Suomen suurin matkablogiyhteisö

Pariisi: herkkusuulle

Muistan lapsuudesta kuinka olimme yhtenä pääsiäisenä Pariisissa ja varmaan ne jättikokoiset pääsiäismunat teki lähtemättömän vaikutuksen. Siitä lähtien, olen jotenkin yhdistänyt Pariisin pääsiäiseen. Ja miksei, Pariisi on oiva kohde keväällä. Puut vihertävät huomattavasti aikaisemmin kuin meillä kotona ja tulppaanit kukkivat sielä sun täällä. Viimeeksi olimme Pariisissa Vapun tienoilla ja kevät oli kauneimillaan. Joinain päivinä tarkeni jopa t-paitasessa, joskin toisina päivinä vielä tarvitsi takkia.

Olen käynyt siis muutaman kerran Pariisissa ja olen jotenkin kyseenalaistanut aina ajatuksen, että ranskalainen keittiö on niin suvereeniä. Onhan ranskassa hyvää ruokaa, mutta en voi sanoa, että mielestäni parasta ruokaa. Laipomokulttuuri sen sijaan on ykkösluokkaa. Niin paljon ihania leivonnaisia, kakkuja, praliineja, keksejä, croissantteja eikä sovi unohtaa suolaisia pasteijoita, patonkeja, leipiä, sämpylöitä. Kadehdin oikein ranskalaista boulangeri konceptia, joka lähes kokonaan puuttuu meiltä. Eikö olisi ihana aamulla herätä ja kävellä lähi leipomoon ostamaan tuoretta patonkia ja suklaa croissantteja aamupalaksi. Tuntea vastaleivottujen herkkujen tuoksu ja kohdata leipätiski täynnä ihanuuksia! Boulangeriet eivät ole pelkästään Pariisilainen juttu, vaan pienimmästäkin kylästä löytyy ainakin yksi leipomo. Mutta siis Pariisin kaltaisessa suurkaupungissa, niitä löytyy useita ja jos on aikaa, kannattaa kokeilla montaa eri.

Olen sen verran herkkusuu, että viimeeksi piti kokeilla ties kuinka montaa eri leivonnaista: tart tatin, croissant au chocolat, gâteau aux fraises, macaroon etc. Yleensä ostin herkkuni juuri pienestä boulangeriestä, mutta kahviloitakin kannattaa kokeilla. Ulkoapäin jo Ladurée kahvila näytti elegantilta ja mietin kannattaako sinne sisälle mennä, mutta ehdottomasti kannattaa. Paikka oli aivan täysi, mutta pariskunta lähti juuri pöydästä ja saimme heidän paikan. Tilasin Marie Antoinette teetä (mustaa teetä maustettuna valkoisilla ruusun lehdillä ja hunajalla) sekä lajitelman macaroonseja. Hintavaahan se oli, mutta jos kerran kokeilee 😉

Ravintoloissakin saa älyttömän hyviä jälkiruokia ja ehdoton suosikkini on crème brûlée (joskin on epäselvää onko tämä varmasti alkujaan ranskalainen keksintö…). Myös tarte de citron on yleensä äärettömän hyvää. Kun kaikkiin näihin herkkuihin vielä lisää pääsiäisen mukana tulevia suklaaherkkuja on todella vaikea pysyä terveellisellä linjalla.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply