Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kaikkien Maspalomas

Mietiskelin juuri, että tähän aikaan vuodesta tein perinteisen perhematkan Kanariansaarille. Lapsena tuli käytyä Playa del Inglesissä muutaman kerran, joten halusin kokeilla toista aluetta. Saimme äkkipikamatkat suhteellisen halvalla ja kohteeksi muodostui Maspalomas. Mielestäni alue on freessimpi kuin Ingles, vaikka Inlgesin ranta voittaa kyllä mennen tullen.

Hotelli sijaitsi vähän Maspalomasin keskustan ulkopuolella ja meillä oli oma pieni bungalowi rauhallisella alueella lähellä uima-allasta. Makkarissa oli kolme sänkyä, mutta valitsin nukkua sohvalla olkkarissa. Bungalowi oli oikeastaan kuin pieni mökki, mutta käytännöllisesti kyllä sisustettu. Uima-altaan, tai niitä oli kaksi aikuisille ja yksi lapsille, lisäksi oli bilispöytiä, pieni ravintola, pieni marketti sekä hierontamahdollisuus alueella. Mitään muuta ei oikeastaan ollut lähellä ja Faron kauppakeskus vaikutti niin kuolleelta paikalta kun vaan voi olla kun siellä kerran kävimme syömässä. Eli Maspalomasiin tai Inglesiin piti aina mennä ja onneksi hotellilla oli ilmainen kuljetus kumpaankin paikkaan muutaman kerran päivässä ja tätä mahdollisuutta tuli käytettyä joka päivä.

Mutta tosiaan, Inglesin valttina on ranta ja rantakatu sekä Yumbo ostoskeskus. Kaikki ovat kuitenkin jo hiukan vanhempaa ja ajan patina näkyy kaikessa. Maspalomas vaikutti uudemmalta ja pidin rantakadusta paljon, vaikka itse ranta kivikkoinen ja kallioinen onkin. Pitkin rantakatua löytyy ravintoloita, kahviloita, kauppoja, hotelleja sekä tietenkin aivan päädyssä majakka, joka itsessään jo on tunnettu maamerkki. Kävimme pari kertaa Penguin kahvilassa, mistä sai törkeän hyviä leivonnaisia. Valinnan vaikeus iski kun piti valita vain yhden herkun, mutta varsinkin suklaa-päärynä kakkupala oli viedä kielen mennessään!

 

Kun rantakadulta suuntaa vähän sisämaahan tulee lisää kauppoja vastaan. Kävin muutamassa ja pari toppia tarttuikin mukaan. Casinollakin olisi voinut käydä vähän black jackiä pelaamassa, mutta säästin rahani…;) Monista ravintoloistakin tuli upea tuoksu ja päätettiin, että joku päivä mennään kokeilemaan Balilaista ruokaa ja toisena Italialaista. Espanjalaisiakin ravintoloita löytyy mukavasti ja varsinkin paellaa kannattaa maistaa!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply