Suomen suurin matkablogiyhteisö

London dining

www.godine.co.uk

Englantia haukutaan aina huonosta ruoasta, mutta mielestäni aivan turhaan. Lontoo on eri kulttuurien sulatusuuni, joten ravintoloita löytyy ihan jokaiseen makuun ja dieettiin. Sunnuntaina kannattaa suunnata paikkaan, missä tarjoillaan ”roasted” ruokaa. Kyseessä on paahdettua ruokaa, joka usein tarjoillaan kastikkeen, ”puddingin” (joks mielestäni maistui pannukakulta), kasvisten ja vaikka perunamuussin kanssa. Perinteistä, täyttävää ja oikein maukasta. Osaan nirsoilla kastikkeiden kanssa, joten pyysin sen erilliseen kulhoon, mutta se olikin hyvää ja kaikki meni. Ihan ehdoton sunnuntai ruoka!

Englantiin mielletään myös fish & chips, jota myös kannattaa kokeilla. Olen kokeillut sitä eri paikoissa, mutta varsinkin The Anchor ravintola Thamesin rannalla tarjoilee hyvää fish&chipsiä. Kala on oluessa ja leivänmuruissa leivitettyä ja friteerattua, viereen tulee ranskalaisia ja lisukkeiksi herneitä. Monta kertaa ruoan mukana tulee myös etikkaa, mutta itse tykkään ketsuppia, majoneessia tai muuta kastiketta käyttää. The Anchor ravintolassa saa erinomaisen ruoan lisäksi myös nauttia kivasta sisustuksesta ja jos ei ole nälkä, voi piipahtaa ihan vain oluselle.

Lontoossa on myös eläväinen kiinalainen kortteli, mistä löytyy jos mimmoista ravintolaa. Löysimme yhden ja tilasimme menun. Eteen kannettiin ruokaa aivan älyttömät määrät mutta törkeän hyvää oli, ei voi valittaa.

Satuin myös löytämään intialaisen ravintolan, joka edusti ”erilaista intialaista keittiötä” kuten he sitä itse sanoivat. Muistutti mielestäni intialaisen ja iranilaisen keittiön sekoitusta ja oli todella hyvää. Satuin tulemaan aikaan, jolloin ei ollut muita ravintolassa, joten tarjoilija piti seuraa koko ruokailun ajan.

Amerikkalaisesta tarjonnasta vastaa niin Mäkkärit, Burger King, Pizza Hut kuten myös T.G.I.Friday. Ennen Heathrowlla oli viimeeksi mainittu ravintola, joten säästin Jack Daniel’s glaze hampurilaisen sinne. Voitte arvata mikä pettymys iski kun kyseistä ravintolaa ei ollutkaan tutussa paikassa, vaan jouduin ”tyytymään” italialaiseen… 😉

Eli ravintoloita on paljon ja ihan varmasti jokainen löytää mieluisensa keittiön. Ja jos lompakko sallii voihan sitä kokeilla Gordon Ramsayn ravintolaa tai muuta vähän tyyriimpää vaihtoehtoa.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply