Lontoon Sky Garden

Sky Garden Lontoo

Jonotimme ulkona aurinkoisessa, mutta jäätävän kylmässä säässä. Sääliksi kävi sitä työntekijää, jonka tehtävänä oli ohjailla jonottajia ulkoa sisätiloihin. Onneksi pääsimme ihan kohtuullisen odottelun jälkeen sisälle, jossa oli edessä turvatarkastus. Niin ärsyttävää kuin jonottaminen onkin, totesimme, että on hienoa, että turvallisuudesta huolehditaan nähtävyyksien osalta nykyään varsin hyvin.

Turvatarkastuksen jälkeen nousimme hissillä Sky Gardeniin, josta avautuu kaunis maisema yli Lontoon. Tätä vierailua olin odottanut. Vielä edellisellä Lontoon visiitilläni Sky Gardenia ei ollut olemassa, joten nyt oli ensimmäinen mahdollisuuteni päästä käymään siellä. Käymisen arvoinen se ehdottomasti olikin!

Sky Garden LontooSky Garden Lontoo Sky Garden Lontoo Sky Garden Lontoo Sky Garden Lontoo

Yksi Sky Gardenin valttikorteista on ilmainen sisäänpääsy. Varaus on kuitenkin tehtävä ennakkoon, mikä on kävijän kannalta itse asiassa hyvin järkevää – ei tarvitse jonottaa tuntikausia, kun kävijämäärää on rajoitettu. Vierailumme sattui onneksi viikon mittaisen Lontoon visiittini ainoalle aurinkoiselle päivälle. Oma kuvausfiilikseni nimittäin on usein nollassa pilvisenä päivänä – etenkin kylmyyteen yhdistettynä.

Tämä päivä jäikin oikeastaan ainoaksi, jolloin otin kuvia tämän matkan aikana. Kameran hajoaminen taannoisella Thaimaan reissullani opetti suhtautumaan rennommin kuvaamiseen. Aina ei tarvitse kantaa kameraa mukana, eikä matkustaa koko ajan matkablogi mielessä. Lontoossa keskityin enemmän ystäviin kuin nähtävyyksien kiertelyyn tai kuvaamiseen. Sky Gardenin maisemat kuitenkin olivat ehdottomasti näkemisen ja kuvaamisen arvoiset.

En voinut olla huomioimatta, että joka puolella näkyi korkeita nostureita. Lontoo siis on rakentumassa vauhdilla myös ylöspäin, vaikka siellä vasta muutama rakennus pilvenpiirtäjäksi lasketaankin. Saa nähdä, miltä kaupunki näyttää viiden vuoden kuluttua.

Sky Garden Lontoo Sky Garden Lontoo

”Yksi Sky Gardenin hienouksista on se, että sisäänpääsy on ilmainen.”

Sky Garden Lontoo Sky Garden Lontoo Sky Garden Lontoo

Tein reissuni Lontooseen helmikuussa, juuri ennen kuin kevät ihan kunnolla saapui kaupunkiin. Reilu kuukausi matkani jälkeen Lontoo sai surullisen muistutuksen siitä, miksi tiukat turvajärjestelyt ovat enemmän kuin aiheellisia. Terrori-isku Lontoon keskustassa vei ihmishenkiä ja lisäksi monet loukkaantuivat vakavasti.

Elämä Lontoossa kuitenkin jatkuu, vaikka terroristit yrittävät luoda pelon ilmapiiriä. Ei kaupunkilaisia saa helposti vapisemaan. Kaupunkikuvassa terrorismin uhka näkyy lisääntyneinä turvatoimina ja ihmiset voivat luottaa siihen, että viranomaiset tekevät parhaansa taatakseen turvallisuuden. Mielestäni ei ole mitään syytä edelleenkään pelätä matkustamista Euroopassa, ei Lontoossa tai missään muuallakaan.

Sky Garden Lontoo Sky Garden Lontoo Sky Garden Lontoo Sky Garden Lontoo Sky Garden Lontoo

Liikkeellä oli paljon pariskuntia ja on todettava, että kyllä tällainen ympäristö itsellenikin treffipaikaksi kelpaisi! Sky Gardenista löytyy myös ravintoloita ja nettisivuilta voi seurata erilaisia tapahtumia, joita siellä järjestetään.

Itselleni tapahtumaksi riittäisi auringonnousu -tai lasku. Seuraavalla kerralla haluaisin nähdä Sky Gardenin erilaisessa valossa. Auringonlaskun ihastelemisessa kaupungin yläpuolelta käsin on vaan sitä jotain.

Sky Garden Lontoo Sky Garden Lontoo Sky Garden Lontoo Sky Garden Lontoo Sky Garden Lontoo

Maisemien lisäksi Sky Gardenissa ihastuttaa toki myös kasvillisuus. Silloin, kun ei ole mahdollisuus lähteä tropiikkiin, tuovat kasvit pienen palan tropiikkia kaupunkiin. Viime aikoina olen innostunut kasvillisuudesta jopa niin paljon, että olen vuosien tauon jälkeen hankkinut kotiinkin kasveja.

En oikestaan keksi yhtään syytä, miksi Sky Garden kannattaisi jättää väliin Lontoon matkalla. Vahva suositukseni tälle paikalle!

Sky Garden Lontoo

Sky Gardenista ovat kirjoittaneet myös esimerkiksi nämä matkabloggaajat:

Archie Gone Lebanon

Ansku BCN

Rimma + Laura

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply