Suomen suurin matkablogiyhteisö

Toripäivä Tammisaaressa

Useimmiten olen ollut viikonloppuna Tammisaaressa, kun mikään ei ole auki. Nyt oli keskiviikko aamu kun parkkeerasimme auton satamaan. Olin kehunut monta paikkaa porukoille, joten pitihän ne myös näyttää ihan livenä heille 😉 Aloitimme taas päivän Café Gamla Stan:issa. Simbakin oli mukana ja pihalla oli labradorinnoutaja tervehtimässä meitä kun tulimme. Valitsin mutakakun suklaakastikkeella ja kermavaahdolla sekä omenamehua. Porukat puolestaan mansikkakakkua ja teetä sekä kahvia. Vaikka syksy tekee jo tuloaan istuimme ulkona omenapuiden alla nauttimassa herkuistamme.

Kävelimme vielä hetken vanhassa kaupungissa ennen kuin tulimme torille, missä oli markkinat. Oli paikallisia viljelijöitä, antiikkimyyjiä ja silakoitakin myytiin yhdessä paikassa. Ihastelimme hetken antiikkikauppiaan antia. Varsinkin vanha levysoitin oli mainio ja se vielä toimikin! Kauppias soitti meille sävelmän ja olisihan se ollut kiva saada kotiin. Keskustelun aihe ainakin ja nostalgiasta 100 pistettä 😀  Toria ympäröi muutama kahvila, kauppa ja ravintola. Me kuitenkin jatkoimme kohti ostoskatua, jota olen halunnut koluta, mutta onnistunut aina olemaan sulkemisajan jälkeen siellä. Nyt kuitenkin pääsin käväisemään muutamassa kaupassa hypistelemässä tavaroita. Yksi kauppa oli luultavasti lopettamassa, sillä kaikki oli -30%. Suurin osa oli kuitenkin jo mennyt ja jatkoin matkaa. Käväisin Marimekolla sekä Pentikissä ja jatkoin eteenpäinkäsitaide kauppaan. Tuotteet toivat ehkä mieleen hiukan Tallinnassa myytäviä käsin tehtyjä tavaroita. Oli kaula- ja käsikoruja, lautasia, mukeja, koriste-esineitä jne. Katselin hetken tyynyliinoja ja mielessä kävi, että voisin kokeilla tehdä sellaisen itse. Eli se on nyt suunnitelmissa 😀 Saa nähdä mitä siitä tulee… Tulin Popana liikkeen luo ja sisääntulo oli niin kutsuva, että oli pakko vilkaista lähempää. Sisällä oli ihania sisustustuotteita kuten lampunvarjostimia, tyynyjä, tapetteja ja oli siellä teetäkin myynnissä. Varsinkin yksi jalkalamppu oli mieleeni, sellainen ”taiteilijateline” jalkana ja iso valkoinen varjostin. Katselin tapettejakin sillä silmällä, että voisin käväistä uudestaan kun olen mitannut eteiseni seinän, johon suunnittelen uudistusta.

Jatkoimme takaisin sataman suuntaan ja tulimme Motel Marine:n luokse. Se on ollut yhtenä vaihtoehtona joka kerran kun olen miettinyt olisinko yötä Tammisaaressa. Se sijaitsee mukavasti aivan sataman ja rannan tuntumassa, eikä vanhaan kaupunkiin ole kuin kivenheitto. Motellia vastapäätä puolestaan on Tammisaaren Kaupunginhotelli. Isoilta parvekkeilta näkee puistoon, satamaan ja rannalle ja hotellissa on kaksi ravintola. Tätäkin paikkaa olen googlaillut aina silloin tällöin suunntiellessani. Nyt kuitenkin menimme autoon suuntana Raseborgin linnan rauniot, jotka olen jo pitkään halunnut nähdä. Niistä enemmän huomenna.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply