Suomen suurin matkablogiyhteisö

Hetki Tammisaaressa

Sunnuntaina oli Tammisaaressa pienen pojan synttärit ja lähdin vähän aikaisemmin sinne aikomuksena kierrellä vanhassa kaupungissa ensin ja käydä kahvilla kaverin kanssa, joka viettää lomaansa mökillä. Parkkeerasin auton satamaan ja lähdin kävelemään rantaan, joka oli aivan autio. Muutama sorsa tepasteli lähellä, mutta muuten ei ristin sielua.

 

Puiston täti

Kaveri tulikin siinä vaiheessa vastaan ja sain ”paikallisen” oppaaksi. Lähdimme rantaa pitkin kohti vanhaa kaupunkia. Kadut olivat niin hiljaisia, ei ketään! Kävelimme hetken ja sain leikkiä rauhassa turistia. Tulimme Café Gamla Stan:iin ja menimme pihalle. Niin söpö paikka omenapuiden alla. Kävimme sisällä ostamassa herkkuja ja tulimme ulos syömään. Itse otin katkarapupiiraan ja kaverini mustikkapiirakkaa, molemmat päädyimme pihalta poimituista omenoista tehtyyn mehuun ja hyvää oli. Palvelu oli ihanan tuttavallista, juuri niin kuin pienessä paikassa voisi kuvitella 🙂

Kaivo kahvilan pihalla

Rupattelimme niitä näitä, myös tulevasta matkastamme. Olemme yhdessä lähdössä  lomalle ja mietimme eri hotellivaihtoehtoja ja budjettia. Jatkoimme kuitenkin pian matkaa ja kävelimme toriaukiolle, jonne muutamat olivat jättäneet autonsa. Parissa kahvilassa istui porukkaa, muuten mitään liikettä ei juurikaan ollut. Harmittelin, ettei kaupat olleet auki koska löysin söpön sisustuskaupan yhdeltä sivukadulta. Päätin, että lomani aikana tulen keskiviikkona Tammisaaressa käymään. Silloin on sekä markkinat keskusaukiolla, että kaupat auki 😉

Kirppis

Kello rupesi jo olemaan niin paljon, että pitäisi lähteä synttäreille. Ehdin kuitenkin vielä kurkistamaan persoonalliseen kirppariin sekä vanhan kaupungin kauniiseen vaaleaan kirkkoon. Tammisaari on ihana kesäkaupunki, jota haluan tutkia vielä lisää!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply