Suomen suurin matkablogiyhteisö

Naantalissakin on joskus talvi

Rakastan spa-lomia! Musta tuntuu, että kun eläköitymispäivä koittaa, teen matkoja eri spa-paikkoihin ja vain lillun altaissa rypistäytymässä entistä enemmän. Suomessa ei hirveän monessa eri spa:ssa ole tullut käytyä, mutta ei kovinkaan kaukana kotoa on kesäkaupunki Naantali. Ja haluan korostaa, että Naantali todella on kesäkaupunki. Kun me olimme siellä, oli todella hiljaista eikä paria kauppaa ja ravintolaa lukuunottamatta oikein ollut mitään auki. Pörräsimme hetken keskustassa ja mietin lämpimiä kesäiltoja auringon paisteessa limppari kädessä terdellä. Ihana idea, joka pitää kyllä toteuttaa jossain vaiheessa.
Muumitkin olivat talviunilla ja hiljaa hiivimme heidän oviensa ulkopuolella. Voin vain kuvitella miten kaunis paikka on kesällä ja kuinka lapset viihtyvät muumien luona vaikka kuinka kauan. Muumimaailmassa on myös kesäteatteri sekä pieni hiekkaranta, joka varmasti soveltuu hyvin kahlaamiseen.
Kävelimme pitkää valkoista siltaa takaisin mantereelle ja takaisin Naantalin kylpylään. Meillä oli huone päärakennuksessa ja kun ollaan molemmat hiukan allergisia kokolattiamatoille, meillä oli huone ilman sellaista. Hotellin käytävät ovat hiukan kliinisen oloisia, melkein kuin sairaalassa ja pidin enemmän hotellin ulkopuolelle ”ankkuroidun” laivan lookista, vaikkakin siinä se kokolattiamatto onkin.
Olin varannut hieronnan jo ennen hotelliin tuloa ja sain oikein mukavan käsittelyn. Hieroja tosin huomautti, että tarvitsisin useamman hieronnan, jotta selkä ja niska olisivat paremmassa kunnossa. Sen verran juntturassa olivat taas.
Spa-osasto oli oikein mukava ja suihkuhuone tilava. Kävimme sekä tavallisessa saunassa että eucalyptussaunassa, joka oli yhteinen miesten kanssa. Allaspuolella ensimmäisenä vastaan tuli iso allas, jossa voi uiskennella tai nauttia vedenalaisista kuplista ja suihkuista. Oli siinä poreallaskin, mutta mielestäni sen vesi oli viileämpää kuin erillään olevan porealtaan vesi. Siis lilluimme siinä lämpimämmässä 😉 Nurkan takana oli vielä liikunta-allas, mutta emme osallistuneet mihinkään liikuntatuntiin, joten se jäi kokematta. Lisäksi ulkona on vielä allas, jonne pääsee suoraan sisältä. Se ensimmäinen tunne kun tulee sisältä lämpimästä ulos on hiukan kirpakka, mutta tunne muuttuu nopeasti ihanaksi. Istuin jopa hetken kaiteella katsellen tähtiä yläpuolella ja fiilistelin.
 
Kun on tarpeeksi lillunut altaissa rupeaa usein janottamaan ja silloin drinksun saa käteväsi baarista. Tässä vaiheessa (ainakin talvella) kannattaa laitta pyyhe ympärille tai pukea kylpytakin tai tulee vilu! Kaiken rentoilun jälkeen ei edes tarvitse kaupunkiin mennä syömään (ajatus ulkona kylmässä tallustelemisesta ei houkutellut) vaan voi syödä hotellin ravintolassa. Mielestäni sieltä sai oikein hyvää ruokaa ja listalla oli paljon valinnanvaraa. Jos vielä makeahammasta jossain vaiheessa kolottaa, voi respan vieressä olevaan kahvilaankin mennä vaikka jätskille tai kakkupalalle!
Aamulla voi kävellä suoraan katettuun buffa-pöytään ja nauttia kaikessa rauhassa aamupalastaan. Seuraavaksi joko takaisin kotiin tai uusi rentoutumisrumba altailla. Me olimme kaksi yötä, joten ehti kivasti kokea kaiken. Kesällä varmasti pitempikin aika sopii hyvin kun kaupungilla on kiva katsella ympäriinsä.
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply