Suomen suurin matkablogiyhteisö

Harmitus

Sunnuntai 8.7: Surkeuden huippu; Highland Games Stirlingissä on peruttu! Harmitti mittavasti, koska olin niin halunnut nähdä heidät kilpailemassa vanhoissa lajeissa kiltit päällä sekä kuulla säkkipilli musiikkia. Toisaalta ymmärrän, että mutainen Bannockburn pelto ei ehkä ole paras vaihtoehto, mutta totta puhuakseni, se ei olisi haitannut mielestäni niin paljon, että kisat pitäisi perua. Surkeana mietin mitä voisin tehdä. Olin ajoittanut kaiken niin, että ehtisin nähdä kaiken ennen kisoja. Katselin aikani karttaa ja mietin minne mennä. Lopulta päätin mennä Smith museoon. Mainoksessa sanottiin, että täällä olisi maailman vanhin jalkapallo sekä kurling ”pallo/kiekki/miksi-sitä-nyt-kutsutaan”.

En pitänyt mitään kiirettä, vaan kiertelin aikani ja luin kaikki kertomukset tavaroiden vierellä. Lähtiessäni kissa istui sisääntuloaulassa. Tervehdin häntä, mutta menin käymään vielä vessassa. Kun tulin ulos, kisu istui ja odotti minua siinä. Silittelin häntä ja juteltiin niitä näitä hetken 🙂

Päätin katsastaa vanhan Stirlingin muurin ja kävelin sitä vieren ylös linnalle asti. Kävin ostamassa turistikaupasta itselleni tartan päällysteisen pehmokoiran. Näin matkalla Church of Holy Rude:in sekä muita vanhoja hienoja rakennuksia. En mennyt mihinkään sisään, vaan jatkoin takaisin alaspäin.

Pysähdyin Golden Lion:iin ja syömään. Aika oli varmasti hiukan väärä, sillä olin paikan ainoa ruokailija! Rohkeasti tilasin broileriin käärittyä haggista whisky kastikkeessa. Oli muuten aika hyvää! Haggis maistui hiukan maksalaatikolle, ilman sitä riisiä.

Loppu illaksi menin taas Thisle ostoskeskukseen. Kiertelin kauppoja ja ostin £1 maksavan paidan. Ei ollut hinnalla pilattu;) Kävin taas ostamassa herkkuja M&S kaupasta ja suuntasin Munrolle. Pakkasin valmiiksi rinkkani ja vietin illan taas kirjani parissa.

Stirling on oiva kaupunki, jonka tärkeimmät nähtävyydet, ehtii näkemään päivässä.  Koska Stirling on todella lähellä niin Glasgowta kuin Edinburghia, voisin suositella sitä päivävierailukohteeksi. Sitä ehtii hyvin käymään Wallace Monumentilla sekä linnassa saman päivän aikana.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply