Suomen suurin matkablogiyhteisö

Miksi Thaimaa

Se oli rakkautta ensisilmäyksellä. Thaimaasta tuli minulle toinen koti. 

Yksi reissuhistoriani mieleenpainuvimmista hetkistä oli se, kun ensimmäisen kerran näin Thaimaan pääkaupungin, Bangkokin, lentokoneen ikkunasta käsin. Tuon reissun aikana syttyi sellainen kipinän maailmaa ja matkustamista kohtaan, että elämä ei ole enää koskaan ollut entisellään.

Veranda Chiang Mai Thaimaa

Thaimaa on koti kaukana kotoa

Seuraavat vuodet kuluivat omasta mielestäni liian hitaasti, sillä jouduin odottamaan seuraavaa Thaimaan reissuani kolme vuotta. Noiden vuosien aikana tuli katsottua Madventuresin Kaakkois-Aasia-jaksot monen monta kertaa, synkisteltyä pimeinä talvi-iltoina ja haaveiltua paljon. Lueskelin muiden reissukertomuksia Pallontallaajien keskustelufoorumilta, josta myös löytyi myöhemmin matkaseuraa.

Sittemmin olen palannut Thaimaahan oikeastaan joka vuosi. Kaksi Thaimaassa otettua tatuointia muistuttavat minua näistä reissuista elämäni loppuun saakka – ne ovat ylivoimaisesti rakkaimmat matkamuistot, jotka olen hankkinut.

Joka kerta, kun laskeudun Suvarnabhumin lentokentälle, tuntuu kuin palaisin kotiin. Sitä on vaikea sen paremmin selittää. Monet Thaimaassa paljon reissaavat tietävät, että rakkautta Thaimaahan joutuu toisinaan puolustelemaan ja selittelemään. Tammikuussa 2012 kirjoitin aiheesta otsikolla ”Vähäks noloo joku Thaimaa!” Nyt palaan jälleen saman aiheen pariin.

Ei ole trendikästä matkustaa sellaiseen maahan ”johon kaikki muutkin matkustavat”. Toisaalta, yhtä lailla myös maabongarit joutuvat selittämään omia matkailutottumuksiaan. Matkustaa sitten niin tai näin, niin aina se on jonkun mielestä väärin. Matkustaminen herättää paljon tunteita, niin hyvässä kuin pahassakin. Minä olen päättänyt, että en tee yhtään reissaamiseen liittyvää valintaa siksi, että näyttäisin jonkun toisen silmissä coolilta. Elämä on aivan liian lyhyt muiden – varsinkin tuntemattomien – miellyttämiseen.

Bangkok Sukhumvit ThaimaaBangkok Thaimaa temppeli

(Thai)maassa tai maan tavalla

On totta, että Thaimaassa on sellaisia kohteita, joissa turismia on kohteen kapasiteettiin nähden liikaa, mikä ei tietenkään ole missään mielessä positiivinen asia. Joitain saaria on jouduttu jopa sulkemaan turismilta, koska kallisarvoinen luonto on tuhoutunut. On kuitenkin monta kohdetta, joita turismi ei ole pilannut, ja tunnetuimpien matkakohteiden ulkopuolella on satoja vaihtoehtoja heille, jotka kaipaavat matkustaessaan rauhaa.

Viime vuosina minua on ilahduttanut se, että joissain turistikohteissa on myös mahdollisuus osallistua ympäristön siivoamiseen, esimerkiksi Trash Heron projektien kautta. Trash Herosta voi lukea lisää Siveltimellä-blogista.

Aloitin matkablogini Thaimaan reissujeni innoittamana, ja alkuperäinen blogini nimi ”Maassa tai maan tavalla” onkin viittaus Thaimaa-rakkauteeni. Viime aikoina olen kirjoittanut Thaimaasta melko vähän, mutta jatkossa aion jälleen palata enemmän tämän rakkaan aiheen pariin. Juttuaiheita Thaimaahan liittyen on varastossa paljonkin, ja toivon, että materiaalia syntyy ensi talven aikana jälleen lisää. Haaveissani kun on viettää ainakin osa talvesta Thaimaassa. Viime vuonna reissasin siellä muutaman viikon alkuvuodesta ja pari kuukautta loppuvuodesta. Viime vuoden kohteista Chiang Mai, josta myös Veera Bianca vastikään kirjoitteli, on jäänyt erityisesti mieleeni.

Rustic and Blue Chiang Mai

10 asiaa, joita rakastan Thaimaassa:

Sää

Kun kaamos masentaa ja kylmyys menee luihin ja ytimiin, alkaa 30 astetta ja auringonpaiste kummasti houkutella

Luonto

Turkoosit vedet, viidakko ja vuorimaisemat, tarvitseeko tätä enempää selittää

Ruoka

Hedelmät, mehut, kahvilat, rantaravintolat, katuruoka, perinteiset aasialaiset maut

Bangkok

Kaupungin kaaos, värit, kattobaarit, ravintolat, markkinat, ruoka, jokialue, kauppakeskukset, katutyylit

Hintatso

Vaikka valuuttakurssi ei ole ihanteellinen ja hinnat ovat vuosien varrella nousseet, on Thaimaa edelleen suomalaiselle edullinen

Helppous

Thaimaa on yksin matkustavalle helppo matkakohde

Turvallisuus

En ole koskaan kokenut oloani uhatuksi Thaimaassa.

Lentodiilit

Thaimaahan saa usein lentoja hyvällä hinnalla.

Monipuolisuus

Thaimaa on niin iso maa, että taatusti loppuelämän ajaksi riittää jokaiselle reissulle joku uusi kohde.

Koh Lipe ThaimaaKoh Lipe Thaimaa

Ensirakkaus on aina ensirakkaus

Thaimaa oli ensimmäinen kohde, jonne matkustin aikuisiällä. Tiedän, että olisin saattanut yhtä hyvin rakastua johonkin toiseen maahan, mikäli olisin tuolloin reissannut jonnekin toisaalle. On kuitenkin turha jossitella. Minua ei harmita ollenkaan, että tykästyin juuri Thaimaahan. Kaakkois-Aasiassa on monta muutakin kaunista maata, joten myös Thaimaan sijainti on erinomainen. Yhteen reissuun voi halutessaan helposti sisällyttää monta mielenkiintoista matkakohdetta.

Tunnustan, että toisinaan kaipaan niitä vuosia, jolloin olin parikymppinen ja tein ensimmäisiä Thaimaan reissujani. Ei ollut mobiililaitteita eikä sosiaalista mediaa, jossa esitellä matkojen highlighteja. Perinteiset matkaoppaat olivat kovassa käytössä ja niitä myös kannettiin mukana reissuilla. Joskus kävi niinkin, että tuli tuntikausia etsittyä jotain kohdetta, jonka oli bongannut oppaasta, mutta jota tosiasiassa ei ollut enää olemassa. Oi niitä aikoja! Henkilökohtainen suosikkioppaani on ollut Antti Helinin Mondon matkaopas, jota voin kyllä edelleen suosittella.

Myös matkabudjettini oli nuorempana olosuhteiden pakosta minimaalinen. Ensimmäisellä reppureissullani käytin päivässä maksimissaan viisi euroa ruokiin ja juomiin, enkä tuhlannut majoitukseenkaan juuri enempää. Nykyään olen mukavuudenhaluisempi ja käytän yhteen hotelliyöhön mielelläni huomattavasti enemmän rahaa, sillä viimeisen viiden vuoden aikana olen rakastunut hotelleissa yöpymiseen ihan uudella tavalla. En kuitenkaan ole edelleenkään luksusmatkailija.

Veranda Pattaya ThaimaaVeranda Pattaya Thaimaa

Bangkok – ratkaisematon mysteeri

Vaikka olen erityisherkkä ja introvertti persoona, joka väsyy helposti ihmisten kohtaamisesta ja melusta, niin jokin kaoottisessa Bangkokissa on aina kiehtonut minua. Tuollaista suurkaupunkia ei ole mahdollista koskaan ottaa täysin haltuun, sillä kaupunginosia on loputtomasti ja kaikkialla rakennetaan jatkuvasti uutta. En usko, että kyllästyn Bangkokiin koskaan.

Varmasti mielenkiintoisin käynnissä oleva rakennusprojekti on Rama IX Super Tower, torni, josta on tarkoitus tulla 615 metriä korkea. Rakennuksen on tarkoitus valmistua lähivuosina. Mikäli projekti sujuu suunnitelmien mukaan, niin muutaman vuoden päästä Bangkokin siluetti näyttää hyvin erilaiselta.

Tällä hetkellä kaupungin korkein rakennus on viime vuonna valmistunut, 314 metriä korkea, Maha Nakhon, jonka näköalatasanne avautuu yleisölle ensi vuonna. Näissä kaupunkien korkeimmissa rakennuksissa on jotain todella kiehtovaa (ja samalla pelottavaa). Olen ottanut tavoitteekseni tutustua jokaisella reissulla uusiin rooftop-baareihin, joita Bangkokissa todellakin riittää. Viimeisimmän reissun uudet tuttavuudet minulle olivat Cielo Sky Bar, Zoom ja Vertigo & Moon.

Seuraavalla reissulla testivuorossa on ainakin Red Skyn yhteyteen viime vuonna avattu Cru.

Bangkokin suosikkialueeni on tällä hetkellä Thonglor–Ekkamai-akselilla. Sieltä löytyy uusia ravintoloita, katuruokaa, putiikkeja ja kahviloita, mielenkiintoista arkkitehtuuria ja leppoisaa tunnelmaa sopivassa suhteessa. Löysin Sukhumvit 38:n varrelta jo condon, jonne voisin muuttaa. Ei kaupungin halvimmasta päästä, mutta haaveita on aina hyvä olla.

Vertigo and Moon BangkokOctave Bangkok Thaimaa

Octave Bangkok Thaimaa

Pohjoisen helmi Chiang Mai

Olen aina rakastanut rantoja, ja olen moneen kertaan kirjoittanut blogissakin, että jos joskus menen naimisiin, niin tahdon häät meren rannalla. Viime vuosina vuoret ovat kuitenkin alkaneet puhuttelemaan minua ihan uudella tavalla. Sanoisin, että ne ovat jopa alkaneet kilpailemaan rantamaisemien kanssa. Viimeisimmällä Thaimaan reissulla vietin kuukauden vuorten ympäröimässä Chiang Maissa.

Tuota kaupunkia on ikävä, näiden maisemien, mutta myös kaupungin rennon ilmapiirin – sekä toinen toistaan parempien ravintoloiden ja kahviloiden vuoksi. Ei ole poissuljettua, ettenkö löytäisi itseäni Chiang Maista ensi talvenakin.

Chiang Maista ovat kirjoitelleet monet suomalaiset matkabloggaajat, tämän kesän aikana esimerkiksi Adalmina’s Adventures. Jos diginomadielämä pohjoisessa kiinnostaa, niin kannattaa tutustua Sarin blogiin, josta löytyy useampia postauksia aiheesta. Vaikka itse vuokrasin asunnon Chiang Maista vain kuukaudeksi, pääsin kuitenkin kaupungin arkeen kiinni sen verran, että uskallan suositella Chiang Maita pidempäänkin oleskeluun.

Chiang Mai vuoretChiang Mai Doi SuthepChiang Mai Doi Suthep

Thaimaan turkoosit rannat

Entä ne Thaimaan rannat? Rantalomaahan Thaimaahan useimmiten lähdetään viettämään. En osaa nimetä yksittäistä suosikkisaarta tai rantaa, sillä kaikissa paikoissa on mielestäni omat hyvät puolensa. Yksi saari on rauhallinen, toisessa vesi on turkoosia, kolmas on kätevä skootterilla ajeluun, neljäs on sijainniltaan kätevä, viidennessä on ainutlaatuinen tunnelma ja kuudes on luontonsa puolesta monipuolinen.

Tulevilla reissuillani rantakohteiden listallani on ainakin Khanom, jonka suomalaiset Atte Savisalo ja Kati Häkkinen ovat nostaneet maailmankartalle, perustamalla Nadan beachille Aava Resort & Span. Ihailen suunnattomasti heidän rohkeuttaan, sillä kuinka moni uskaltaisi satunnaisella reppureissullaan yhtäkkiä tehdä päätöksen ostaa maata, käytännössä aution rannan ympäriltä, ja perustaa siihen upean resortin? Kaksikon on täytynyt todella vakuuttua tästä lokaatiosta, uskoa unelmiinsa –  ja sen jälkeen tehdä ihan julmetusti duunia. Viime vuosina Aava on voittanut useita arvostettuja hotellialan palkintoja, ja vaikka en olekaan paikkaa livenä nähnyt, uskon sydämestäni, että palkinnot ovat täysin ansaittuja.

Kuulin Aavasta ensimmäisen kerran vuoden 2011 Matkamessuilla ja suunnittelin, että voisin yöpyä siellä pari yötä, sillä sen vuoden reissullani kohdelistalla oli Khanomin lähellä sijaitseva Koh Samuin saari. Massiiviset tulvat kuitenkin muuttivat suunnitelmat totaalisesti, eikä ollut toivoakaan päästä lähelle Khanomia. Tänä vuonna, erityisesti luettuani Travelloverin postaukset Khanomista ja Aava Resorista alkoi vanha haaveeni nostamaan päätään. Haluan ehdottomasti lähitulevaisuudessa päästä tutustumaan noihin pitkiin hiekkarantoihin ja vaaleanpunaisiin delfiineihin.

Aavan Kati Häkkinen on myös perustanut Bangkokiin naisjärjestön, FINWAN. FINWA tulee sanoista Finnish Women Abroad ja sen tarkoituksena on lisätä vähävaraisten perheiden hyvinvointia Thaimaassa. Tänä vuonna naiset ovat keränneet lämpimiä vaatteita, joita lahjoitetaan Pohjois-Thaimaan köyhien vuoristokylien lapsiperheille. Hienoa työtä! On todella tärkeää, että autetaan heitä, jotka ovat avun tarpeessa.

Thaimaa Koh LipeThaimaa Koh AdangThaimaa Koh Lipe

Huomaan, että kun syksy on alkanut, alkavat tropiikkihaaveet olla entistä enemmän mielessä. Palaan siis Thaimaahan liittyviin aiheisiin tulevissa postauksissa. Haaveiden täyteistä syksyä kaikille!

P.S. Seikkalujani voi seurata myös Instagramissa Twitterissä ja Facebookissa.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Previous Post Next Post

You Might Also Like

37 Comments

 • Reply Sari | Sarikoo.fi perjantai, 1 syyskuun, 2017 at 15:28

  Kiitos maininnasta Mirka! Ja jaan kanssasi täysin tämän Thaimaa rakkauden ja kaipuun <3

  • Reply Reason for Season perjantai, 1 syyskuun, 2017 at 20:29

   Tässä vaiheessa vuotta se kaipuu kummasti aina iskee 8). Ja siis totta kai linkkasin, sinun blogissasi on niin paljon hyviä juttuja aiheeseen liittyen <3.

 • Reply Anu perjantai, 1 syyskuun, 2017 at 15:45

  No juuri siksi Thaimaa! Ymmärrän täysin rakkautesi, sillä minulla on ihan samanlainen rakkaussuhde tuohon maahan. Asuin Bangkokin laitakaupungilla lapsena kaksi vuotta (kultaisella 80-luvulla) ja siitä asti Thaimaa on tuntunut toiselta kodilta. Melkein herkistyn kun lentokone laskeutuu Suvarnabhumille… Onneksi seuraavan kerran pääsen toiseen kotiini jo joulukuussa (viimeksi olin helmikuussa…).

  • Reply Reason for Season perjantai, 1 syyskuun, 2017 at 20:32

   Oi <3. On mahtanut olla kasarilla vallan eri meininki Thaimaassa – niin hurjalla tahdilla on rakennettu monia kaupunkeja ja turistikohteita viime vuosina. Itse en noihin aikoihin vielä päässyt reissaamaan. Mummu kyllä vuosittain Thaimaassa reissasi ja toi sieltä tuliaisia. Ehkä se uteliaisuus tuota kaukaista, eksoottista maata kohtaan syntyi jo silloin <3.

 • Reply Jenni / Unelmatrippi perjantai, 1 syyskuun, 2017 at 15:56

  Thaimaa on ihana maa, allekirjoitan tuon listasi lähes täysin. ”Lähes” sen takia, että itse en oikein ole Bangkokille lämmennyt, mutta muuten pidän Thaimaasta todella paljon kaikista listasi syistä johtuen.

  Mua ei voisi vähempää kiinnostaa mitä muut ajattelevat matkakohteistani tai matkailutyylistäni. Jonkin verran kulmia kohoaa aina ja satelee kummallisia kommentteja, kun kerron, että majoitumme usein Euroopan-autoreissuilla teltassa. Se on monen mielestä kamalaa se, vaikka ei olisi itse koskaan edes kokeillut. Myös Espanjassa matkailusta olen saanut omituisia kommentteja, joista paistaa se, miten yksipuolinen kuva maasta joillain on. Aivan kuin Espanja olisi vain yhtä Torremolinosta (enkä nyt tarkoita väheksyä Torremolinoksen faneja – piti vain keksiä jokin esimerkki).

  Niin sanottujen turistimaiden tai -kohteiden dissaaminen on jotenkin tosi typerää, koska on siihen aina syynsä, miksi jotkin paikat vetävät väkeä ja toiset eivät niinkään. Jokin vetovoimatekijä – tai usein monta – niissä paikoissa on, eivät ne muuten kiinnostaisi niin monia. Turistimassojen keskellä vaeltelu ei kaikkia kiinnosta (ei minuakaan), mutta matkan voi toteuttaa niin monella tapaa, että pelkän matkakohteen tai maan perusteella ei todellakaan kannata vetää johtopäätöksiä ihmisestä. Ja jokuhan voi tykätä niistä turistimassoista eikä sekään väärin ole – kukin tyylillään.

  • Reply Reason for Season perjantai, 1 syyskuun, 2017 at 20:37

   Onhan se telttailtu aivan kamalaa :D. No ei kai, näinhän se menee, että lähes mikä tahansa reissutyyli (tai kohde) aiheuttaa aina keskustelua. Espanja kuuluu varmasti Thaimaan kanssa siihen ”kaikki matkustaa sinne” -kategoriaan, joka on joillekin liikaa. Minä taas en ole ollut Espanjassa mantereen puolella koskaan (kännykkäliittymä tosin kerran vaihtoi Portugalin rajalla Espanjan puolelle :D) ja lähtisin sinne todella mielelläni. Olen ihan varma, että sieltä löytyisi vaikka jos mitä, kunhan ottaisi pari askelta sivummalle pahimmista turistikeskittymistä. Mutta jatketaan samaan malliin, eipä tässä ole kuin yksi elämä elettävänä, turha tuhlata sitä muiden miellyttämiseen (ei niille mikään kuitenkaan kelpaisi) <3.

  • Reply Suunnaton torstai, 7 syyskuun, 2017 at 11:15

   Tätä täytyy vielä kommentoida 🙂 Otettiin tänä kesänä Kanadan ja USAn road tripille teltta mukaan ja yövyttiin osa öistä kansallispuistojen leirintäalueilla. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun yhdistettiin automatkailu ja telttailu. Tykästyin todella! Oli mahtavaa saada kömpiä omaan makuupussiin sen sijaan, että olisi viettänyt illan syynäämällä majapaikkoja bed bugien varalta. Teltta on ehdottomasti vahva vaihtoehto myös tulevilla reissuilla.

 • Reply Johanna @ Out of Office perjantai, 1 syyskuun, 2017 at 17:23

  Juuri niin, mennään sinne minne oma mieli tekee, ei sinne mikä on trendikkäintä juuri nyt <3

  Mun aikuisiän ensimmäinen kohde oli Lontoo, niinpä siitä tuli minun ensirakkauteni. Mutta niillä Koh Lantan, Koh Ngain ja Koh Kradanin rannoillakin on aina oma paikkansa sydämessäni. Ja kyllä, voisin mennä tuttuun paratiisiini viidennekin kerran. Juosta, uida ja käydä päivän kuumimpaan aikaan kuntosalilla viilentymässä. Syödä ihania thaimaalaisia ruokia, katsella hotellin aamiaisterassilta pääskysten lentoa – ja auringon laskettua kuunnella liskojen laulua.

  • Reply Reason for Season perjantai, 1 syyskuun, 2017 at 20:40

   Niinpä <3. Lontoolla on erityinen paikka myös minun sydämessäni. Rakastuin siihen kymmenisen vuotta sitten ja viimeksi kävin siellä helmikuussa. Nyt olisi taas halpoja lentoja tarjolla, mutta onneksi ei ole rahaa, niin ei tule tehtyä heräteostoksia :D. Jotenkin kummasti nuo Thaimaan rannat vaan alkavat houkutella enemmän ja enemmän, kun talvi lähestyy.

 • Reply Stacy Siivonen sunnuntai, 3 syyskuun, 2017 at 17:47

  Olihan tuossa monta hyvää syytä, miksi Thaimaa. Minulla ei ole tuo Kaakkois-Aasia resonoinut mitenkään ja ihmettelen, miks ne Mad-heebot tuhlasivat aikaansa siellä. Ehkä jos mä näkisin vain sen tropiikin ja unohtaisin sen sijaitsevan Thaimaassa.
  Mä olen myös sellainen, että yksikin suomalaisen jalanjälki hiekassa riittää pilaamaan koko reissun. Maailmasta on kyllä vaikea keksiä mestaa, jossa suomalaisia ei olisi ollut. Legendaarisin epäonnistumiseni tässä oli Allpahuayo-Mishana.

  • Reply Reason for Season maanantai, 4 syyskuun, 2017 at 14:24

   Onneksi kaikkien ei tarvitse tykätä samoista kohteista – ja niin onkin hyvä, koska olisihan se vähän tylsää, jos kaikki ihan oikeasti matkustaisivat jatkuvasi pelkästään samaan paikkaan :).

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, 3 syyskuun, 2017 at 18:07

  Heh, omia lomavalintojaan ei tarvitsisi joutua puolustelemaan kenellekään. Mutta kai niitä tilanteita väistämättäkin tässä vuorovaikutteisessa elämässä syntyy. Kyllä minäkin kritisoin joitain matkakohteita, joskus ääneen ja joskus pääni sisällä. No mutta, Thaimaasta: ruoka on siellä erinomaista, ja thaikeittiö on kyllä Aasian keittiöistä yksi ehdottomista suosikeista! Ja olen samaa mieltä, että siellä matkustelu on jopa yllättävän turvallista verrattuna esimerkiksi Bangkokin kokoon.

  • Reply Reason for Season maanantai, 4 syyskuun, 2017 at 14:29

   Jep, näinhän se menee (ja olen itsekin kritisoinut esim. miesporukoiden reissuja tiettyihin kohteisiin Thaimaassa). Toki keskustelu on hyvästäkin, kunhan se tapahtuu rakentavassa hengessä eikä siltä pohjalta, että itse on oikeassa ja kaikki muut väärässä. Ja onneksi Bangkokista tosiaan tulee suht turvallinen fiilis, muuten ahdistaisi aika paljon, että perheenjäsen asuu siellä :).

 • Reply Viherjuuria sunnuntai, 3 syyskuun, 2017 at 18:52

  Kyllähän Thaimaakin kuulostaa kivalta, kun sen näin kauniisiin kuviin pukee ja tekstikin on ihana! Vietin maassa kuukauden reppureissaten vuonna 2013. En ihastunut, vaikka mielenkiintoistahan se tietysti oli. Ehkä matka opetti, että en ole ihan halvimpien bungalowden (äänekkäät yöt) ja katukeittiön (herkkä vatsa) ystävä. Minua hirvitti myös turistien määrä, enkä löytänyt kaipaamaani rauhallista rantaa montaakaan kertaa reissun aikana. Ehkä voisin lähteä uudelleen, mutta vähän enemmän luksuksen kanssa. Itsekin ihailin juuri Muuttolinnun postausta ja ajattelin, että tonne vois lähteä. Jos se vaan ei olisi niin kaukana… En ole myöskään pitkien lentojen ystävä 😀

  • Reply Reason for Season maanantai, 4 syyskuun, 2017 at 14:36

   Muuttolintu kyllä lentelee ihanissa kohteissa blogissaan <3. Ei sillä, että kaikkien täytyisi pitää kaikista kohteista, mutta toki omaan fiilikseen vaikuttaa todella paljon moni muukin asia kuin itse kohde. Pysyikö terveenä, saiko nukuttua, millainen majoitus oli, paistoiko aurinko, kenen kanssa reissasi, millainen oma elämäntilanne oli, riittivätkö rahat.. Itsellä on samoissakin kohteissa ollut todella erilaisia reissuja, tilanteesta riippuen. Harmi, ettet löytänyt rauhallisia rantoja Thaimaasta, sillä niitä kyllä on tarjolla paljonkin. Minäkään en ole ollenkaan pitkien lentojen ystävä, mutta pakko uhrautua, kun tykkää niin paljon kaukaisista kohteista 8).

 • Reply Pirkko / Meriharakka maanantai, 4 syyskuun, 2017 at 06:06

  Jokainen tavallaan – ja hyvä tuo vertailusi alussa, että siinä missä joku saattaa kritisoida aina samaan paikkaan menemistä, niin kyllä lähes aina uuteen maahan meneväkin saa kritiikkiä, eli meitä on niin monenlaisia.
  Thaimaassa olen ollut vaan Phuketissa enkä todellakaan ihastunut. Thaimaalaisten ystävällisyys tuntui olevan niin tarkkaan ystävällisyyttä siihen rahaan, mitä turisteista saa ja sittemmin olenkin pitänyt enemmän naapurimaista, mm. Laosista ja Kambodzasta. Hintatasokin, jos sillä olisi oleellisesti väliä, lienee siellä vielä edullisempi. Tosin ”paheksun” vähän myös sitä, että Aasiaa ylistetään halvan hintatason takia ja vaikka Australian hintatasoa kauhistellaan, sillä hintataso kertoo myös paikallisten olosuhteista. Länsimaalaiselle halvat hinnat tarkoittavat myös paikallisille huonoja palkkoja ja huono infraa – Australian länsimainen hintataso tarkoittaa myös sitä, että paikallisten palkat ovat länsimaalaista tasoa ja kaikkialla on siistiä ja toimivaa ja myös australiaiset voivat matkustaa ulkomaille niin halutessaan.

  • Reply Reason for Season maanantai, 4 syyskuun, 2017 at 12:41

   Kiitos kommentistasi Pirkko :). Phuket on kyllä viimeinen paikka, jonne itse henk. koht. Thaimaassa matkustaisin, jos pitäisi yksi kohde valita. En nyt mene yksityiskohtiin syistä, mutta Phuket ei edusta Thaimaata parhaimmillaan. Itsekään en enää pidä ystävällisyyttä Thaimaassa ”juttuna”. Siellähän hymy saattaa tarkoittaa kaikkea muutakin kuin ystävällisyyttä. Tuo kohteen halpuus/paikallisten huonot olot on monisyinen juttu. Me ylläpidämme Aasian maiden köyhyyttä esim. sillä, että ostamme jatkuvasti näissä maissa orjatyöllä/halpatyövoimalla tuotettuja tuotteita, emmekä oikeasti vaadi parempia tuotanto-olosuhteita. Vaikka emme matkustaisi sinne koskaan, niin silti jatkuvasti riistäisimme tiettyjä maita.. Matkailu kuitenkin potentiaalisesti kehittää sitä infraa, kuten on Thaimaassakin käynyt, siksihän ne hinnat ovat nousseet siellä. Toki matkustaessa täytyy myös tehdä valintoja. Jos matkustaa Thaimaahan ja ostaa vain palveluita, joilla tukee ylikansallisia yhtiöitä, niin silloin paikallisille ei jää paljoakaan. Useimmat matkailijat kuitenkin tukevat paikallisia yrityksiä ja auttavat heitä tienaamaan leipänsä. Minulla ei olisi ollut juurikaan mahdollisuuksia matkustaa, jos ei olisi olemassa näitä maita, joissa voi matkustaa edullisesti. Australia on itselläni tällä hetkellä haaveiden matkakohde numero 1, ja minun on vaikea edes kirjoittaa aiheesta, koska näyttää niin epätodennäköiseltä, että pääsisin sinne lähtemään silloin, kun olen (jo kauan) haaveillut lähteväni. Ostin jo alkuvuodesta lipun yhteen konferenssiin, joka on Sydneyssä marraskuussa, ja todellakin lähtisin, jos mitenkään pystyisin. On aika eri meininki sellaisella ihmisellä, joka on keskituloinen suomalainen.. Itselläni on elämäni aikana ollut muistaakseni yhteensä 6 kuukautta, jolloin olen tienannut yli 2000e (olen 32-vuotias). Siinä on vaikea priorisoida maailman toisella laidalla olevia kalliita maita. Jos vaan mitenkään pystyisin, niin ilolla kuljettaisin rahani ja itseni Australiaan (ja vaikka jäisin sinne), mutta valitettavasti tällä hetkellä näyttää heikolta :/. Onneksi siis on maita, joihin pystyn lähtemään talvea pakoon pienemmälläkin budjetilla, se tuo itselleni edes vähän lohtua.

 • Reply Sandra / Terveiset päiväntasaajalta tiistai, 5 syyskuun, 2017 at 11:26

  Thaimaan on ihana <3 mun eka reppureissu alkoi Bangokista 2012 ja jöin koukkuun! Menin suoraan Koh Changille ja siitä se thaikku rakkaus mullakin alkoi 😀 Mulla asui kaveri Bangokissa ja vietin hänen luona muutamana vuonna muutamat viikot. Se oli ihan huippua aikaa!
  ihana fiilistely postaus!

  • Reply Reason for Season tiistai, 5 syyskuun, 2017 at 15:12

   Kiitti <3. Oijettä, näitä kommentteja lukiessa tulee jatkuvasti enemmän sellainen fiilis, että pakko päästä pian takaisin 8).

 • Reply Anna | Muuttolintu.com keskiviikko, 6 syyskuun, 2017 at 01:33

  Ihanaa fiilistelyä Mirka <3 Kyllä siihen taitaa olla hyvät syyt, että Thaimaa on suomalaisten, ja kaikkien muidenkin suosikkikohde. Ihmetyttää, jos joillakin on tuollainen asenne, että sinne matkustaminen olisi jotenkin noloa.

  Thaimaa oli myös itselle eka aikuisiän reissukohde. Kokemus oli vaan vähän erilainen, Phuket on nimittäin ollut kaikkien reissujen kuningaspettymys. Odotukset oli liian suuret. Sen jälkeen meni pitkään, ennen kuin halusin antaa Thaimaalle toisen mahdollisuuden. Kiitos matkablogien opin, että taitaa siellä paljon parempiakin paikkoja löytyä kuin Phuket.

  Ja nyt vihdoin, 8 vuoden jälkeen, oon antamassa Thaimaalle toisen mahdollisuuden. Ja kohde? Phuket 😀 Valittiin kohde puhtaasti majoituksen perusteella. Toivon, että Phuketista parempiakin paikkoja löytyy kuin ne, mitä näin viime kerralla. Syyskuu taitaa olla säiden suhteen kaikkea muuta kuin ideaali, mutta näillä mennään. Aion kyllä lähteä Thaimaahan kolmannenkin kerran, ja tsekata esim. just sen Chiang Main, ja mielellään jotain rauhallisia paratiisisaaria.
  Kiitos maininnasta, poikkea ihmeessä Kambodzan puolelle joskus myös! 🙂

  • Reply Reason for Season keskiviikko, 6 syyskuun, 2017 at 15:32

   Sinulle siis kävi vähän niin kuin itsellenikin – en nimittäin tykännyt Phuketista ekan reissun perusteella juurikaan. Toisella kertaa, kun pääsin näkemään saarta enemmän, tajusin, että onhan se superkaunis. Mutta silti rasittaa Phuketissa kalliit hinnat ja välimatkat, eli se ei ole ollenkaan kätevä kohde minulle, kun reissailen yksinäni, enkä uskalla ajaa skootterilla. Suosittelen Phuketissa kyllä autolla tai skootterilla seikkailua, niin pääsee näkemään monia kauniita paikkoja. Nyt rupesi kiinnostamaan, että millaisen majoituksen oikein olette bonganneet :P. Se kyllä taatusti vaikuttaa fiilikseen. Ja joo, olisi huippua seuraavalla Thaimaan reissulla poiketa myös naapurimaissa, mutta katsotaan, mihin sitä päätyy.

 • Reply Suunnaton torstai, 7 syyskuun, 2017 at 11:10

  Olipa hyvä, että klikkasin tämän jutun auki! Mä kuulun jollain tavalla niihin, jotka eivät Thaimaasta jaksa kovin innostua. Kummallista sinänsä, koska 15 vuotta sitten Thaimaassa käydessäni tykästyin maahan, etenkin sen pohjoisosiin. Ehkä mun sisälläni asuva pieni maabongari sekä salamarakkauteni Laosiin vaikuttavat siihen, että haikailen ennemmin sellaisista Thaimaan naapurimaista, joissa en ole vielä käynyt.

  Ollaan nyt kovin koitettu miettiä sopivaa matkakohdetta, jossa voisi käydä suorittamassa sukelluskurssit ja joka toisaalta olisi kiinnostava matkakohde myös muuten. Oon sulkenut Thaimaan pois vaihtoehdoista, koska noista rantakohteista tulee mieleen vain järkyttävät turistirysät. Sait kuitenkin tällä kirjoituksella pienen thaimaakipinän heräämään, joten ehkä pitää palauttaa Thaimaa potentiaalisten vaihtoehtojen joukkoon.

  • Reply Reason for Season maanantai, 11 syyskuun, 2017 at 18:09

   Se on kyllä niin ajoituksesta ja monesta muusta asiasta kiinni, että mihin paikkaan sattuu tykästymään :). Eikä maabongaamisessakaan tosiaan mitään vikaa ole. Itsekin bongailisin ties mitä maita, jos olisin tällä hetkellä vähän enemmän varoissani :D. Osa Thaimaan kohteista on tosiaan turistien täyttämiä, mutta niin on varmasti Laosissakin nykyään. Fiiliksen mukaan sitten vaan :).

 • Reply Katja / Lähtöselvitetty torstai, 7 syyskuun, 2017 at 22:27

  Myös mun tekisi mieli kommentoida, että ”siksi Thaimaa”. Onhan se ihana maa! Me ollaan käyty niin selkeissä turistirysissä, kuten Phuketissa ja Samuin Chawengilla, mutta toisaalta ollaan pyöritty ympäri Bangkokia ja Chiang Maita, ja kaikkia paikkoja on mun mielestä leimannut lämmön ja hyvän ruoan lisäksi asioiden sujuvuus. Vaikka asiat tuntuisivat ensin ihan mahdottomilta (kuten tien ylitys tai sky trainiin sulloutuminen Bangkokissa) kaikki kuitenkin aina sujuu. Aina jostain tulee joku mummo, joka auttaa lapset veneeseen. Chiang Maihin mulle jäi iso kaipuu: oltiin siellä vain vajaa viikko, mutta olisin halunnut olla paljon pidempään. Se on täysin erilaista Thaimaata kuin etelän aurinkorannat.

  • Reply Reason for Season maanantai, 11 syyskuun, 2017 at 18:11

   Minäkin voisin lähteä Chiang Maihin taas mielelläni. Tosin tällä hetkellä kaipaan myös rantoja, koska ne jäivät viime kerralla lähes kokonaan välistä. Kaipaan sitä, että saisin herätä meren kohinaan 8). Saa nähdä, mihin sitä seuraavalla reissulla päätyy, vaihtoehtoja on monia.

 • Reply Tiia(ntai) torstai, 7 syyskuun, 2017 at 23:09

  Hmm, tämä oli herättelevä postaus. Olen myös aina vähän karsastanut Thaimaata – lähinnä sellaisten mielikuvien vuoksi, joita esimerkiksi se yksi Petri Nygårdin Pattaya-musiikkivideo herättää. Maa tuntuu ajatuksena samalta kuin Kanaria: yhtä paljon örveltäviä maanmiehiä kuin Tallinnassa, mutta hikisempi ilmasto.

  Mutta oikeassa olet, onhan klassisilla turistikohteilla monia muitakin puolia. Esimerkiksi Espanjan ja Portugalin rantakohteissa kuuluu olevan myös upeita patikkareittejä. Silläkään suunnalla en tietysti ole käynyt 🙂 Ennakkoluuloista olisi kumminkin selvästi syytä päästää irti, varsinkin kun lämpö kiinnostaisi nyt tämän kesän jälkeen itse kutakin.

  Siitä koetan silti pitää kiinni, että Thaimaaseen en lähde, ehhehe. Vannomatta paras, joskus varmaan vielä haksahdan tuohon taivutukseen. 🙂

  • Reply Reason for Season maanantai, 11 syyskuun, 2017 at 18:14

   Haha, repesin ääneen tuolle musiikkivideolle :D. Ei se Thaimaa (Luojan kiitos) onneksi pelkkää Pattayaa ole. Ja pakko sanoa, että Portugali on aivan ihana <3. En ole kylläkään käynyt siellä muuta kuin Algarvessa, mutta rakastuin aivan totaalisesti ja lähtisin milloin tahansa uudelleen. Ennakkoluuloista kannattaa todellakin välillä päästää irti reissuja suunnitellessaan :).

 • Reply Terhi/Fammo matkalla lauantai, 9 syyskuun, 2017 at 00:43

  Muitten mielipiteistä di pidä välittää, yksi tykkää telttamajoituksesta ja toinen vain viisen tähden hotellissa. Yksi tykkää Aasiasta ja toinen Afrikasta. Itse olen ollut Thaimaassa vain kerran, se ei johdu siitä etten pitäisi siitä vaan omasta maniastani testata useita msita. Aika ei ole kaikkeen riittänyt.

  • Reply Reason for Season maanantai, 11 syyskuun, 2017 at 18:16

   Totta. Yksi elämä ei riitä kaikkiin niihin reissuihin, joita haluaisi tehdä :D. Ymmärrän hyvin sen, miksi joku haluaa nähdä jatkuvasti uusia paikkoja. Minunkin tekisi mieli tällä hetkellä lähteä niin moneen paikkaan, etten edes tiedä, mistä aloittaisi haaveilun.

 • Reply Kati / Lähinnä Kauempana lauantai, 9 syyskuun, 2017 at 14:06

  Minullekin Thaimaa edustaa ensimmäistä kertaa, mutta vähän eri tavalla. Se oli ensimmäinen oikea omatoimimatka, mikä sisälsi useamman kohteen. Ensimmäistä kertaa ostin erikseen lennot, suunnittelin miten päästään kaverin kanssa Bangkokista Hua Hiniin (junalla) ja sieltä Phuketiin (ilmastoidulla bussilla). Silloin iski ensimmäinen kipinä reppureissuiluun ja sellaiseen matkustelumeininkiin ylipäänsä. Oli niin ihanaa lueskella juttuja netistä, kaivaa aikatauluja ja löytää itse tavat siirtyä eri paikkoihin. Sen jälkeen ollaan oltu miehen kanssa monta kertaa Bangkokissa, muttei rantakohteissa. Mieli kyllä tekisi, samoin kuin Kambodzan muistot kuiskuttelee mulle kovasti alitajunnassa. Taidan potea kokonaisvaltaista Kaakkois-Aasian ikävää. Olisihan ne paikat pakko lähteä esittelemään lapsille!

  • Reply Reason for Season maanantai, 11 syyskuun, 2017 at 18:18

   Todellakin, lapset vaan mukaan ja reissuun <3. Tunnistan tuon ensimmäiseen omatoimimatkaan liittyvän fiiliksen hyvin. Voi niitä aikoja!

 • Reply Martta / Martan Matkassa sunnuntai, 10 syyskuun, 2017 at 00:59

  En ole vielä päässyt Thaimaaseen asti eikä se houkuttele minua yhtään. Muutamia viikkoja sitten siivoilin vanhoja lomakatalogeja, jäin tuolloin tutkimaan Thaimaa osuuksia pidemmäksi aikaa ja ekan kerran sanoin ääneen ”no miks ei?”. Katotaan johtaako tämä mihinkään…

 • Reply Anna | Tämä matka -blogi sunnuntai, 10 syyskuun, 2017 at 08:22

  Aah. Thaimaa. Jäin laskemaan kuinka monta kertaa olan maassa vieraillut. En liene valehtele, josa sanon, että minimissään 10.

  Thaimassa viehättää sen monipuolisuus, kuten hyvin kuvailitkin. On pohjoisen viileyttä ja paratiisisaaaria. On miljoonakaupungin sykettä ja pieniä söpöjä kyliä.

  Tässä yksi suosikkini http://www.tamamatka.fi/ban-krut/

  • Reply Reason for Season maanantai, 11 syyskuun, 2017 at 18:24

   Ban Krutissa ei olekaan tullut käytyä, mutta täytyypä pitää mielessä se seuraavaa reissua ajatellen :). About noille tienoille olenkin ajatellut suunnata. Kyllä näitä käymättömiä kohteita vaan riittää, yhdessäkin maassa, vielä pitkäksi aikaa.

 • Reply Travelloverin Annika maanantai, 11 syyskuun, 2017 at 17:24

  Minulla on Thaimaahan aika ristiriitainen suhtautuminen. Esimerkiksi Bankokissa olen ollut lukuisia kertoja, mutta en edelleenkään saa kaupunkiin oikein otetta. Toisaalta kuitenkin haluan siellä Kaukoidän reissuilla muutaman päivän viivähtää. Bangkokiin päädyn oikeastaan siksi, että lentoja saa halvemmalla kuin muihin kohteisiin, ja koska aina varaan vähän viimetipassa, hinnalla alkaa todella jo olla noissa summissa väliä. 🙂 Khanomin rauha tass palautti uskoa, että Thaimaa on muutakin kuin turisteja kaikkialla. Esimerkiksi Chiang Maista en innostunut ollenkaan, mutta taas Ban Krutista löytyi melkeinpä samaa rauhaa kuin Khanomista. Mutta Thaimaahan voi matkustaa vaikka vain syömään. Ja sehän on jo ihan riittävä syy sekin.

  • Reply Reason for Season maanantai, 11 syyskuun, 2017 at 18:29

   Minulla taas on Bangkokissa aina ihan superkotoisa fiilis 8). Sinne Khanomiin kyllä voisin suunnata seuraavalla reissulla, kun viime kerralla jäi rantaelämä oikeastaan välistä. Bangkokiin saa todellakin usein hyvällä hinnalla lippuja – harmi, että juuri nyt ei ole varaa ostaa edes niitä halvimpia. Ja hei, syöminen on ihan pätevä syy kyllä :D!

  Leave a Reply