Suomen suurin matkablogiyhteisö

Tukholman monet kasvot (2): Östermalm

Tämä kaupunginosa oli minulle vielä jokin aikaa sitten hiukan tuntemattomampi, mutta niin uudet paikat vain tulevat eteen ja niistä tulee lemppareita. Alunperin metsästin viitisen vuotta sitten kaverilleni kenkiä Birger Jarls kadulla (niitä kenkiä löytämättä), mutta samalla alue tuli tutummaksi ja nyt lähes joka Tukholma visiitillä käyn myös Östermalmilla. Ensiajatukseni alueesta on, että se on liian ”fiini” minulle, etten löydä sieltä mitään itselleni. Liikkeet ovat hienoja ja design vaatteita löytyy monesta paikasta. Mutta kun aluetta tutkii, löytää myös monenlaisiin lompakoihin sopivia liikkeitä.

Jos aikataulu on tiukka suosittelen käymään Saluhall:issa. Itse rakennus on vanha punainen tiilitalo ja sisällä löytyy toinen toistaan ihanampia herkkuja. On makkaroita, kaloja, säilykkeitä, kakkuja, karkkeja, teetä, kahvia ja paljon muuta viehättävässä miljöössä. Itse kuolaan usein suklaapraliinien kohdalla aikani sekä ihailen kakkuja;)

Jos ei Saluhallista osta mitään, mutta kahvihammasta alkaa kolottamaan on alueella myös kahviloita jonne voi mennä tai isompaan nälkään ravintoloita. Kävimme italialaisessa Il Conte ravintolassa syömässä, mutta koska olen niin höperönä Jack Daniel’s glaze soossiin, mitä saa T.G.I. Friday’sissä , on se useasti listallani. Jopa vanhempani ovat löytäneet tämän soossin ja aina Tukholmassa käydessään, menevät myös Friday’siin. Birger Jarls kadulla on yksi ravintola, mutta toinen on myös aivan kulman takana.

Lisäksi alueella on paljon sisustusliikkeitä sekä söpöjä käsityökauppoja. Eikä unohtaa sovi Åhlens City tavarataloa, joka on vähän kuin meidän Stocka. Jos vaihtelua kaipaa, voi vaikka ottaa hotellin tältä alueelta. Niitäkin on jokaiseen makuun ja metrolla, kävellen tai bussilla pääsee myös täältä kätevästi joka suuntaan.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply