Suomen suurin matkablogiyhteisö

Harmaan kolkko Edinburgh

Ensimmäinen ajatus oli ottaa läppäri mukaan matkalle, mutta kun päädyin lopulta siihen rinkkaan ei tämä kippari kalle ollutkaan niin voimakas, että olisi jaksanut kantaa myös läppäriä (ennakoin onneksi tässä vaiheessa tuliaisten määrän!). Joten, se läppäri jäi kotiin. Kirjoitin pari värssyä matkan aikana, mutta kun ääkköset oli mitä oli, eikä tietokoneelle koko aikaa viitsiny jonottaa (ja maksaa) päädyin tähän ratkaisuun: kirjoitan matkasta jälkikäteen 🙂

Torstai 5.7: Koska lento oli Blue1, kirjauduin sisään ja annoin matkalaukkuni pois 1:s aulassa ja jouduin kävelemään aivan toiseen päähän asti, josta Schengen alueen ulkopuoliset lennot lähtevät. Istahdin alas kirja kourassa ja odottelin koneeseen pääsyä. Viereeni istahti Skotti, joka rupesi rupattelemaan niitä näitä. Emme kuitenkaan istuneet vierekkäin, vaan istuin kahden isokokoisemman miehen vieressä ikkunapaikalla. Vesipullon korkki kiinni, vähän päälle kahteen tuntiin en pääsisi vessaan. Pelkkä ajatuskin siitä tekee sen, että tulee tunne, että sinne kuitenkin pitäisi päästä…

Laskeuduttiin Edinburghiin paksun pilvivaipan läpi ja tunne oli kummitusmainen. Oli pimeää ja painostavaa. Sain rinkkani nopeasti ja lähdin hipsimään kohti City Link bussia. £6 edestakaisesta matkasta ja pääsisin ihan hotellini viereen.

 

Waverly Bridge oli päätepysäkkini ja kävelin vain tien yli Princes Streetille, jossa hotellini Royal British hotel sijaitsee. Yhdeksi yöksi tämä on oikein kätevä, mutta en ole varma olisinko siellä pitempään. Heti hotellin ulkopuolella on massiivinen rakennustyömaa ja tie auki. Osa rakennusta (joka ei kuitenkaan ole hotellia) on riisuttu aivan luurangoksi ja sitä kunnostetaan parhaillaan. Sisältä hotelli on kulunut ja luonnetta lisää kapeat käytävät eri suuntiin. Sain huoneen, josta oli näköala työmaalle. Kello oli kuitenkin jo niin paljon, että kävin pikaisesti suihkussa ja kömmin sänkyyn. Uni ei kuitenkaan millään tahtonut tulla. En osaa sanoa suoraan miksi ei, tunnelma vain oli painostava.

Perjantai 6.7: Aamulla kävin aamupalalla alakerrassa ja maksoin £7 siitä. Pöydästä sai valita mieleisensä ja kokki valmisti tilauksesta mitä halusi. Otin ihan vain paahtoleipää juustolla ja kinkulla sekä jogurttia. Hintalaatusuhde ei oikein ollut kohdillaan, mutta tulipahan testattua. Pakkasin kassini uudestaan ja lähdin juna-asemalle. Ostin valmiiksi koko matkan juna-liput. Stirlingiin lähtee junia 30 minuutin välein, joten otin vain seuraavan. Aavemaisen harmaa ja kolkko Edinburgh jäi taakseni kun päivä alkoi valjeta ja Stirling läheni.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply