Suomen suurin matkablogiyhteisö
BLUE LAGOON BAHAMA

10 kaunista paikkaa vuonna 2019

Vuosi 2019 lähenee loppuaan, ja sen myötä tämä vuosikymmen on pian historiaa. Huolimatta siitä, että kulunut vuosi sisälsi surua ja vaikeita asioita, olen päässyt näkemään paljon kauneutta ja lähellä ja kaukana. Esittelen nyt 10 paikkaa, jotka ovat jääneet vuoden varrelta mieleeni.

1. Islannin Blue Lagoon on ihana

Helmi-maaliskuun taitteessa osallistuin Icelandairin blogimatkalle Islantiin. Olin vuosikaudet haaveillut siitä, että jonain päivänä pääsisin käymään Islannin Blue Lagoonissa, ja vihdoin haaveestani tuli totta.

Vaikka Blue Lagoon on ympäri vuoden yksi Islannin vierailluimmista kohteista, niin hyvin altaaseen mahtui sekaan. Eniten kävijämäärät näkyivät pukuhuoneessa, mutta allasalue on sen verran iso, että siellä väkimäärä ei ahdistanut, ja allasbaarissakin pystyi asioimaan ilman pitkää jonotelua.

Suosittelen Blue Lagoonia once in the lifetime -kokemuksena (ennakkovarauksella!), mutta toki Islannissa on muitakin kylpylöitä, jos kaipaa rauhallisempaa elämystä.

Blue Lagoon Islanti

2. Blue Lagoon löytyy Bahamaltakin

Eipä tarvinnut odottaa kuin kaksi viikkoa, niin pääsin toiseenkin Blue Lagooniin, tällä kertaa Bahamalle. Tein yhteistyöristeilyn Risteilykeskuksen kanssa, ja yksi risteilyn päiväkohteista oli Bahaman pääkaupunki Nassau, josta tein päiväretken kuvankauniille Blue Lagoon -saarelle. 

Retki kuului laivayhtiö Royal Caribbeanin valikoimaan, ja olin siihen varsin tyytyväinen. Tämä oli ehdottomasti vuoden 2019 turkoosein päiväni. En minä tällaisiin maisemiin liian usein pääse!

Blue Lagoon Bahama

3. Ensimmäinen risteilyni Karibialla

Olen haaveillut Karibian-risteilystä pitkään, mutta en ikinä ajatellut, että pääsisin sellaiselle tänä vuonna. Pääsin lähtemään reissuun, sillä tein yhteistyössä Risteilykeskuksen kanssa risteilyn Miamista Bahamalle. Risteily kesti neljä yötä, ja siellä oli mukana myös Risteilykeskuksen ryhmämatkalaisia sekä opas. Tämä teki oman ensimmäisen risteilykokemukseni helpoksi, kun saatoin kysyä vastauksia oppaalta kysymyksiin, joita mielessäni oli paljon.

Rakastan merta ja olisin miellelläni jäänyt vielä muutamaksi päiväksi merelle nauttimaan kauniista maisemista. Mieleen jäivät erityisesti auringonlaskut, jotka olivat todella upeita.

Karibian risteily

4. Katutaidetta Miamin Wynwoodissa

Tämä oli minulle iloinen yllätys – pääsin maaliskuussa Karibian-risteilyn päätteeksi ihastelemaan katutaidetta maailmankuululle Wynwoodin alueelle Miamissa.

Olen aina ollut katutaiteen ystävä ja mielelläni etsiydyn matkoillani sellaisiin kaupunginosiin, jossa katutaiteeseen on panostettu. Tällä reissulla en kuitenkaan osannut aavistaa, että minulle tarjoutuisi mahdollisuus nähdä katutaidetta. Sanoisin, että tämä oli yksi vuoden 2019 mieluisimmista yllätyksistä. Värit ovat parasta mahdollista terapiaa ja tuovat valtavasti iloa minulle etenkin talvella, kun Suomessa on pimeää. Nykyään olen vielä entistä enemmän innoissani taiteesta, sillä olen aloittanut itsekin maalaamisen. Taidetilini löytyy Instagramista: @mirkahannele.art

Suosittelen Wynwoodia lämpimästi kaikille, jotka reissaavat Miamin alueella.

Wynwood katutaide

5. Rovaniemi x 4

Kävin tämän vuoden aikana yhteensä neljästi Rovaniemellä, ja joka kerta siellä on todella kaunista. Rovaniemellä asuu perhettäni, joten en katsele kaupunkia yleensä matkailun näkökulmasta, mutta ensi vuonna olisi jälleen aikomus kirjoittaa reissustooreja sieltä blogiin. Rovaniemellä palvelut kehittyvät kaiken aikaa, ja kaupungissa on aina jotain uutta, kun menen käymään siellä.

Suosittelen Rovaniemeä reissukohteena kaikille – kansainväliset matkailijat kaupungin ovat talvisaikan jo vallan hyvin löytäneetkin. Rovaniemi toimii kuitenkin hyvin kesäkohteenakin, valoisa Lapin kesä on mielestäni aivan mahtava.

Rovaniemi talvi

6. Formentera  – aivan kuin pala Karibiaa Euroopassa

Tieni vei turkoosien vetten äärelle jälleen toukokuussa, kun kävin lehdistömatkalla Baleaareilla. Harmillista kyllä, Formenteran visiittimme jäi alle vuorokauden mittaiseksi. Tästä kohteesta olen haaveillut vuosikaudet, ja olisin niin kovin mielelläni jäänyt Formenteralle paljon pidemmäksi aikaa. Jos kauniit maisemat ja rauha kiinnostavat, niin tämä Ibizan vieressä sijaitseva saari kannattaa painaa mieleen.

Olen kiitollinen, että pääsin käymään Formenteralla edes pikavisiitillä. Odotan jo seuraavaa, mielellään huomattavasti pidempää kohtaamista tämän saaren kanssa.

Formentera Baleaarit

7. Ibizan vanha kaupunki teki vaikutuksen

Ibiza oli toukokuisella preissmatkallamme oikeastaan vaan kauttakulkukohde Formenteralle. Saimme kuitenkin neuvoteltua oppaan kanssa pienen kierroksen Ibizan vanhassa kaupungissa. Se olikin todella kaunis, joten kannatti neuvotella.

Olen mieltänyt Ibizan biletyssaareksi, minkä vuoksi se ei ole koskaan kuulunut haavekohteideni listalle. Tämän reissun myötä tulin kuitenkin hieman toisenlaisiin ajatuksiin. Eihän minun yöelämään tarvitse suunnata, jos matkustan Ibizalle. Baleaarien saarilta löytyy niin paljon kaunista, että voin suositella mitä tahansa saarta (Mallorca, Menorca, Ibiza ja Formentera) reissukohteeksi, ja tahdon itsekin matkustaa tälle alueelle vielä monta kertaa.

Ibiza vanhakaupunki

8. Tukholman-risteilyllä pitkästä aikaa

Elokuussa olimme lapsuudesta tutuissa tunnelmissa – Tukholman-risteilyllä. En ole enää moniin vuosiin matkustanut Tukholmaan laivalla, mutta nyt teimme laivareissun perheen kanssa. Isäni menehtyi yllättäen heinäkuussa, ja tämä oli perheemme ensimmäinen matka ilman häntä.

Tämä auringonlasku Tukholmasta lähtiessämme oli kyllä äärettömän kaunis!

Silja Line auringonlasku

9. Espoossa lähimatkailemassa

Espoon lopussa tein yhteistyön Visit Espoon kanssa ja kävin Espoo-päivänä tutustumassa muutamiin eri paikkoihin Espoon alueella.

Lähimatkailu Helsingin alueella helpottui tänä vuonna entisestään, kun HSL:n vyöhykkeet muuttuivat, ja kausilipullani (AB-vyöhyke) pääsee nyt myös moniin Espoon kohteisiin. Olen käynyt Espoo-päivän lisäksi muutenkin enemmän Espoon puolella ja löytänyt sieltä mielenkiintoisia paikkoja. On se vain huomattavasti madaltanut kynnystä lähteä spontaanistikin käymään Espoossa esimerkiksi kirppiksellä, rannalla tai museossa, kun siitä ei ole tarvinnut maksaa extraa. Välillä se on pienestä kiinni.

Suosittelen tutustumaan omaan lähiympäristöön etenkin kesäisin, kun Suomessa on kaikkialla valoisaa ja kaunista.

Tapiola Espoo sateenkaari

10 . Toistamiseen Mallorcan Palmaan

Elokuussa ostin minulle ja äidilleni lennot Mallorcalle, koska ajattelin, että tänä vuonna kaamos tulee olemaan meille normaaliakin synkempi ja tarvitsemme sen keskelle valoa.

Lensimme Palmaan viikoksi, ja vaikka osittain kävi vähän huonokin tuuri säiden kanssa, niin sitä valoa kyllä totisesti oli tarjolla paljon enemmän kuin Suomessa. Olin käynyt Palmassa toukokuisella pressimatkallamme, ja se valikoitui kohteeksi, koska sinne on kätevät, suorat lennot ja tiesin, että siellä on kaunista.

Palman vanha kaupunki on ihana + Palmasta on hyvät yhteydet oikeastaan kaikkialle Mallorcalla. Talvikuukausina, eli sesongin ulkopuolella monet Mallorcan palvelut ovat kiinni, joten siinä mielelessä Palma on kätevä tukikohta talven reissuille. Siellä palvelut ovat auki talvellakin.

Kesän vilkkaimpina sesonkikuukausina en Mallorcalle mielelläni matkustaisi, mutta muuten lähtisin mielelläni takaisin milloin tahansa – mieluummin ennemmin kuin myöhemmin.

Palma La Seu

 

 

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

21 Comments

 • Reply Reissu-Jani sunnuntai, 29 joulukuun, 2019 at 12:19

  Kävin vuosi sitten tammikuun alussa Palmassa — se tosiaan yllätti minut. Turisteja ei ollut paljoakaan, vietettiin Espanjalaista joulua (isot kulkueet), lämpötilat 15-17 astetta ja aurinkoa. Vanha kaupunki oli erittäin mukava paikka kävellä. Piti lähteä appelsiinilaaksoon, mutta se vanha juna ei kulkenut loppiaisena..

  • Reply Reason for Season keskiviikko, 1 tammikuun, 2020 at 15:00

   Joo talvella on ehdottomasti paljon rauhallisempaa ja säät vastaavat vähintään Suomen kevättä :). Itsekin tykkään vanhasta kaupungista kovasti. Sinne tulee varmasti palattua vielä muutamaankin otteeseen.

 • Reply Jenna / Citylights & Sunsets sunnuntai, 29 joulukuun, 2019 at 15:17

  Huikea reissuvuosi on ollut sullakin! Ihanaa lukea näitä bloggajien vuosikatsauksia, parasta inspiraatiota 🙂
  Kaavailen tällä hetkellä ensimmäistä reissua Islantiin, olen käynyt Reykjavikissa vain vaihtamassa konetta ja jäi kaivelemaan, kun ei otettu silloin parin päivän stop overia. Se on luultavasti seuraava reissu tammikuun Thaimaan matkan jälkeen, jos kaikki menee suunnitellusti.
  Palma on myös oma suosikkini! Karibian risteilystä tietysti haaveilen, toivottavasti joskus saisi kokea senkin.

  Hyvää uutta vuotta ja lämmin osanotto menetyksesi johdosta<3

  • Reply Reason for Season keskiviikko, 1 tammikuun, 2020 at 14:54

   Kiitos <3! Itsekin olen lähdössä tammikuussa Thaimaahan, sen jälkeen ei matkasuunnitelmia tai mitään muitakaan suunnitelmia olekaan. Suosittelen kyllä Reykjavikia, haluaisin itsekin käydä siellä uudelleen mahdollisimman pian.

 • Reply Sonja / Shining Journey sunnuntai, 29 joulukuun, 2019 at 19:14

  Aivan mahtavia reissuja olet vuoden aikana päässyt tekemään ja kokemaan. Vaikka elämä tuo eteen välillä suuria haasteita, koettelemuksia ja suruakin, aina on ympärillä myös paljon hyvää. On hienoa, että näet ympärilläsi niin paljon kauneutta kaikista vastoinkäymisistä ja surusta huolimatta. Iloa, valoa ja kaikkea hyvää uudelle reissuvuosikymmenelle 2020! 🙂

  • Reply Reason for Season keskiviikko, 1 tammikuun, 2020 at 14:50

   Kiitos kauniista sanoista <3. Näinhän se juuri on. Ihanaa uutta vuotta ja vuosikymmentä sinullekin!

 • Reply Hanna / Parasta matkalla sunnuntai, 29 joulukuun, 2019 at 20:51

  Olipas mielenkiintoisia kohteita! Karibia kiinnostaisi itseäni, ja olen miettinyt olisiko risteily hyvä vaihtoehto. En kyllä pidä laivalla olemisesta, mutta ehkä tuollainen Karibian risteily on vähän eri asia kuin ruotsinlaiva😁

  • Reply Reason for Season keskiviikko, 1 tammikuun, 2020 at 14:49

   On se vähän eri asia kuin ruotsinlaiva – itsekään en ole mitenkään fanittanut laivalla olemista, mutta kyllä tuolla Karibialla kelpasi. Ehkä joku päivä vielä uudelleen.

 • Reply Terhi tiistai, 31 joulukuun, 2019 at 20:12

  Hyviä kohteita kaikki, noista minua ehkä kiinnostaisi Palma de Mallorca ja Ibiza. Ihan vaan siitä syystä, että en ole sattunut niissä vielä käymään vaikka listalla ovatkin olleet vuosikausia.

  • Reply Reason for Season keskiviikko, 1 tammikuun, 2020 at 14:30

   Suosittelen! Palmaan saa edullisia suoria lentoja, ja kaupunki sijaitsee lähellä lentokenttää. Puhumattakaan siitä, että se on oikeasti tosi nätti kohde. Suosittelen matkustamaan sinne esim. syksyllä siinä vaiheessa, kun se kaikista vilkkain sesonki on jo ohi. Lokakuussakin siellä on vielä tosi lämmintä :).

 • Reply Piyya keskiviikko, 1 tammikuun, 2020 at 08:50

  Tosi hieno top 10 ! Hieno matkailuvuotta siis takana, toivottavasti uusi vuosi on yhtä antoisa.
  Risteily ja Islanti löytyy joltakin omaltakin listalta.
  Vuosikatsaukset on kivoja, vaikka matkassa on kulkenut sen vuoden niin oops sitä huomaa miten paljon kukin onkaan vuoden aikana kokenut.

  • Reply Reason for Season keskiviikko, 1 tammikuun, 2020 at 14:25

   Kiitos! Olen sitä mieltä, että vähintään itseään varten on aina hyvä tehdä jonkinlainen kooste – varsinkin tänä vuonna, kun elämässäni oli muuten surua, painuivat hienot hetket vähän taka-alalle. Näin sitä muistaa, että tuli sittenkin nähtyä paljon kaunista <3. Ihanaa uutta vuotta sinne!

 • Reply Sandra / Terveiset päiväntasaajalta torstai, 2 tammikuun, 2020 at 11:08

  Ihania kohteita ja kuvia! 🙂 Islanti oli kyllä ehdottomasti yksi omista suosikeista viime vuonna. 🙂

  • Reply Reason for Season maanantai, 6 tammikuun, 2020 at 18:23

   Kiitos <3. Islanti on kyllä mahtava, sinne täytyy joskus lähteä vaikka ihan ajan kanssa.

 • Reply reetaeevi perjantai, 3 tammikuun, 2020 at 05:27

  Kauniita paikkoja. Toivottavasti ne ovat antaneet sinulle voimaa surunkin keskellä.
  Islanti, Mallorca ja Rovaniemi, ne varmaankin noista omaan matkakarttaani poimisin.

  • Reply Reason for Season maanantai, 6 tammikuun, 2020 at 18:24

   Kauniit maisemat ja valo tuovat kyllä lohtua kaikissa tilanteissa <3.

 • Reply Sari / matkalla lähelle tai kauas lauantai, 4 tammikuun, 2020 at 10:12

  Mukavaa alkavaa reissu vuotta 2020! Blue Lagoonia voin täysillä suositella. Upea kokemus.
  Karibian risteilylle kun vielä pääsisi. Olisi niin hienoa katsella auringonlaskua kannella tai omalla parvekkeella.

 • Reply Sanna I Seven Seas lauantai, 4 tammikuun, 2020 at 23:23

  Edelleenkin tuo Tukholman saariston auringonlaskukuva on ihan käsittämättömän kaunis. Peittoaa kyllä heittämällä kaikki trooppiset auringonlaskut, koska Itämeri <3
  Tosin kyllähän noi turkoosit maisetkin toimii erittäin hyvin. Voin kyllä melkein jokaisen kohdalla nyökätä, että tykkään tykkään ja olen nähnyt omin silmin. Siltikin Baleaareilla on muutama saari vielä käymättä ja ne kyllä kiinnostaisi. Aina ei todellakaan tarvitse lähteä Karibialle saakka, kun meillä on täälläkin niin huikeita maisemia.
  Voimia ja halauksia uuteen alkaneeseen vuoteen ja kauniita tulevia reissuja!

  • Reply Reason for Season maanantai, 6 tammikuun, 2020 at 18:25

   Kiitos <3. Tilataan ihania seikkailuja meille molemmille tälle vuodelle. Niiden voimalla askel askeleelta valoa kohti.

 • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa tiistai, 7 tammikuun, 2020 at 10:51

  Oi miten kauniita paikkoja! 🙂 Miamin Wynwood teki myös itseeni marras-joulukuussa suuren vaikutuksen, todella upea paikka. Kyllä katutaide on ainakin itselle kauneutta parhaimmillaan.

 • Leave a Reply