Suomen suurin matkablogiyhteisö

Helsinki – turistina naapurikaupungissa

Aamu sarasti harmaana, mutta olin vakaasti päättänyt lähteä Helsinkiin heti aamusta. Käyn siellä aivan liian harvoin ja haluaisin muuttaa sen asian, asun kuitenkin todella lähellä! Tulin juna-asemalle ja lähdin kävelemään kohti Tuomiokirkkoa. En ollut ainoa turisti paikalla, bussilasteittain turisteja oli ympäriinsä kuvaamassa joka suuntaan. Miksen siis minäkin 😉

Mietin, että Helsinki on oikeastaan kaunis kaupunki, jolla on paljon tarjottavaa. On museoita, puistoja, kahviloita ja ravintoloita jokaiseen makuun. Kävelin kohti Kauppatoria kun sade yllätti. Onneksi olin varautunut sellaiseen ja kaivoin sateenvarjon esille. 

Hienolla säällä olisi varmasti mukava kierrellä ja katsella tarjontaa. Nyt kävelin kuitenkin vain presidentin linnan luokse ja katselin sitä sekä Uspenski katedraalia. En ole katedraalissakaan koskaan ollut vaikka joskus siihen oli mahdollisuuskin. Päätin, että otan tavoitteekseni käydä uusissa paikoissa vähän useammin, varsinkin niissä, jotka ovat ihan vieressä.

Kävelin takaisin keskustaanpäin ja mietin hetken pitäisikö lähteä ihan risteilylle saaristoon. Päätin kuitenkin etten tällä kertaa menisi, satoi kuitenkin aika reippaasti eikä ulkona olisi kiva istua. Lähdin Kauppahallille ihastelemaan erilaisia herkkuja mitä siellä on myynnissä. Olin lähellä ostaa ruisleivän katkarapumössöllä, mutta hillitsin itseni ja ajattelin säästää ruokahalua lounaaseen.

Ohitin Havis Amandansekä Kappelin ja kävelin  Esplanadin puistoa pitkin kohti Kluuvia. Ajattelin käydä katsomassa Kluuvin ”uuden” kauppahallin ja siellä oli vaikka mitä. Kiva kun lähiruokaa myydään tällä tavalla.

 

 

 

Kävin vielä muutamassa kaupassa ja löysin itselleni farkut, mutta siinä se sitten olikin. Olen jo jonkin aikaa halunnut käydä kokeilemassa Harald Viikinki ravintolaa ja nyt menin sinne lounaalle. Tilasin pannupihvin mustikkahillolla ja kermaperunoilla. Alkuun sai hakea salaattia tai kalakeittoa ja jälkiruoaksi vielä kahvia tai teetä. Ruoka oli oikein hyvää, palvelu ystävällistä ja sisustus hauska viikinkiaiheineen. Haluan joku kerta tulla uudestaan ja kokeilla jotain listalta. Suuntasin kohti Kamppia ja kävin vielä muutamassa kaupassa ennen kuin menin Tennispalatsiin ja ostin lipun ”Brave” (Urhea)  animaatio elokuvaan. Elokuva oli mielestäni hyvä ja itkua tihrustin lopussa, oli se vaan niin koskettava 😉 Mini breikkini Helsingissä olikin sitten loppu ja lähdin bussilla kotiin. Oikein mukava päivä!

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply