Islannin ihmeitä: Blue Lagoon

Pressimatka: Icelandair

Olen jo vuosien ajan haaveillut, että pääsisin käymään Islannin Blue Lagoon -kylpylässä. Tähän tarjoutui vihdoin mahdollisuus helmi-maaliskuun taitteessa.

Viime vuosina turismi on kasvanut Islannissa räjähdysmäisesti, minkä myötä myös Blue Lagoonista on tullut entistäkin suositumpi käyntikohde. Nykyään Blue Lagoon onkin yksi Islannin vierailluimmista kohteista vuoden ympäri. Kyseessä ei siis ole paikka, josta kannattaa tulla etsimään täydellistä rauhaa, vaikka ympäristö kaunis ja rentouttava onkin. Rahalla toki saa sitä rauhaakin, sillä Blue Lagoonin alueella on  The Retreat-hotelli, jossa pääsee myös yksityiseen altaaseen, kunhan lataa tiskiin reilusti yli 1000e/yö.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nykyään Islantiin ei tarvitse välttämättä matkustaa varta vasten, sillä kohde on helppo yhdistää reissuun Atlantin yli. Icelandairin Stopover-ohjelman ansiosta Islannissa on mahdollisuus pysähtyä 1–7 päivää ilman, että lentoihin tulee mitään extrahintaa. Lyhyelläkin stopilla ehtii hyvin käydä Blue Lagoonissa, joka sijaitsee alle puolen tunnin matkan päässä Keflavikin lentokentältä. Busseja kulkee Blue Lagooniin niin lentokentältä kuin Reykjavikin keskustastakin.

Blue Lagoon ei kuitenkaan ole Islannin ainoa varteenotettava kylpyläkohde, sillä geotermisiä kylpylöitä on Islannissa enemmänkin. Kylpylöissä käyminen kuuluu itse asiassa islantilaiseen kulttuuriin. Paikalliset kylpevät uimaloissa, jotka ovat huomattavasti edullisempia kuin Blue Lagoon. Aiheesta voi lukea lisää Tripsterin artikkelista.

Mikäli haluaa välttää ihmislaumat ja kokea privaatin kylpyhetken, niin sellainenkin Islannissa onnistuu, ja mekin bongasimme yhden reissaajan istuskelemassa yksinään luonnonlähteessä. Mihin tahansa lähteeseen ei kuitenkaan kannata istahtaa, sillä osa lähteistä on liian kuumia.

Blue Lagon Islanti

Blue Lagoonissa ovat kaikki

Keskellä laavakenttää sijaitseva Blue Lagoon oli ensimmäinen kohde, jossa pysähdyimme Islannin-matkallamme. Jo Blue Lagoonin pihalla tuntui siltä kuin olisimme saapuneet toiselle planeetalle. Tämä oli ensimmäinen matkani Islantiin, enkä voi vieläkään lakata hämmästelemästä, miten eksoottinen tämä maa on. Äkkiseltään voisi luulla, että karuissa maisemissa olisi suomalaiselle mitään erityisen ihmeellistä, mutta Islannin luonto on niin ainutlaatuinen, ettei sitä oikein voi edes verrata mihinkään.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Olin tietenkin tilannut auringonlaskun matkamme ensimmäiselle illalle, mutta tilaus oli ilmeisesti jumittunut järjestelmään, ja aurinko alkoi mennä pilveen juuri ennen kuin ehdimme altaalle saakka. Onneksi Blue Lagoon on miellyttävä kokemus säällä kuin säällä. Vaaleansinisessä mineraalivedessä rentoutuminen on mahtava elämys, joka tekee kaiken lisäksi iholle hyvää.

Kannattaa huomioida, että sisäänkäynti Blue Lagooniin saattaa tuntua enemmän kaaokselta kuin saapumiselta rentouttavaan paratiisiin, eivätkä pukuhuoneet ole sillä tasolla kuin tällaisessa paikassa toivoisi olevan. Potentiaalinen alkusähläys kuitenkin unohtuu nopeasti siinä vaiheessa, kun pääsee kastautumaan lämpimään veteen ja saa baarista käteensä drinkin (tai vaikka terveellisen smoothien, kuten itse tein).

Edullinen Blue Lagoon ei missään tapauksessa ole. Hinnat alkavat 51 eurosta, ja useimmiten halvin sisäänpääsy maksaa muutaman kympin enemmän. Itse ajattelen tämän sellaisena once in the lifetime -elämyksenä, johon malttaakin sijoittaa hieman enemmän kuin normaaliin kylpylään.

Blue Lagoonissa saattaa parhaimmillaan – tai pahimmillaan – olla lähes 500 ihmistä kerrallaan. Ihan niin paljon väkeä ei meidän vierailumme aikana altaassa ollut, eikä väkimäärä tuntunut mielestäni mitenkään erityisen pahalta. Jos haluaa altaaseen mahdollisimman rauhallisissa tunnelmissa, kannattaa buukata joko päivän ensimmäinen tai vaihtoehtoisesti viimeinen slotti. Kesäkausi on Islannin vilkkainta tursitiseasonkia,  joten se on myös Blue Lagoonissa kaikista ruuhkaisin.

Blue Lagoon Islanti Blue Lagoon Islanti

Vinkkejä Blue Lagoonissa vierailevalle

 1. Koska Blue Lagoon sijaitsee kätevästi Reykjavikin keskustan ja lentokentän välissä, kannattaa vierailu Blue Lagoonissa ajoittaa joko matkan alkuun tai loppuun. Näin ei tarvitse matkustaa edestakaisin.
 2. Lippu on hyvä ostaa etukäteen. Vierailijoiden määrää Blue Lagoonissa säännöstellään, eikä altaaseen välttämättä pääse, mikäli on jättänyt paikan varaamatta.
 3. Kalleimmat bikinit kannattaa jättää kotiin. Huonolla tuurilla uikkarit nimittäin saattavat haalistua altaassa.
 4. Paikalle kannattaa saapua rennoissa, helposti riisuttavissa/puettavissa vaatteissa ja ilman meikkiä. Niin pystyy minimoimaan härdellin pukutiloissa ja siirtymään mahdollisimman nopeasti altaaseen.
 5. Korut on syytä jättää pukukoppiin. Ne saattavat joko hukkua veteen tai vahingoittua mineraalivedessä.
 6. Pitkähiuksisia suositellaan laittamaan suihkutiloista löytyvää hoitoainetta hiuksiinsa ennen altaaseen menoa. Näin hiukset rasittuvat ja kuivuvat mahdollisimman vähän.
 7. Monet raahaavat kameran tai puhelimen altaaseen. Itse kuitenkin suosittelen kameran kanssa säätämisen sijaan rentoutumaan kaikessa rauhassa, sen verran ainutlaatuinen ympäristö siihen on tarjolla.

Blue Lagoon Islanti

Muiden postauksia Blue Lagoonista:

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Adalmina’s Adventures: Blue Lagoon – Ensikosketus Islantiin

Archie Gone Lebanon: Rento iltapäivä Islannin Blue Lagoonissa

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Veera Bianca keskiviikko, 24 huhtikuun, 2019 at 14:07

  Hihiii, ollappa takas lillumassa täällä viinilasillinen kädessä, sopisi just nyt vähän enemmän kuin eniten! 🙂

 • Reply Paula - Viinilaakson viemää torstai, 2 toukokuun, 2019 at 02:36

  Olen onnekseni käynyt tuon paikan jo silloin kun Islannissa ei ollut vielä näin kovaa ryysistä, ja vieläpä off sesonkina eli helmikuussa. Altaassa ei ollut tunkua, ja oli mahtava kokemus. Taivaalta satoi hiljalleen lumihiutaleita mutta vedessä oli lämmin. Onhan se Blue Lagoon koettava ainakin kerran.

  • Reply Reason for Season keskiviikko, 8 toukokuun, 2019 at 20:34

   Mekin oltiin helmikuussa, mutta nykyään Islannissa ei enää kovin hiljaisia sesonkeja ole – toki kesällä on se isoin ruuhka. Itsekin olisin halunnut Islantiin jo vuosia sitten, mutta ei koskaan tullut mahdollisuutta ennen kuin nyt. Olen kyllä onnellinen, että pääsin vihdoin näkemään tämän paikan <3.

 • Reply Pirkko / Meriharakka perjantai, 3 toukokuun, 2019 at 11:38

  Onkohan tuo Retreat -hotelli se mielestäni jo pari vuotta sitten tuonne suunniteltu isompi hotelli?
  Me yövyimme tuolloin Clinic-nimisessä hotellissa, jossa myös oli mahdollisuus yksityisempään pulahdukseen, mutta ei hinta ihan tuota luokkaa sentään ollut.
  https://meriharakka.net/2015/08/12/blue-lagoon-iltapaivasta-aamuun/

  Matkan alkuun tai loppuun sijoittamisessa kannattaa muuten olla tarkkana, että miltä kentältä on lentämässä – meidän jatkolentomme olikin Reykjavikin kentältä, ei Keflavikista, joten aamulla oli otettava taksi, sillä tuolta Keflavikin kupeesta ei niin aikaisin mennyt busseja Reykjavikin kentälle!

  • Reply Reason for Season keskiviikko, 8 toukokuun, 2019 at 20:28

   Vuosi sitten avattu tämä Retreat.
   Onpas hyvä pointti tuo lentokenttä muuten! Täytyykin ehkä tarkentaa tätä postausta vielä.

 • Reply Anna-Katri / Adalmina's Adventures sunnuntai, 5 toukokuun, 2019 at 23:20

  Islanti oli kyllä huikean upea! Toivottavasti me molemmat reissataan sinne vielä takaisin ja päästään kokemaan maa pidemmän kaavan kautta. Ja kiitti parhaasta reissuseurasta. <3

  • Reply Reason for Season keskiviikko, 8 toukokuun, 2019 at 20:20

   Niin on <3! Jotenkin tuntuu, että kyllä vielä päästään sinne :P. Kiitos itsellesi!

  Leave a Reply