Helsingin uusi Amarillo tarjoilee ruoan lisäksi elämyksiä

                                                      Kaupallinen yhteistyö: HOK-Elanto/ Amarillo Helsinki

Yllätyksiä, MadMexia, hyvää seuraa. Tätä kaikkea löysin Aleksanterinkatu 46:sta, Helsinkiin tällä viikolla avatusta Amarillosta. Ja ennen kuin ehdit rypistää otsaasi enempää – viimeistään nyt on aika heittää vanhat mielikuvat Amarillosta romukoppaan. 

Helsingin keskustassa ei ole ollut Amarilloa sen jälkeen, kun Mikonkadun ravintola kuopattiin vuonna 2017. Ravintolan ei ole ollut kuitenkaan tarkoitus missään vaiheessa hävitä kaupungista kokonaan, vaan taustalla on tapahtunut paljonkin. Amarilloja on uudistettu ympäri Suomen yksi kerrallaan, ja projektin myötä Amarillon ysärivibat ovat jääneet sinne, minne ne kuuluvatkin, eli historiaan.

Helsingin uuden Amarillon ytimessä ovat elämyksellisyys ja sosiaalinen syöminen. Vanha totuus, että hyvällä palvelulla voi erottautua, pitää edelleen paikkansa, ja Amarillossa tätä ajatusta on jalostettu vielä pidemmälle. Tarjoilijoiden tehtävänä on nimittäin viihdyttää asiakkaita. Tiedän, että joissain rauhaa rakastavissa suomalaisissa tämä saattaa herättää jopa vastareaktion, mutta asiakkaita ei ole tietenkään tarkoitus ahdistella, vaan tarjoilijat käyttävät pelisilmää tilanteen mukaan.

Amarillon uudella listalla on klassikkoannosten lisäksi myös paljon jaettavia annoksia. Vegaaniruokia löytyy listan kaikista osioista, ja ruoka-annoksissa käytetään puhtaita, laadukkaita raaka-aineita. Meksikolainen ruoka on yksi suosikeistani koko maailmassa, joten luultavasti lähestulkoon kaikki ruoka tässä ravintolassa toimii minulle.

Vaikka Amarillo onkin klassikko, johon siihen liittyy monenlaisia muistoja lähtien siitä, että olen kerran syönyt jouluateriani Tallinnan Amarillossa, niin on todettava, että tämä uudistus oli tervetullut. Amarillo on ehdottomasti tehnyt aikahypyn parikymmentä vuotta entisestä elämästään eteenpäin. Uudesta ilmeestä on vastuussa Jaana Ekman / Visionary Design Partners. Yrityksen sivuilta voi halutessaan tsekata useammankin uudistetun Amarillon designin.

Amarillo Helsinki The TableAmarillo Helsinki The TableUusi Helsingin AmarilloAmarillo Helsinki The TableAmarillo Helsinki The Table

The Table – Helsingin Amarillon mysteeripöytä

Jokaisen uudistetun Amarillon keskeltä löytyy The Table, massiivinen kahdeksan hengen pöytä, joka katetaan perjantaisin ja lauantaisin kello 20. Pöydästä voi varata kaikki paikat omalle seurueelleen, mutta jos rohkeutta riittää, niin illalliselle voi varata paikan vaikka vain itselleen, jolloin menun lisäksi illallisseura on yllätys. Suosituin kombinaatio muissa ravintoloissa on ollut sellainen, että The Tablen ympärille on kokoontunut kaksi neljän hengen porukkaa. Tällöin pöydässä on sopivassa suhteessa tuttuja ja tuntemattomia.

Se on kuitenkin todettava, että pöytä on kooltaan niin suuri, että vastakkaisissa päissä istuvat eivät pysty helposti sosialisoimaan keskenään. Yksi vaihtoehto on tietenkin kierrättää istumapaikkoja illan aikana.

The Tablen hinta on asiakasomistajille 44,9e ja muille 49e. Hinta sisältää yllätysmenun sekä kaikki ruokajuomat. Menu sisältää automaattisesti vaihtoehtoja kasvissyöjille, muista erityisruokavalioista sen sijaan on hyvä informoida ravintolan henkilökuntaa ennakkoon. Illallinen kestää yhteensä noin kolme tuntia, ja The Tablen asiakkaita palvelevat illan aikana niin oma kokki kuin tarjoilijakin.

Uskallan väittää, että kovin montaa sellaista ravintolaa ei Suomesta löydy, josta saa sekä ruoka- että juomamenun näin edullisesti, eli yhteensä alle 50 eurolla. Tässä onkin mielestäni hauska lahjaidea tai vaikkapa vaihtoehto yrityksen tyky-päivään tai juhliin. Ruoka ja juoma eivät tämän illan aikana taatusti lopu kesken, ja mekin söimme enemmän kuin riittävästi. Alusta loppuun saakka kaikki ruoka maistui erinomaisen hyvin.

Heille, jotka eivät juo alkoholia, on tarjolla myös alkoholittomia drinkkejä. Itse testasin tätä mahdollisuutta ja olin tyytyväinen siihen, miten hyvin se toimi. Joissain ravintoloissa on nimittäin tullut vähän syyllinen olo siitä, että on halunnut valita alkoholittoman vaihtoehdon. Pahimmillaan on jopa kieltäydytty kokonaan drinkkien tekemisestä alkoholittomana. Amarillossa onneksi kaikki sujui moitteettomasti, eikä tullut ulkopuolinen olo valintani takia.

Minulla oli aiemmin takanani kaksi The Table -kokemusta, toinen Rovaniemeltä ja toinen Tallinnasta. Rovaniemellä pääsin testaamaan The Tablea jo pari vuotta sitten, joten pohjoisessa ollaan oltu edelläkävijöitä. Tällä kertaa pääsin illallistamaan The Tablen ympärillä bloggaajakollegojeni kanssa. En kuitenkaan tiennyt ennakkoon ollenkaan, keitä on tulossa syömään kanssani. Osan porukasta tunsin, etukäteen, mutta osaa en ollut koskaan tavannut aiemmin.

Vaikka tämä ei ollutkaan ensimmäinen The Table -illalliseni, niin yllätyin illallisemme aikana kerran jos toisenkin. En osannut esimerkiksi aavistaa ollenkaan, että illan aikana söisimme pelkästään käsin. Ei kuitenkaan kannata tuudittautua siihen, että näin tapahtuisi silloin, jos itse varaat paikan The Tablesta. Koko menu on nimittäin yllätys kaikille, jopa pöydän tarjoilijalle, tai kuten Amarillossa sanotaan – entertainerille. Ainoastaan keittiön väki tietää etukäteen, mitä illan aikana on luvassa. En halua pilata kaikkea yllätyksellisyyttä etukäteen heiltä, jotka aikovat tulevaisuudessa kokea The Tablen. Sen verran kuitenkin voin sanoa, että odotettavissa on pienimuotoisia tehtäviä ja ohjelmanumeroita illallisen lomassa.

The Table varaukset Raflaamon sivuilta. 

Helsinki Amarillo The Table Helsinki Amarillo The TableHelsinki Amarillo The TableHelsinki Amarillo The TableHelsinki Amarillo The TableHelsinki Amarillo The TableHelsinki Amarillo The TableHelsinki Amarillo The Table

Saattaa käydä niinkin, että Noutaja tulee

Helsingin uusi Amarillo ei ole pelkästään illallisravintola, vaan arkisin tarjolla on myös lounasta. Saatan itse piankin käydä testaamassa myös Amarillon lounaan – josko siitä tulisi vaikka minulle korvaava vaihtoehto edesmenneen Oficinan tilalle.

Amarillo on avattu vasta muutama päivä sitten, joten vielä on vaikea sanoa varmaksi, milloin ravintolaan täytyy tehdä varaus etukäteen. Ainakin perjantai-iltana ravintola oli hetkittäin suhteellisen täynnä, joten suosittelen ainakin viikonloppuilloille pöytävarausta varmuuden vuoksi.

Entä sitten tämä postauksen ensimmäisessä ja viimeisessä kuvassa vilahtava, hieman erikoisen näköinen musta pakettiauto? Se on Noutaja, Amarillon kotoakuljetuspalvelu – täysin ilmainen sellainen. Noutaja kääntää siis ajatuksen ruoan kotiinkuljetuksesta päälaelleen ja kuljettaa ruoan sijaan ihmiset kotoaan ravintolaan syömään.

 Noutaja liikkuu touko-kesäkuun aikana eri paikkakunnilla ja nettisivuilta voi katsoa, milloin kuljetuksen voi varata missäkin kaupungissa. Helsingin tsäänssi valitetettavasti meni jo, mutta monta muuta kaupunkia on vielä listalla. Kyytiin mahtuu kerrallaan maksimissaan kuusi henkilöä.

Me ajelimme ennen illallista hetken aikaa ympäri Helsingin keskustaa, ja kyllä tämä menopeli kieltämättä ohikulkijoiden huomion ihan kiitettävästi kiinnitti. Kiitos kaikille seuralaisille sekä onnea ja menestystä Aleksanterinkadun Amarillolle!

Helsinki Amarillo drinkkiAmarillo Noutaja

Kannattaa tutustua myös  Seven Seas -blogia kirjoittavan Sannan postaukseen Amarillon The Tablesta.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Previous Post Next Post

8 Comments

  • Reply ärtynyt maanantai, huhtikuu 29, 2019 at 01:54

    Missään ei mainittu että postaus on yhteistyö? Et kai pelkästä puhtaasti omasta tahdosta/halusta kirjoittanut näin laajaa postausta asiasta?

    • Reply ärtynyt maanantai, huhtikuu 29, 2019 at 01:54

      anteeksi, huomsin nyt tuon yläosassa olevan tekstin

    • Reply Reason for Season maanantai, huhtikuu 29, 2019 at 15:34

      No en kirjoittanut, aika ei yrittäjällä riittäisi kirjoitella ihan ilmaiseksi tällaisia, niin paljon kuin kirjoittamisesta pidänkin =). Minulla ei ole tarvetta piilotella kaupallisia yhteistöitä, eli kyllä se merkintä tosiaan on siellä alussa, mihin se kuuluukiin :).

  • Reply Iida In Translation maanantai, huhtikuu 29, 2019 at 16:11

    Kiinnostavan oloinen konsepti! 🙂 Olen yleensä kartellut S-korttipaikkoja, koska syömissäni ruoissa on ollut enemmän pettymyksiä kuin onnistumisia. Alle 50€ syöminkejä ja juominkeja voisi jopa harkitakin.

    • Reply Reason for Season keskiviikko, toukokuu 8, 2019 at 20:37

      Niinpä, tämä ei kyllä hintansa puolesta ole todellakaan paha – pelkästään alkoholiannoksiin saisi melkein tuon menemään illassa, jos juo paljon. Tähän settiin sen sijaan kuuluu kaikki ruoat ja juomat :). Olen kolmesti syönyt The Tablessa ja ruoka on kyllä ollut aina hyvää.

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa -matkablogi lauantai, toukokuu 4, 2019 at 11:13

    Tää oli kyllä niiiiin positiivinen yllätys että! Amarillo oli todellakin pessyt kasvonsa ja uusi ilme oli tosi rento, fresh ja se nuhjuinen vanha tallimeininki on jäänyt taakse. Hyvä! 🙂

    • Reply Reason for Season keskiviikko, toukokuu 8, 2019 at 20:23

      Niinpä! Kiitos sinulle seurasta, oli hauskaa :).

  • Reply Sanna I Seven Seas maanantai, toukokuu 13, 2019 at 19:27

    Tää oli kyllä todellakin positiivinen kokemus ja just mietin, et minnehän menis perjantaina syömään ja tadaa! Ratkaisu saattaa olla tässä! Noi nachot nimittäin maistuis just nyt!

  • Leave a Reply