Suomen suurin matkablogiyhteisö

Irtiotto arjesta Vantaan Flamingo Spa:ssa

Työn aloittaminen taas loman jälkeen ei ole mitään herkkua ja kaikki tuntuu vähän kankealta. Siksi onkin hyvä aloittaa pehmeästi. Olin ostanut Grouponilta kaksi yhden hinnalla diilin Flamingo Spa:han ja päätettiin sitten mennä sinne. Uima-aikaa on 4h ja vaikka ensiajatus olikin, että eihän se riitä mihinkään, niin saunassa istumisen jälkeen sitä rupee olemaan aika väsynyt ja se 4h riitti hyvin.

Respasta saa pyyhkeet, eli periaatteessa niitä ei tarvitse ottaa mukaan kotoa. Itse olen vain huomannut, että se pyyhe kastuu aika pahasti ja on mukava kun on oma pehmeä pyyhe odottamassa vielä kaapissa. Vaihdoimme uikkareihin ja lähdimme heti ensimmäiseksi aikuisten puolelle. Ikäraja tänne on 20 vuotta ja monessa paikassa pyydetään muistamaan hiljaisuus. Valaistus on hämärä ja ensimmäinen allas kun tulee vastaan on ovaalin muotoinen matala allas, joka on todella lämmin. Maattiin siinä tovi kattokruunun loisteen alla. Siitä suunnattiin saunaan, joka tuoksui jollekin puulle. Keskellä huonetta oli iso kiuas ja katossa roikkui oksia antamassa tuoksua. Ei ollut ketään muuta saunassa, vaan saimme olla ihan rauhassa. Seuraavaksi oli vuorossa mineraliallas. Toisessa päädyssä on istuimia, joiden alta pulppuaa vettä. Löhöilimme niiden päällä hetken ja kun lilluimme takaisin päin veden alta kuului ihanaa rauhoittavaa musiikkia. Olisin voinut ”lentää” siinä vaikka kuinka kauan kuunnellen musiikkia.

Menimme kuitenkin höyrysaunaan hetkeksi, ennen kuin päätimme vähän ”villiintyä” ja lähdimme toiselle puolelle, minne kaikki saa tulla. Ihan pikkulapsille on oma söpö altaansa kahdella pienellä vesiliukumäellä varusteltuna. Me kuitenkin jatkoimme niiden ohi ja menimme isompien lapsien vesiliukumäkiin. Olen viimeeksi joskus lapsena tosiaan vesiliukumäessä laskenut. Mutta lapsi sisälläni nautti laskuista, vaikka hurjaahaan se oli 😉 Eniten pidin siitä, missä lasketaan renkaalla pimeää putkea pitkin. Toisella kerralla kun siitä menin, joku pikkupoika oli hypännyt renkaastaan pois ja kyyrötteli tuubissa ja pelästytti ihmisiä. Kaverini, joka laski ensin, oli huutanut hänelle että opettele käyttäytymään, mutta minä pelästyin oikeasti ja taisin huutaa herra jumalaa… jep jep.

Takaisin aikuisten puolella ja istahdimme syömään tapaksia ja otimme kumpikin oman juoman. Kaverini valkkarilasillisen ja itse Sweet ’n Sour drinkin. Oli todella hyvä drinkki! Siitä jatkoimme bio-saunaan lämmittelemään. Lauteet olivat ihanan pehmeät kun taas katto oli vanhanaikainen tumma ja röpelöinen. Ihanat löylyt! Saimme taas olla ihan kaksistaan ja makasimme lauteilla kun siellä kerran oli päätyynyt myös. Alkoi nukuttamaan aika reippaasti ja siirryimme taas käymään läpi altaat ja käväisimme suolahuoneessa, mutta koska siellä tuli vilu menimme viimeiseksi tervan tuoksuiseen saunaan. Ja taas, ei ketään muita! Viimeiseksi pesulle ja kotiin. Kyllä oli raukea olo ja yön nukkui todella mukavasti 😀 Voisipa sitä joka päivän päätteeksi käydä spa:ssa rentoutumassa…

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply