Suomen suurin matkablogiyhteisö

Pariisin legendat

Mikä on Pariisin vierailu ilman, että edes käy vilkaisemassa Eiffel tornia, Champs Elyseetä sekä L’Arch de Triomphea. Olin ostanut hop on hop off lipun ja ajelimme pariin otteeseen kuuluisaa Champs Elyseetä edes takaisin, mutta halusin myös kävellä ja paremmin nähdä mitä kaikkea tien varrella on. Aloitin ihan päädystä suuntana L’Arch de Triomph, joka näkyy aivan toisessa päädyssä. Hienot ja kalliit merkkikaupat levittäytyivät vieritysten ja väliin mahtui muutama ravintola ja kahvilakin. Huomasin Laduree kahvilan, mutta koska olin sitä jo kokeillut kertaalleen, päätin etten mene sinne sisälle tällä kertaa. Vuittonin muoti-ikkunassa oli hauska mainos ja katselin tarjontaa. En mennyt sisälle katsomaan, ovella seisova vakavan näköinen vartija jo kertoi, ettei liikkeessä ole mitään minun lompakolle sopivaa kuitenkaan…

Tulin riemukaarelle ja mietin hetken pitäisikö lähteä käymään ylhäällä näköalatasanteella. Päätin kuitenkin, etten menisi vaan kiersin toiselle puolelle katua takaisinpäin. Mieleeni tupsahti lapsuuteni matka ja kuinka kävimme pariin kertaan Hippopotamus ravintolassa juuri Champs Elyseellä. Se oli ihan huippua ja taisin aina tilata saman pihvin ranskalaisilla 😉 Päätettiin mennä kokeilemaan ravintolaa myöhemmin toisessa paikassa, ihan vain tarkistaaksemme onko vielä yhtä kiva. Olihan se, mutta ehkä aika kultaa kuitenkin muistot 🙂

Olin varannut liput Eiffel tornin toiseen kerrokseen, sillä kolmas kerros oli suljettu. Näin saimme ohittaa jonot, jotka voivat olla massiiviset. Tosin täytyy pitää kiinni siitä omasta varaamastaan ajasta, ettei myöhästy. Hissit ylös menivät aika nopeasti ja Pariisi levittäytyi eteemme hienona. Kävelimme ympäri tasanteella katsellen joka suuntaan. En ole koskaan käynyt business alueella, missä modernit korkeat talot kohoavat, mutta olisihan sekin kiva joskus nähdä. Ylhäällä ollessaan sitä ymmärtää kuinka suuri Pariisi on ja kuinka monta arrondissement tai aluetta vielä on kokematta.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply