Suomen suurin matkablogiyhteisö

Ben Nevis – Fort William

Tiistai 18.7: Aamu sarasti harmaana kun menin aamiaiselle. Robin oli jatkanut matkaansa ja istuin nyt Australialaista professori Peteriä vastapäätä. Hän oli tullut Melbournesta pariksi kuukaudeksi Eurooppaan. Ensin hän hankkisi peruskuntoa kiipeämällä eri skotti vuorille, jonka jälkeen hän siirtyisi Espanjaan kävelemään pyhinvaellusreitin Santiago de Compostelaan. Tämän jälkeen hän kuulemma lentäisi kymmeneksi päiväksi kotiin ennen suurta koitosta: hän kiipeäisi Nepalissa jollekin vuorelle. Olin otettu. Juttelimme niitä näitä vielä urheilusta ja politiikasta ennen kuin menin takaisin huoneeseeni ja vaihdoin sopivat vaatteet päälle. Oli viimeinen päivä Fort Williamissa ja olin päättänyt, että säästä riippumatta, lähtisin ylös Ben Nevikselle. Sadetta tuli aika reippaasti kun seisahdin bussipysäkille odottamaan bussia. Matka Nevis Rangelle ei kestänyt kovinkaan kauaa. Hyvällä säällä, täällä on tekemistä koko perheelle: metsässä voi siirtyä puusta puuhun liaaneilla ja kiipeillä eri reittejä, on kävelyreittejä niin ylhäällä vuorella kuin sen alapuolella, voi pyöräillä niin tasaisemmalla maalla kuin vuorenrinnettä alas ja talvella tietenkin lasketella ja hiihtää. Ostin lipun gondoliin ja hyppäsin kyytiin.

Crossbike reitti

Matka ylös kesti sellaiset 10-15 minuuttia, mutta näkymä oli aika surkea. Pilvet levittyivät niin matalalle, että jo muutaman metrin nousun jälkeen näkymä oli aika nollassa. Istuin kuitenkin ihan tyytyväisenä matkan ylös ja otin muutaman kuvankin hehehe x)

Up up we go

Olin ajatellut ylhäällä kävellä jonkun kävelyreiteistä, mutta pieni ääni päässäni sanoi, ettei se kannattaisi. Eteensä näki juuri ja juuri, eikä ollut toivoakaan, että olisi nähnyt jonkun kävelyreitin. Kauhuscennaario oli, että lähtisin kävelemään, eksyisin, eikä kukaan edes näkisi missä olen. Lisäksi vettä tuli aika lailla, joten kiersin vain ravintolan, ennen kuin suuntasin sinne sisälle. Ostin kirjan nimeltä ”Scottish tales and myths” sekä pienen julisteen kaupasta ja istahdin ravintolaan syömään porkkanakeittoa. Minulla oli yhteensä 1,5h tapettava aikaa, koska bussi takaisin Fort Williamiin tulisi vasta silloin, joten aloin lukea kirjaani.

Crossbike kilpailuiden lähtöpaikka

Ravintola

Näkymä alas

Kirkkaalla säällä tämä olisi näkynyt

Takaisin alas pilvivaippaan

”näkymää” matkalla alas

Kun pääsin takaisin Fort Williamiin kävin muutamassa kaupassa. Löysin ihanan saippuaa ja muita tuotteita paikallisista luonnonvaroista valmistavan pienen myymälän. Menin sisälle ihanan tuoksuiseen liikkeeseen. Mietin aika kauan mitä haluisin, kun kassini tilavuus on rajallinen. Päädyin heather kylpyvaahtoon ja kolmeen saippuapalaan: villivadelma, hebrides’ seewead ja honeysuckle. Ne tuoksuivat kaikki todella ihanilta ja varsinkin nimi honeysuckle kuulosti niin hauskalta, että se oli pakko ostaa jo vain nimen takia. Kävin myös kultasepän liikkeessä ja ostin sieltä sormuksen jossa lukee anam-charaid. Se on sormessa ollut siitä asti ja pidän siitä paljon 🙂 Viimeiseksi menin whisky kauppaan ja ostin isälle tuliaisiksi 4 minipulloa erilaisia whiskyjä.

Kävin kuivattelemassa talolla, mutta suuntasin illalla Crannog Cruisen satamaan. Siellä oli arvostettu ja monessa paikassa ylistetty pieni ravintola. En ollut varannut pöytää, mutta ajattelin kokeilla onneani ja sainkin paikan. Tilasin pääruoaksi lohta, joka oli parasta lohta mitä olin koskaan syönyt! Jälkiruoaksi otin vielä Sticky pudding, joka maistui taatelikakulta toffeekastikkeessa pistaccio jäätelön raikastamana, törkeän hyvää sekin!

Ruokailun jälkeen suuntasin takaisin talolle ja pakkasin rinkkani. Ilmoitin vielä talon emännälle etten söisi aamupalaa seuraavana aamuna, koska juna lähtisi jo klo. 7.00. Hän sanoi, että voisi pakata minulle lounaspussin mukaan junaan ja kiitin siitä kovasti 🙂

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply nomad 3.8.2012 at 14:34

    Eipä säät suosinu sunkaan trekkaamista. Harmillista!

    • Reply maelle 3.8.2012 at 15:42

      Ei oikeen, oishan se ollu kiva nähdäkin jotain 😉 mut onneks olin varautunu.

    Leave a Reply