Suomen suurin matkablogiyhteisö

Pyhä Sydän Montmartrella

Onko osuvampaa nimeä kuin Sacre Coeur basilikalle, joka sijaitsee yhdellä lempparialueellani kukkulan päällä sykkien koko kaupungille? En olisi itse parempaa keksinyt 🙂 Ylös kukkulalle pääsee ihan kävellen, tai sitten voi ottaa hissin ja säästää voimiaan, jotta voi kunnolla tutkia Montmartren tarjontaa. Pariisi levittäytyy Sacre Coeurin juurella ja maisemat ovat hienot. Heti kirkon takana on taiteilija kortteli, missä erilaiset taiteilijat myyvät ylihintaista taidetta eri muodossa turisteille. Satuin kävelemään miehen ohi, joka lennossa leikkasi mielestään minun sivuprofiilini paperista. Ei näyttänyt ollenkaan samalta ja ärsytti suuresti, että hän siinä sitten tyrkytti sitä minulle, vaikka en ollut edes pyytänyt sellaista tekemään. Kun jatkaa kuitenkin sivukaduille tulee taulukaupoille, missä hinta on sopivampaa. Kiertelin aikani ja ostin lopulta musta-valko-harmaa-lilan maalauksen pariisin katoista ja Eiffel torni horisontissa.

Istahdimme kahvilaan hetkeksi ja tilasin suklaa crepesin ja teetä. Katselimme ihmisvilinää ja nautimme aurinkoisesta kevätpäivästä. Mukavaa joutilaisuutta, eikä kiire mihinkään. Syy miksi tämä alue on yksi lemppareistani, on tunnelma ja jotenkin niin ranskalainen ulkomuoto. Yksinkertaisesti viihdyn täällä, jos ei oteta huomioon turistikrääsää 😉

Kun tuli aika lähteä takaisin alas mäkeä päätimme kävellä rappuset tällä kertaa. Onneksi teimme sen näin päin; samalla näki maisemaa edessään. Alhaalla pyöri värikäs karuselli ja muisto lapsuudesta tuli vahvasti mieleen. Olen siinä joskus istunut hevosen kyydissä ja nauranut makeasti 🙂 En kuitenkaan kehdannut tällä kertaa mennä kyytiin…

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply