautitaan oikeaoppisesti pikkurilli pystyssä 😉

Muitakin herkkuja toki saa ja löysinkin paikan nimeltä Patisserie Valerie, joka tarjoilee suolaisen lisäksi uskomattoman hienoja leivoksia ja kakkuja. Siinä saa seistä aikansa tiskin edessä kuolaten kun valinnan vaikeus iskee!

Ja sitten päästään kuppikakkuihin. Oi voi kuinka ihania ja syntisiä ne ovat. Covent gardenissa itsessään on pari paikkaa, missä myydään ihania eri kokoisia kuppikakkuja, mutta lempparini on kulman takana vähän piilossa oleva Primerose Bakery. Viimeeksi istuin ja mussutin taivaallista muffariani ihanassa valko-pastellisävyisessä kahvilassa. Pidin siitä niin paljon, että ostinpa reseptikirjasen kotiin mukaan. Kannattaa kokeilla!

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply