Suomen suurin matkablogiyhteisö

Juhannus

Juhannus meni taas kuin siivillä. Olin innostunut hiukan pitemmästä lomasta ja mökille lähdöstä jo päiviä ennen itse lomaa. Aamulla varhain pakattiin Simban kanssa tavarat kasaan ja lähdettiin autoilemaan kohti Sulkavaa, jossa mökkimme sijaitsee. Matkalla pysähdyimme muutaman kerran jaloittelemaan ja juomaan, mutta Simba pärjäsi todella reippaasi koko matkan.

Muutaman tunnin kuluttua olimme mökillä ja autosta piti kantaa kaikki kamat. Loppupäivä torstaista menikin ihmetellessä ja järjestellessä paikkoja.

Perjantaina lähdettiin heti aamulla Savonlinnaan, joka on oikein oiva kesäkaupunki. Jätettiin auto parkkiin ja käveltiin keskustaan torille ostamaan muikkukukkoa ja lörtsyjä.

Ihailtiin siinä vielä sight seeing laivoja ja olisin niin halunnut mennä kierrokselle, mutta se saa nyt jäädä toiseen kertaan.

Käveltiin vielä hetki ympäri kaupunkia ja käytiin ulkoa katsomassa Olavinlinnaa. Olen jokunen vuosi sitten käyny sisälläkin kierroksella ja se on hieno. Olen aivan hupsuna linnoihin ja harmittelen aina, ettei Suomessa niitä hirveästi ole. Joskus pääsen vielä käymään Savonlinnan oopperajuhlissa, ei niin että hirveästi oopperasta tykkäisin, mutta puitteet ovat niin mahtavat siihen.

Illalla lämmitettiin sitten puusauna ja uskaltauduin jopa heittämään talviturkin Saimaassa. Vesi ei ollut mitenkään lämmintä, mutta tein pienen pyrähdyksen ennen kuin kipitin hirvittävää vauhtia takaisin saunan lämpöön.

Kymmenen paikkeilla kokko sytytettiin ja seisoin hiljaa ihaillen liekkejä auringonlaskussa. Olisiko siitä sellainen 4 vuotta sitten, kun olin juhannuksena mökillä, joku naapureista soitti maammelaulun trumpetilla kokon palaessa. Siinä oli kunnon tunnelmaa!

Lauantai meni ihan vain rentoutumisen merkeissä. Raahasin aurinkotuolin pihalle ja lösähdin siihen. Taisin jopa nukahtaa hetkeksi. Simbakin viihtyi hyvin ja tepasteli itsekseen nuuskien ja tutkien paikkoja. Aina välillä piti kyllä tulla katsomaan, etten ollut mihinkään livistänyt hänen seikkailujen aikana.

Viimein tuli sunnuntai ja piti pakata kaikki tavarat takaisin matkaa varten. Masentavaa! Onneksi ruuhka ei ollut ihan ylitsepääsemätön vaikka ajelimmekin ennen Lusia paikoin 10km/h. Lahden kohdalla vauhti hiljeni taas hetkeksi, mutta nopeasti sai taas kaasuttaa kotia kohti.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply