Suomen suurin matkablogiyhteisö
Original Sokos Hotel Kimmel joen rannalla

Joensuun Kimmelistä tuli kaupungin ykköshotelli

     PR-matka/matkan tarjosivat: Original Sokos Hotel Kimmel, Visit Joensuu ja Visit Karelia

Joensuun ykkönen, mutta ei pelkästään sitä, sillä mittavan uudistuksen myötä Original Sokos Hotel Kimmelistä on tulossa Itä-Suomen johtava kokous- ja tapahtumatalo. Eli mistä siis on kyse?

Pääsin syyskuun puolivälin tienoilla tutustumaan täysin uudistettuun Original Sokos Hotel Kimmeliin. Tällä joensuulaisella hotellilla on takanaan jo yli 40 vuoden historia, eikä näin merkittävää uudistusta ole tehty aiemmin. Uudistus kattoi kaikki hotellihuoneet, aulan, ravintolan, kokoustilat, juhlasalin ja piha-alueen. Kimmel ei siis ole pelkästään hotelli, vaan myös merkittävä tapahtumatalo. Viimeiset uudistukset saadaan tehtyä valmiiksi lokakuun puolivälissä 2021, minkä jälkeen hotellissa juhlii jopa 1000 henkilöä kerrallaan.

Muistan seitsemän vuotta sitten kesällä kävelleeni Joensuussa Kimmelin ohi ja miettineeni tuolloin, että siinä vasta on hotelli kauniilla paikalla, auringossa kauniisti kimmeltävän Pielisjoen rannalla. En tuolloin tiennyt, että juuri siitä hotelli on saanut nimensäkin – joen kimmellyksestä. Uudistuksen jälkeen myös itse hotelli ja sen tunnelma kimmeltävät aivan uudella tavalla. Joensuussa voidaan hyvästä syystä olla ylpeitä sen uusimmasta ja taatusti tyylikkäimmästä hotellista.

Kimmel sijaitsee aivan Joensuun rautatieaseman vieressä, samalla myös kivenheiton päässä keskustasta. Sanoisin, että tässä on mitä mainioin sijainti yöpymispaikalle kaikille, jotka saapuvat Joensuuhun junalla. Itse arvostan majapaikan keskeistä sijaintia, koska en omista autoa, vaan liikun yleensä aina julkisilla.

Junareitin varrella Helsingistä Joensuuhun näkee muuten kauniita maisemia!

Joensuun Kimmelin uudet, upeat Superior-huoneet

Kului siis seitsemän vuotta siitä, kun laitoin tämän hotellin ensimmäisen kerran merkille, ennen kuin päädyin yöpymään siellä. Ajoitus ei olisi voinut olla yhtään parempi, sillä sain kunnian olla yksi niistä hotellivieraista, jotka yöpyivät Kimmelin uudistetuissa Superior-huoneessa ensimmäisenä. Kelpasi nukkua tässä Familonin ihanassa, isossa sängyssä. Näitä huoneita on hotellissa yhteensä 60, minkä lisäksi muutkin huonetyypit on uudistettu. Esteettömiä huoneita Kimmelistä löytyy seitsemän.

Minun (ja ymmärtääkseni myös monen muun) huomion kiinnitti ensimmäisenä upea kylpyhuone, sen jälkeen myös monet kauniit yksityiskohdat.

Hotellin kaikki 237 huonetta olivat täynnä, mikä tuntui mahtavalle, sillä jokainen tietää, miten paljon matkailuala on korona-aikaan kärsinyt. On upeaa, että meillä on Suomessa vetovoimaisia kohteita, joissa riittää vierailijoita. Toivon, että suomalaiset ovat jatkossakin innostuneet kotimaan matkailusta, vaikka kansainvälinen matkailukin alkaa vähitellen avautua. Meillä on oikeasti myös lähellä paljon nähtävää ja koettavaa!

Original Sokos Hotel Kimmel Superior Original Sokos Hotel Kimmel Superior Original Sokos Hotel Kimmel Superior

Kimmel uudistettiin alkuperäistä suunnitelmaa nopeammin

Alkuperäisen suunnitelman mukaan Kimmel oli tarkoitus uudistaa vähitellen, jolloin hotelli oltaisiin voitu pitää avoinna uudistuksen ajan. Koronarajoitukset kuitenkin vaikuttivat asiakasmääriin alkuvuodesta niin, että hotelli päätettiin sulkea ja tällä tavoin myös nopeuttaa hotelliuudistusta.

Purkutyöt aloitettiin tammikuussa, ja hanke työllisti suuren määrän pohjoiskarjalaisia rakennusalan ammattilaisia. Oikeastaan suunnittelua lukuunottamatta kaikki mahdollinen työstä materiaaleihin on toteutettu paikallisvoimin. Hotellin tiloissa pääsee fiilistelemään esimerkiksi paikallisten käsityöläisten, oluenpanijoiden ja leipojien kädenjälkeä. Myös tulevat tapahtumat ja erilaiset aktiviteetit tulevat työllistämään lähialueen yrittäjiä.

Kun uudistusta lähdettiin toteuttamaan, totesi Pohjois-Karjalan Osuuskaupan myynti- ja matkailujohtaja Tiina Kanninen näin:

”Lähdemme luomaan nykykarjalaista luksusta, mikä tarkoittaa modernien kulttuurielämysten, pohjoiskarjalaisten perinteiden, alueemme jylhän luonnon sekä laadukkaiden hotelli-, ravintola- ja hyvinvointipalveluiden yhdistelmää.”

Ainakin puitteet tämän kaiken toteuttamiseen ovat kunnossa, sillä hotelli on uudistettu moderniksi, samaan aikaan kuitenkin maanläheiseksi. Sellaiseksi, että siellä on kiva olla. Tänne kelpaa tulla kokemaan laatua, latautumaan ja viihtymään.

Kimmelin uudistuksessa sisustussuunnitelusta vastasi Puroplan/ Jaakko Puro, joka on suunnitellut monia upeita hotelleita, joiden joukossa ovat muun muassa Helsingin F6, Rovaniemen Arctic Light sekä Turun Seurahuone. Puron kädenjälki oli hyvin tunnistettavissa, ja luonnonläheiset materiaalit sekä vahvat värit toimivat Kimmelissä sangen hyvin.

Kimmel Joensuu KylpyhuoneJoensuun Kimmel SuperiorBistro Elli JoensuuJoensuun Kimmel huone

Hotellin monipuoliset palvelut

Ravintolaillallisella huomioni kiinnitti ystävällinen, ammittitaitoinen palvelu, aamiaisella aidot karjalanpiirakat, kokoustiloissa mieletön auringonvalo, joka paistoi aamujoogamme aikana, yleisissä tiloissa kauniit yksityiskohdat. Tämä talo on täynnä elämyksiä!

Tänä vuonna hotellissa tullaan varmasti viettämään vielä monet pikkujoulut, työhyvinvointipäivät ja tapahtumat. Yöelämästä kiinnostuneille tarjolla on Huilaa ja bailaa -paketteja, ja hyvinvointiin taas pääsee keskittymään Uumen-palveluiden kautta.

Olen iloinen, että minulla oli mahdollisuus tutustua uuteen Kimmeliin ensimmäisten joukossa. Toivon tälle hotellille jatkossakin kaikkea parasta ja tiedän, missä aion yöpyä seuraavalla Joensuun reissullani!

Tässä vielä koottuna mielestäni Kimmelin parhaat puolet Top 5:

  • Vieraanvaraisuus
  • Tyylikkyys
  • Sijanti
  • Ravintola
  • Elämyksellisyys

Mikäli haluat lukea muiden tunnelmia Kimmelistä sekä samalla saada matkavinkkejä Joensuuhun, voit tutustua näihin blogipostauksiin:

Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa: Matkavinkit itärajan monipuoliseen metropoliin

Seven Seas: Viikonloppu viehättävässä Joensuussa – tältä näyttää uusittu Sokos Hotel Kimmel

Kristallikimara: Mitä tehdä Joensuussa

Lumo Lifestyle: Nykykarjalaista luksusta Joensuussa

Lisää matkatärppejä Joensuuhun ja lähiseudulle:

Visit Joensuu

Visit Karelia

Joensuu jokiranta ruskaJoensuu Kimmel JokiKimmel Joensuu

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply