Suomen suurin matkablogiyhteisö

Hienot hetket eivät ole sattumaa // Lahden Seurahuone

Kaupallinen yhteistyö: Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuone

Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuone valittiin vuonna 2015 World Luxury Hotel Award -gaalassa Euroopan parhaaksi kaupunkihotelliksi. Huhtikuussa 2017 lähdin selvittämään, miksi.

Kiinnostaisiko lähteä käymään Lahden Seurahuoneella? Päässä pyöri monenlaisia ajatuksia, kun minulle esitettiin tämä kysymys. Miksi juuri Lahti? Minulle päällimmäisenä Lahdesta nousee mieleen 2000-luvun alussa toisiaan hakanneet räppijengit, kaukaakin katsottuna itselleni ihan liian korkeat mäkihyppytornit, Z-juna sekä viime syksynä Hennalaan avattu Apulandia.

Asiaa hetken pohdittuani totesin, että junalla pääsee nopeasti Helsingistä Lahteen, joten miksipä en lähtisi minireissulle. Voisin ottaa mukaan parhaan ystäväni ja lähteä viettämään tyttöjen viikonloppua hotellille rentoutumisen merkeissä, vailla sen kummempaa agendaa. Lopulta huomasin tosissani innostuvani tästä suunnitelmasta.

Lahden Seurahuoneella majoittui tänä keväänä MM-kisojen aikaan muun muassa Ruotsin kuningas Kaarle XVI Kustaa, joten eiköhän tuo hotelli meillekin kelpaisi! Seurahuoneen historia on vaikuttava, ulottuen jopa 1800-luvun puolelle saakka. Nykyiselle paikalleen Lahden Seurahuone saapui vuonna 1932. Hotellihuoneet eivät sentään ole peräisin noilta sotaa edeltäneiltä vuosilta, vaikka kauniita vanhoja kuvia hotellilla siellä täällä näkyykin. Lahden Seurahuone on remontoitu viimeksi vuonna 2013, ja sen nykyinen ilme on värikäs ja moderni.

Ruusukimppu ja samppanjaa Lahden Seurahuone Solo Up-huoneen pöydällä.

Lähilomailu kunniaan – Lahteen alle tunnin matka Helsingistä

Lähdimme Lahteen huhtikuisena lauantaina. Nora kaipasi pientä hengähdystaukoa arkeensa, sillä hän hoitaa kotona kahta pienokaista. Minä kaipasin muuten vain virkistystä kevättalven keskelle, sillä talvinen harmaus tuntui jo huhtikuun alkupuolella loputtomalta. Breikki arjesta oli siis meille molemmille enemmän kuin tervetullut. Suunnitelmamme oli yksinkertainen: ottaa rennosti.

Viime aikoina meillä ei ole ollut erilaisten elämäntilanteidemme vuoksi mahdollisuutta juurikaan kahdestaan reissata, mutta onneksi helmikuussa pääsimme yhdessä käymään Tallinnassa ja nyt huhtikuussa Lahdessa. Sillä ei ole lopulta oikeastaan väliä, miten pitkälle lähtee, kunhan pääsee irrottautumaan arjen kuvioista hetkeksi. Irtioton arjesta voi järjestää tarvittaessa vaikka omassa kotikaupungissa. Itse suosin usein kaupunkeja, jotka ovat alle kahden tunnin matkan päässä Helsingistä.

Käsin tehty kortti, jossa on lentokone sekä teksti: Elämä itsessään on matka. jossa jokainen päivä on merkityksellinen.

Lahden Seurahuoneen työntekijät olivat askarrelleet ihanan kortin meille.

Lahden Seurahuone on kaupungin ytimessä

Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuone sijaitsee aivan Lahden ydinkeskustassa, Aleksanterinkadun varrella. Sekä juna että bussi kulkevat lyhyen kävelymatkan päähän hotellista, joten julkisilla liikkuvan ei tarvitse stressata kaupungin sisäisestä liikenteestä tai takseista. Hotelli oli meidän vierailumme aikana buukattu täyteen, mutta ruuhkaa ei kuitenkaan saapuessamme ollut. Pääsimme nopeasti huoneeseemme, jossa kauniit kukat ja henkilökunnan tervehdykset meitä odottivat. Tervetuloa viikonloppubreikki!

Todettakoon, että asiakkaiden huomioiminen kuuluu Sokos Hotellien konseptiin, kyse ei siis ole ainoastaan bloggaajien ilahduttamisesta. En pidä erityishuomiointia itsestäänselvyytenä yöpyessäni hotelleissa bloggaajan roolissa, eikä sellaista läheskään aina myöskään tapahdu. Olen tarkkaillut sosiaalista mediaa vuosien varrella ja olen huomannut Seurahuoneen ja muidenkin ketjun hotellien muistavan ihmisiä esimerkiksi heidän merkkipäivinään – ja välillä ihan muuten vaan.

Kaksi sydämen muotoon taiteltua pyyhettä sängyllä.

Pienillä eleillä, kuten pyyhkeiden kauniilla taittelulla saa hotellivieraalle erityisen olon.

Kännykkä, jolla kuvataan Lahden Seurahuoneen sänkyä.

Lahden Seurahuoneella on Allergia- ja astmaliiton tunnus

Majoituimme Lahden Seurahuoneen Solo Up -huoneessa. Huoneessa oli parveke pääkadun puolella, kylpyhuoneesta löytyi kylpyamme, ja huoneen oleskelualue ratkaisi iltasuunnitelmamme – katsotaan elokuvaa ja otetaan erittäin rennosti. Kaikki Seurahuoneen huoneet on yksilöllisesti sisustettu, eikä minua ollenkaan haitannut, että meidän huoneemme sattui olemaan pinkki. Kaksi WC:tä oli myös vallan mainio yksityiskohta huoneessa.

Sokos Hotels on saanut ensimmäisenä ketjuna Suomessa Allergia- ja astmaliiton Allergiatunnuksen. Itse olen altistunut huonolle sisäilmalle, joten minulle on erityisen tärkeää, että hotellihuoneen ilma on puhdas. Toisinaan olen joutunut hotelleissa tästä johtuen vaihtamaan huonettani, mutta onneksi tällaista ongelmaa ei tule vastaan silloin, kun huoneen puhtaus on otettu vakavasti ja siihen on asianmukaisesti panostettu.

Erilaiset yliherkkyydet ovat nykyään niin arkipäivää, että puhtaisiin ja allergiavapaisiin huoneisiin panostamisen pitäisi olla jokaisen hotellin prioriteettilistalla.

Lahden seurahuone kylpyamme, seinällä roikkuu kylpytakkeja.

Yksi suosikkiasioistani hotelleissa on amme hotellihuoneessa.

Lahden Seurahuone parevkkeen kaide, taustalla näkyy kerrostaloja. Hedelmiä pikarissa sekä pinkki sohva.

Parasta on laatuaika ystävän kanssa

Sää oli vuorokauden mittaisen minilomamme aikana vaihteleva. Varmasti muutkin ovat huomanneet, että tämän kevään aikana on Suomessa välillä saatu kokea kolme vuodenaikaa päivän aikana. Pelkästään yhden parvekkeella viettämämme lyhyen kuvaussession aikana taivas muuttui harmaasta siniseksi. Pakko todeta, että kyllä aurinko saa tällaisen kesäihmisen väkisinkin hymyilemään. Minulle auringon säteet ovat samalla toivon säteitä.

Parasta kuitenkin tässäkin hotellireissussa oli se, että sain jakaa sen rakkaan ystävän kanssa. Mihinkään ei mielestäni elämässä kannata panostaa niin paljon kuin läheisiin ihmissuhteisiin. Toivon, että tällaisena digiaikanakin kaikki muistaisivat varata aikaa ystäville ihan kasvotusten. Rauhallista yhdessäoloa ei voi korvata oikeastaan millään.

Lähikuvassa kaksi naista hotellin parvekkeella. Vaaleahiuksinen nainen hotellin parvekkeella. Nainen hattu päässä nauraa.

Mihinkään ei mielestäni elämässä kannata panostaa niin kuin läheisiin ihmissuhteisiin.

Vaaleahiuksinen nainen parvekkeella aurinkolaseissa.

Parveke ja kerroastaloja taustalla. Vaaleahiuksinen nainen parvekkeella puhelin kädessä. Ruusu harmaata seinää vasten.

Illallinen Trattoriassa

Illallistimme Lahden Seurahuoneen yhteydessä toimivassa italialaisessa Trattoria-ravintolassa. Saimme testata La Tavola Italiana -menun, mikä tarkoitti sitä, että pääsimme maistelemaan monenlaisia makuja illan aikana. Ilokseni illallinen sisälsi raikkaita raaka-aineita. Suhtaudun italialaiseen ruokaan vähän varauksella, koska minulle tulee siitä ensimmäisenä mieleen pasta ja pizza, joita en nykyään juuri syö. Tällä kertaa lautasella oli kuitenkin paljon värejä sekä tuoreita raaka-aineita. Pisteet siitä!

Erilaisia ruoka-annoksia pöydällä. Vaaleahiuksinen nainen ja ruokaa sekä viiniä ravintolan pöydässä. Erilaisia ryoka-annoksia pöydässä. Ravontolan seinälle kirjoitettu teksti: Hienot hetket eivät ole sattumaa.

Rento ilta hotellihuoneessa

Olimme jo aiemmin päättäneet, että vietämme rauhallista iltaa hotellilla ja tämä suunnitelma alkoi kiehtomaan vielä enemmän siinä vaiheessa, kun selvisi, että hotellihuoneessamme on kylpyamme. Kotona kaapistani löytyy kokoelma Lushin ja muutaman muun brändin värikkäitä kylpytuotteita, joita käytän sitä mukaa, kun jossain tarjoutuu tilaisuuksia päästä kylpemään. Haaveilen siitä, että jonain päivänä minulla olisi kylpyamme kotona. Tämän unelman toteutuminen on vielä hieman vaiheessa, joten sitä odotellessa nautin onnellisena kylpyhetkistä hotelleissa aina kun mahdollista.

Vinkki hömppäleffojen ystäville itselleni tulevaisuutta ajatellen: sana romanttinen ei tarkoita automaattisesti komediaa, joten kannattaa perehtyä leffan tietoihin hieman tarkemmin. Halusimme katsoa jotain kevyttä illan päätteeksi, mutta tulimme epähuomiossa valinneeksi varsinaisen itkuleffan. Nukkumaan mentiin siis vähän diipimmissä tunnelmissa, mutta uni tuli onneksi silmään hyvin.

Vaaleahiuksinen nainen kylpyammeessa, jossa on paljon vaahtoa.Kaksi pyyhkettä, jotka on taitettu sydämen muotoon hotellin sängyn päälle.

Lahden Seurahuoneen aamiainen on yksi parhaista

Aamiainen on monille se odotetuin osio hotellissa yöpyessä. Kyllä kelpasi tällä kertaa, sillä tämä oli paras aamiainen, jonka olen Sokos Hotels -ketjun hotelleissa syönyt. Suuntasimme myöhäiselle aamiaisellemme aamusaunan kautta. Tarjolla oli paljon tuoretta hedelmää, oli huomioitu gluteenittomuus, oli jälkkäriä, joka oikeasti maistui jälkkärille eikä pakasteelle sekä karkkibuffet, joka aivan taatusti ilahduttaa varsinkin monia perheen pienimpiä. Tiedän, että jotkut kyseenalaistavat karkkitarjoilun aamiaisella, mutta mielestäni kaiken ei tarvitse olla ihan niin vakavaa. Itse liputan yhä enenevissä määrin terveellisen ruokavalion puolesta, mutta silloin tällöin herkkuhetket ovat paikallaan.

Ihana yksityiskohta oli, että kahvi/tee tarjoiltiin pöytään pienten karjalanpiirakoiden kera. Myönnän, että vähän jännitti, sillä usein minulle on käynyt niin, että hotelleissa, joissa kahvi tarjoillaan pöytään, minut on sivuutettu, vaikka olisin huitonut työntekijöille ja koittanut tehdä itseni näkyväksi. Pieni juttu, josta on tullut hetkeksi nihkeä fiilis. Tällä kertaa ei tarvinnut pettyä. Palvelu toimi, vaikka paikalla oli paljon ihmisiä samaan aikaan. Asiakaspalvelun merkitystä ei voi korostaa liikaa, sillä erityisesti paljon matkustaville se on monesti ainoa asia, millä hotelli jää mieleen ja erottuu muista. Itse palaan mielelläni takaisin niihin hotelleihin, ravintoloihin ja putiikkeihin, joissa saan hyvää palvelua.

Viikonloppuisin aamiainen tarjoillaan hotellin vieraille kello 11.30 saakka, mutta hotellin ulkopuolisille asiakkaille kattaus on tarjolla kello 13 asti.

Paikallista aamiais/brunssiväkeä tosiaan saapui Seurahuoneelle melko paljon, ja ymmärrän hyvin miksi. Helsingissä brunssin hinta on yleensä 20–30 euron välillä, ja pakko todeta, että harvoin maltan maksaa sellaisia summia. Lahden Seurahuoneen aamiainen kustantaa vain 17 euroa. Jos asuisin Lahdessa, hyödyntäisin tätä mahdollisuutta. Olen tosin ajatellut hyödyntää sitä joka tapauksessa, sillä aloimme jo suunnittelemaan kesäreissua Lahteen. Ensi kerralla tavoitteena on selvittää, mitä tarjottavaa Lahdella on hotellielämän ulkopuolella.

Appelsiineja laatikossa.Erilaisia hedelmiä aamiaispöydässä. Lautsasella aaminen, lasissa mehua ja kupissa kahvia.Vaaleahiuksinen nainen hymyilee Lahden Seurahuoneen aamiaisella.

Leipää aamiaispöydässä.

Hedelmiä ja juustoja aamiaispöydässä. Leikkeleitä pöydässä Lahden Seurahuoneen aamiaisella. Karkkibuffet Lahden Seurahuoneen aamiaisella. Kakkupala lautasella sekä ruusu sen vieressä. Kakkupaloja esillä Lahden Seurahuoneen aamiaisella. Kakkupaloja esillä Lahden Seurahuoneen aamiaisella.

Kannatti lähteä Lahteen

Kannatti lähteä. Monet työreissut ovat vieneet minut Lahteen, mutta en ole ennen liiemmin miettinyt kaupunkia vapaa-ajan näkökulmasta. Yhtenä kesänä tosin muistan tuijottaneeni Suomen karttaa ja säätiedotuksia. Aioin lähteä Lahteen ihan vain siksi, että siellä oli tuolloin lähes koko Suomen lämpimin sää, reippaasti yli 30 astetta useana peräkkäisenä päivänä. Sillä kertaa tuo suunnitelma jäi ajatuksen tasolle. Ensi kerralla saatan jopa toteuttaa tämän idean, mikäli täällä rannikolla merituuli viilentää kesäilmaa liikaa.

Entä selvisikö se, miksi Lahden Seurahuone on kansainvälisesti palkittu hotelli? Meille jäi hotellista kotoisa ja samaan aikaan laadukas fiilis. Ilmapiiri ja palvelu oli välitöntä. Nora totesi aamulla olevansa kuin uusi ihminen hyvin nukutun yön jäljiltä. Ehkä niitä palkintoja ei tosiaan ole vahingossa jaettu.

Uskottavuuden nimissä minun kuuluisi esittää myös kritiikkiä, mutta olen enemmän tällainen fiilistelijä, ellei joku asia ole oikeasti pahasti vialla. Risuja ja ruusuja voi lueskella lisää vaikkapa Bookings.comista tai muilta hakusivustoilta. Niin teen yleensä itsekin hotellia valitessani – lueskelen arviot muutamilta sivustoilta ja sen lisäksi googletan blogijuttuja. Suosittelen ennakkoluulottomasti kokeilemaan uutta ja muodostamaan oman mielipiteen vasta, kun on oikeasti kokemusta asiasta. Monesti ennakkokäsitykset murenevat, kuten kävi itsellenikin tämän hotellin kanssa.

Ihanaa kevättä ja rentouttavia hotellireissuja kaikille!

Hieman jäässä oleva järvi, suuri puu, ja siihen nojaileva vaaleahiuksinen nainen. Hymyilevä punahiuksinen nainen hattu päässä. Taustalla näkyy puun runko. Järvi sekä sillan kaide, johon on maalattu punaisia sydämiä. Järvimaisema Lahdessa.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

19 Comments

 • Reply Anna | Muuttolintu.com maanantai, 8 toukokuun, 2017 at 01:36

  Kuulostaa ihanan rentouttavalta breikiltä, ja toi on niin totta, aina ei todellakaan tarvitse lähteä kauas! Tää paikka saisi pisteet ruoasta ja saisi pisteet myös allergioiden huomioonottamisesta. Naureskelin tuolle kritiikkiasialle, mietin joskus hotelliyhteistyöstä kirjoittaessa samaa. Että pitääkö nyt kaivaa joku pikkuasia, millä ei itselle ollut mitään merkitystä, jotta kuulostaa uskottavammalta 😀

  • Reply Reason for Season maanantai, 8 toukokuun, 2017 at 14:00

   Haha jep, hankala tehdä yhteistyöjuttuja välillä, kun oma tyyli ei ole sellainen, että pikkuasioista valittaisi. Välillä toki kritiikki tulee luonnostaan, mutta nyt meillä oli kaikin puolin oikein leppoisa viikonloppu – mitäpä siinä sitten väkisin keksimään valittamista 8). Tulee kyllä niin tarpeeseen tällaiset lyhyetkin breikit. Eri fiilis sen jälkeen taas jatkaa arkea :). Nyt kun kesäkään ei näytä koskaan saapuvan Suomeen, niin pitää keksiä itselleen auringon sijaan muuta hemmottelua :P.

 • Reply Teija / Lähdetään Taas maanantai, 8 toukokuun, 2017 at 09:23

  Lahden Seurahuone on varmasti Suomen paras S-ryhmän hotelli. Näin totesimme vuoden vaihteessa työporukan kesken ja pidimme siellä myyntikokouksen. Se aamiainen oli niiiiin hyvä! Minun sydämeni saa aina sulamaan, jos on vohveleita tai lettuja tarjolla 🙂

  Palvelu oli myös aivan erinomaista. Ihana hotelli ja voin suositella muillekin myös kokoushotellina. Enpä olisi itsekään uskonut Lahdesta löytyvän näin mahtavaa hotellia!

  • Reply Reason for Season maanantai, 8 toukokuun, 2017 at 13:56

   Niinpä, ei kyllä ole tullut itsellenikään mieleen, että Lahdessa on noin kiva hotelli. Ja olen samaa mieltä, että sen on pakko olla yksi parhaista, vaikka läheskään kaikkia ketjun hotelleja en ole kiertänyt. On näissä hotelleissa vaan eroja ja Lahti erottui kyllä edukseen. Muutkin hotellit voisivat ottaa oppia, erityisesti palvelussa.

 • Reply Miika ♥ Gia | matkakuume.net perjantai, 12 toukokuun, 2017 at 10:14

  Eksoottinen kohdevalinta! Ei olisi itsellenikään tullut ensimmäisenä mieleen, mutta osoitit rohkeaa heittäytymistä 😀

  Niissä muutamissa Sokos-ketjun hotelleissa missä oon itse yöpynyt on kyllä paketti ollut nätisti kasassa. Joissain yksittäisissä jutuissa (tai hotelleissa) sitten homma saatetaan viedä ikäänkuin huomaamatta seuraavalle tasolle. Tämä on selkeästi sellainen. Oikeastaan aika pienillä asioilla voidaan tehdä asiakas tyytyväiseksi. Kuten karkkibuffalla. Nam!

  • Reply Reason for Season perjantai, 12 toukokuun, 2017 at 17:05

   Lahti <3. Haha, ei monellakaan mielessä ekana matkakohteena, mutta nyt jo suunnittelen kesäksi vähintään päiväretkeä sinne :D. Eikö se ole vähän niinkun Helsingin lähiö kuitenkin :P. Joo kyllä pienillä asioilla voi olla iso merkitys. Etenkin kun huonoja hotellikokemuksia tässä on takataskussa aika paljon, niin kyllä se hyvä meininki vaan jää mieleen. Ei ollut Ruotsin kuningas väärässä, kun kehui tätä hotellia :D.

 • Reply Sandra lauantai, 13 toukokuun, 2017 at 09:38

  Olipa mukavan näköinen paikka. Lahteen ei tulisi ensimmäisenä lähdettyä lomalle, mutta jos tulisi käyntiä, tuo paikka olisi ehdottomasti se, mistä yön varaisin. Aamiainen näytti loistavalta!

  • Reply Reason for Season sunnuntai, 14 toukokuun, 2017 at 00:14

   Ymmärrän, eipä Lahti ole se eka lomapaikka, joka tulee mieleen. Itsellä työt ovat usein sattuneet viemään sinne, mutta muuten Lahti ei kyllä usein osu reitin varrelle. Kesällä tosin voisin käydä tuolla ihan vaan aamiaisella, aika hyvä hinta-laatusuhde mielestäni :)!

 • Reply sarrrri | La Vida Loca 2.0 lauantai, 13 toukokuun, 2017 at 12:08

  Herranjumala mikä aamupala, mun tekisi mieli lähteä tuonne jo pelkästään syömään! Kuulun siis juuri niihin mainitsemiisi tyyppeihin, joille hotellin aamupala on SE juttu. Mutta kohdevalinta tosiaan on eksoottinen, harvemmin tulee mieleen että jospa sitä lähtisikin Lahteen viettämään hotelliviikonloppua….. 😀 Ehkä pitäisi!

  • Reply Reason for Season sunnuntai, 14 toukokuun, 2017 at 00:12

   Haha, Lahti on kyllä eksoottinen. Saatanpa lähteä vaikka ihan tuonne aamiaisellekin tässä kesällä :D. Etenkin, jos saan napattua jotkut superhalvat Onnibus-liput. Aika hyvä konsepti, että pidetään hotellin ulkopuolisille yhteen saakka viikonloppuisin tuota aamiaista. Pystyy tekemään Helsingistäkin helposti brunssiretken sinne :).

 • Reply Stacy Siivonen lauantai, 13 toukokuun, 2017 at 15:07

  Kylpyamme on hyvä, enkä ymmärrä, miksi kylpyammeita on vainottu niin, ettei niitä enää löydä mistään, mutta kylpyankka puuttuu! Mitä iloa on kylvystä, jos ei voi kvaakkua kylpyankoille? Samaan syssyyn, minusta ihmissuhteita tärkeämpi asia on suhteet vesilintuihin. Lapsuudestanikin muistan lähinnä sorsien ruokkimisen ja sorsat ovat yhä kärttämässä pullaa. Sorsat eivät petä, kaikki muu tulee liekeissä alas.

 • Reply Mia / Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog lauantai, 13 toukokuun, 2017 at 16:31

  Pieni arkipako lähellekin tekee ihmeitä! Sellaisen teimme viimeksi syksyllä vain puolentoista tunnin ajomatkan päähän Vaasaan, jossa olimme myös Sokos Hotellin vieraana ihanassa Royal Vaasan Kurtenia huoneessa ja herkuttelemassa Frans & Nicolessa.

  Lahden Seurahuonetta olen monta kertaa katsonut ’sillä silmällä’ ja miettinyt mitenköhän saisi tehtyä asiaa Lahteen? 🙂 Todella kiva päästä tutustumaan hotelliin lähemmin tämän postauksen myötä!

  • Reply Reason for Season sunnuntai, 14 toukokuun, 2017 at 00:08

   Joo nämä minilomat ovat kyllä huippuja. Aion kesälläkin toteuttaa niitä – välillä vaikka ihan päiväretkienkin muodossa. Mutta on se vaan ihanaa olla edes se yksi yö hotellissa. Oma kämppä on monesti ei-niin-siisti ja harmoninen, niin on ihan parasta vaan hypätä puhtaisiin lakanoihin ja aamulla kävellä valmiiseen pöytään. Suositus kyllä tälle hotellille oman kokemuksen perusteella :).

 • Reply Merja / Merjan matkassa lauantai, 13 toukokuun, 2017 at 19:46

  Olipas kiva lukea postaus Lahdesta näin lahtelaisena 🙂 Seurahuoneella en ole yöpynyt, mutta Trattoriassa on tullut käytyä syömässä. Silloin ei homma ihan pelittänyt, mutta onneksi tilanne parantunut. Aamiainen näytti kyllä todella houkuttelevalta. Tervetuloa Lahteen uudemman kerran!

  • Reply Reason for Season sunnuntai, 14 toukokuun, 2017 at 00:05

   Joo aamiainen oli kyllä ehdottomasti tosi hyvä. Monessa hotellissa on tullut aamiaista syötyä ja tämä oli kyllä Suomessa sieltä parhaasta päästä :). Kiitos kovasti, taidan tulla Lahteen kesällä uudelleen :)!

 • Reply Paula - Viinilaakson viemää sunnuntai, 14 toukokuun, 2017 at 09:28

  Onpas herkullisen näköinen aamiainen! Olen ollut tässä kyseisessä hotellissa joskus vuosia sitten, kun Lahdessa oli kuninkuusravit. Muistan tuosta ajasta ainakin sen, että hotelli oli aivan loistavalla sijainnilla. Ja muutenkin olimme tyytyväisiä.

  • Reply Reason for Season sunnuntai, 14 toukokuun, 2017 at 15:17

   Sijainti on kyllä loistava, varmaan keskeisempi ei Lahdessa voisi olla :)! Aamiaiselle kyllä pisteet, aion mennä uudelleenkin.

 • Reply Kohteena maailma / Rami sunnuntai, 14 toukokuun, 2017 at 11:53

  Lahti ja ravintola Torvi, siinä pelkästään syy lähteä Lahteen. Itsellä toivomuksena huone ilman kylpyammetta, mutta täytyy todeta, että makeet kaakelit tossa altaassa 🙂

  • Reply Reason for Season sunnuntai, 14 toukokuun, 2017 at 15:15

   Mä voin ottaa sun puolesta kylpyammeet, jos ei sulle kerran kelpaa :D! Samaa mieltä kaakeleista.

  Leave a Reply