Suomen suurin matkablogiyhteisö

Szechenyi-spa

Hulluilta päiviltä saimme halvat lennot Budapestiin, jotenka nappasimme tarjouksen ja etsimme hotels.com sivuston kautta hotellia. Emme kumpikaan ole olleet aikaisemmin kyseisessä kaupungissa, joten emme olleet ihan varmoja mikä olisi paras alue hotellille. Katseltuamme kuvia eri hotelleista päädyimme ottamaan Sofitel hotellin aivan vanhan sillan vierestä. Upea paikka! Ei olisi voinut valita paremmin ja ikkunasta olikin näkymä niin sillalle kuin kuninkaalliselle linnalle. Hotelli oli kuten arvata saattaa spa-hotelli, jotenka varasimme taas hoidot etukäteen että varmasti saataisiin hieronnat. Taivaallinen kokemus! Hoitaja oli häveliäs ja levitteli suurta pyyhettä aina kun piti nousta tai kääntyä ja huone oli mukavan lämpöinen. Uima-allas ei ollut kamalan suuri, mutta oikeinmukava ja sauna lämmitti kivasti.

Aamiainenkin oli upea. Oli mistä valita ja pyydettäessä kokki valmisti juuri mieluisen munakkaan. Shampanjaakin olisi saanut jos siltä tuntui. Hotellin alakerrassa oli lisäksi ravintola ja lounge missä iltaisin sai kuunnella pianomusiikkia ja vaikka syödä muutaman suussasulavan suklaa praliinin. Tunsin itseni niin fiiniksi täällä, melkein hollywood tähdeksi. Juuri kun siltä alkoi tuntumaan, törmäsimme Angelina Jolie:en ja Brad Pittiin. Tai törmätä nyt ehkä on väärä sana 😉 Huomasimme hyvin vartioidut autot tummennetuin lasein kun olimme ulkona kävelemässä. Ajattelimme, että kyse on jostain presidentistä tai muusta politiikosta. En harmikseni ollut tarpeeksi nopea vetäisemään kameraa esiin kun Brad ja Angelina nousivatkin autosta ulos ja menivät viereiseen hotelliin. Mutta sain siis nähdä heidät livenä 🙂

Näkymä ikkunasta

Budapest on jo kauan ollut tunnettu spa-kulttuuristaan. Maan uumenissa on vettä, jolla on parantava voima ja lukuisat kylpylät hyödyntävätkin tätä. Myös hierontakulttuuri ulottuu kauas taakse ja muinoin ympäri eurooppaa tultiin tänne käsittelyihin. Miksi siis olisimme mitenkään erilaiset. Yksi päivä oli varattu Szechenyi kylpylään tutustumiseen. Olimme nähneet tämän kylpylän hop on hop off kierroksella ja koska rakennus näytti niin kivalta, valitsimme sen ihan puhtaasti siitä syystä. Ei huono valinta! Vuokrasimme pyyhkeet kun emme tajunneet ottaa omiamme mukaan. Saimme pienen kanakoppia muistuttavan tilan omaksemme missä vaihdoimme uikkarit päälle. Heti pukukopin ulkopuolella odottikin nainen, joka kysyin kelpaisiko hieronta. Olisihan se kelvannut, mutta olimme malttamattomia ja halusimme mennä heti uimaan. Kävimme suihkussa ja seikkailimme linnamaisessa rakennuksessa eri huoneissa ja altaissa ennen kuin löysimme tien ulos. Maa oli pirun kylmää (suosittelen ottamaan läpsykkäät mukaan!) joten juosta hipsuttelin altaalle. Jalkapohjia melkein sattui, vesi oli niin kuumaa. Sain kuulla, että vesi tulee maan uumenista lähes +70 asteisena ja sitä pitää jäähdytellä, että ihmiset voivat siinä uida. Lilluminen ulkoaltaissa oli mahtavaa. Suosittelen ehdottomasti  syksyä tai talvea jolloin ilma on kirpakka, mutta vesi ai niin lämmintä. Kesällä se voi olla vähän liikaa, kun ilmakin on lämmin.
Jos vain mahtuu mukaan voi vedessä pelata jopa shakkia. Vanhat miehet istuivat uimahousuissaan altaassa viettämässä aurinkoista päivää pelaten shakkia. En kehdannut kuvaa heistä ottaa, mutta hauskan näköistä se oli.
Oltuamme aikamme spa:ssa ja kun sormet olivat niin ryppyiset kun olla voi, lähdimme takaisin hotellille. Tänne voisin ehdottomasti mennä uudestaan, yksi parhaista kylpylöistä mahtavassa historiallisessa miljöössä!

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply