Kakku, jossa on Tallink MyStarin kuva.

Tallink MyStar on Itämeren uusin ja upein

PR-tilaisuus, Tallink Silja

Tallink MyStar aloitti vihdoin pitkän odotuksen jälkeen liikennöinnin Helsingin ja Tallinnan välillä joulukuussa 2022.

Pääsin kutsuvieraana mukaan MyStarin ensimmäiselle matkalle Helsingistä Tallinnaan, ja olihan tuossa neitsytmatkassa juhlan tuntua. On mahtavaa nähdä, kuinka matkailuala alkaa vähitellen toipua ja mennä eteenpäin vaikeiden koronavuosien jälkeen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Laivan valmistuminen viivästyi odottamattomista maailmantapahtumista johtuen, mutta vihdoin laiva on vesillä, ja hyvää kannatti odottaa. Mielestäni melko kiistattomasti voidaan sanoa, että Itämeren tyylikkäin laiva on täällä!

MyStarin matka Helsingistä Tallinnaan kestää kaksi tuntia, ja jos aiemmin laivamatkan osuus Tallinnan matkoilla on ollut enimmäkseen se asiaan kuuluva pakollinen paha, niin tällä uudella laivalla tuntuu, että matka voisi kestää vaikka pidempäänkin. 

Rauman telakalla valmistetulla MyStarilla on panostettu uuteen teknologiaan, ekologisuuteen ja matkustajamukavuuteen. Tilaratkaisut ovat selkeämpiä sisaralukseen Tallink MegaStariin verrattuna, ja laivan yleisilme on ainakin omaan silmääni selvästi hienostuneempi. Onhan uusi aina uusi!

Mielestäni näytti siltä, että MyStar toimii myös esteettömyyden näkökulmasta hyvin. Tässä asiassa en ole kuitenkaan paras asiantuntija, joten mikäli haluat lukea MyStarista enemmän esteettömyyden näkökulmasta, suosittelen perehtymään Palmuaseman kirjoitukseen: Tallink MyStar – uusi, upea ja esteetön.

Taxfree-myymälässä otettu peiliselfie.

Tallink MyStarin sisustus on raikas

MyStarin sistustuksen on suunnitellut elämyksellisestä tilasuunnittelusta tunnettu sisustusarkkitehtitoimisto dSign Vertti Kivi & Co, ja suunnitteluprosessi kesti yhteensä yli kolme vuotta. Ei mikään ihan pieni projekti!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Teemana laivan sisustuksessa on ”Beauty of the Baltic Sea”, eli sisustukseen on haettu inspiraatiota Itämeren alueen ainutlaatuisuudesta, kulttuurista ja luonnosta. Laivalla on 14 eri kohderyhmille suunniteltua tilaa, joista jokaisella on oma tunnelmansa. Sisustus keskittyy kirkkaisiin ja raikkaisiin väreihin, mikä juuri on se, joka teki minuun vaikutuksen, sillä usein laivojen sisustus on tehty tummilla tai harmailla sävyillä. MyStarilla tunkkaisuus loisti poissaolollaan, enkä malta odottaa, että pääsen näkemään laivan joskus aurinkoisella säällä, jolloin luonnonvalo tuo vielä oman lisänsä tunnelmaan.

Voit tutustua MyStarin sistusratkaisuihin myös Vertti Kiven sivuilla. Sieltä saa hyvän käsityksen laivan kauniista tiloista ja sistustuksesta.

Pöytiä ja tuoleja MyStarilla.
Pöytiä ja tuoleja MyStarilla.
Pöytiä ja tuoleja laivan ravintolassa.

MyStarin monipuoliset tilat ovat viihtyisät

MyStarille mahtuu yhteensä 2800 matkustajaa, ja matka-aika Helsingin ja Tallinnan välillä kestää kaksi tuntia. Yleensä tykkään viettää laivalla aikaa joko loungessa tai hytissä, sillä ruuhkaiset yleiset tilat ahdistavat, mutta tällä laivalla vetäytymiseen ei ole tarvetta, sillä tilat ovat niin monipuoliset. Hyttejä laivalla onkin vain 46 kappaletta.

Tavaroille löytyy säilytyspaikkoja kannelta 8, jossa on muun muassa erillinen matkatavarahuone.

Eri tasoisia loungeja laivalta toki löytyy myös. Comfort Lounge maksaa 29 euroa per suunta, Business Lounge puolestaan 69 euroa. MyStarin uutuus on kuuden matkustajan Platinum Lounge, josta matkustaja saakin pulittaa jo 500 euroa per suunta. Tämä kallein lounge ei missään tapauksessa ole suunattu ihan perusmatkustajalle. Platinumissa voi tilata omalle paikalleen hovimestarilta ruokaa ja juomaa, ja myös tax-free-ostokset tuodaan tilauksesta suoraan loungeen.

Oma valintani näistä loungeista olisi Comfort, ja ehkä jossain erityistilanteessa voisin maksaa Business Loungesta, jossa ruoka- ja juomatarjoilut ovat huomattavasti Comfort Loungea kattavammat.

Peilin kautta otettu selfie MyStarin Comfort Loungessa.
Cakepopseja tarjottimella.
MyStarin Business Lounge.

Omia suosikkejani MyStarin tiloista ovat perheille suunnattu, puistomainen Family Picnic -alue sekä laivan peräkannelta löytyvä leppoisa Garden-näköalabaari.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Perheille suunnatulla alueella arvostan erityisesti sitä, että vanhempien ei tarvitse välttämättä istua lasten leikkihuoneessa, sillä oleskelutilasta on suora näköyhteys leikkihuoneeseen. Alueelta löytyy myös kahvila ja pelihuone.

Lisäksi pidän myös siitä, että erilaisia tiloja oleskelua varten on paljon, ja ravintolavaohtoehtojakin pikaruoasta buffetiin ja fiinimpään à la carte -ravintolaan. 

Pöytä ja tuoleja. Pöydällä iso puu.
Pöytiä, tuoleja ja riipputuoleja.
Paljon kasvillisuutta sekä pöytiä ja tuoleja.

Myös kaksikerroksinen tax-free-myymälä Traveller Superstore on tyylikäs – ja Itämeren suurin!

Joulukoristeita Taxfree-myymälässä.
Kylie Jennerin vaaleanpunainen huulipunapakkaus.

Mikäli haluat lukea lisää kokemuksia MyStarilta, niin tässä vielä muutamien kollegoideni kirjoituksia.

Wallenius: Tallinkin MyStar – näin uusi laiva eroaa MegaStarista

Kohteena maailma: Tallink MyStar on Itämeren kaunokainen

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Passionate Traveller: Esittelyssä Tallinkin uutuus: MyStar

Mutkia matkassa: Tallink MyStar – oh my mikä laiva!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin tiistai, 10 tammikuun, 2023 at 22:40

  Pakko todeta, että näyttäähän tämä ihan todella hienolta! Tuo kuulostaa siltä, että lienee suurimmalla osalle varsin mieluisa ja esim. loungeja löytyy jokaiseen makuun. Minunkin valintani todennäköisesti olisi Comfort, mutta joskus niin ikään voisin ottaa myös Business Loungen.

  • Reply Reason for Season torstai, 12 tammikuun, 2023 at 12:30

   Kieltämättä tämä oli positiivinen yllätys :).Mukavaa saada tällainen fressin ilmeen omaava laiva seilaamaan Tallinnaan, jossa tulee kuitenkin yleensä käytyä useita kertoja vuodessa.

 • Reply Ne Tammelat keskiviikko, 18 tammikuun, 2023 at 16:46

  Seurasin stoorien kautta teidän useammankin visiittiä tällä laivalla ja olisipa ollut kiva olla mukana, mutta taidettiin olla silloin reissussa. Näyttää kyllä tosi viihtyisältä laivalta ja ihanaa, että sisustukseen ja viihtyisyyteen on panostettu kunnolla.

  • Reply Reason for Season keskiviikko, 18 tammikuun, 2023 at 20:54

   Tää on kyllä kiva laiva, täytyy lähteä pian käymään Tallinnassa uudelleenkin :).

 • Reply Tanja for Takeoff perjantai, 20 tammikuun, 2023 at 01:44

  Täytyypä käydä tämäkin laiva testaamassa kun taas Suomeen tullaan. Onko tuo hinnoittelu loungeille siis ruokineen vai maksu pelkästä tilasta, jonka päälle veloitetaan ateriat erikseen? Tuo on varmasti hyvä esim. työpalavereihin, mutta ihan vain pelkkään parin tunnin matkantekoon Helsingin ja Tallinnan välillä en viitsisi loungea varata, ellei se ruokailu sisälly hintaan. Yleensä käymme tuolla välillä buffassa ja matka-aika hädin tuskin riittää meille ruuasta nautiskeluun.

  • Reply Reason for Season keskiviikko, 8 helmikuun, 2023 at 14:09

   Loungeissa tarjoilut sisältyvät hintaan. Comfort Loungessa tarjoilut toki ovat paljon maltillisemmat, mutta on hintakin toki paljon edullisempi Business Loungeen verraten. Busineksessa niitä tarjoiluja sitten riittääkin vaikka muille jakaa En itse ihan joka kerta raaskisi maksaa sitä Busineksen 69 euron lisähintaa, mutta joihinkin erityistilanteisiin se sopisi kyllä vallan hyvin. MyStar on kyllä sen verran kiva laiva, että siellä viihtyy yleisissä tiloissakin, eli mielestäni ei todellakaan tarvitse varata loungea erikseen.

 • Reply Merja / Merjan matkassa perjantai, 20 tammikuun, 2023 at 18:03

  Oli hauska nähdä MyStarin neitsytmatkalla! 🙂 Tykkäsin erityisesti laivan raikkaasta sisustuksesta ja eri loungevaihtoehdoista. Myös kaksikerroksisen tax-freen monipuolinen valikoima sai plussaa.

  • Reply Reason for Season keskiviikko, 8 helmikuun, 2023 at 14:02

   Niinpä, samaa mieletä! 🙂 Täytyy lähteä kyllä uudelleen reissuun tällä laivalla.

 • Reply Melissa Laitakari lauantai, 21 tammikuun, 2023 at 09:28

  Pitää jossakin kohtaa hypätä tuohon laivaan. Itse tykkään Megasta joten on hyvä päästä vertailemaan miten paljon ne ovat samanlaisia ja miten eroavat.

  • Reply Reason for Season keskiviikko, 8 helmikuun, 2023 at 14:01

   Jep löytyy sekä eroja että yhtäläisyyksiä, mutta kyllä tämä uusin on tietenkin enemmän tätä päivää. Itse odotan innolla seuraavaa reissua, joka on tarkoitus toteuttaa tässä lähikuukausina.

 • Reply Aila ja Juha sunnuntai, 22 tammikuun, 2023 at 20:58

  Näytti ja kuulosti oikein hienolta ja houkuttelevalta! Ehkäpä vielä joskus mekin. Erityisesti tuo perheitten piknik kuulosti hienolta. Aila

  • Reply Reason for Season keskiviikko, 8 helmikuun, 2023 at 14:01

   Tämä on kyllä kiva :). Suunnitelmissa on itsekin lähteä MyStarilla uudelleen tässä vielä ennen kesää.

  Leave a Reply