Auringonlasku Phuketissa – Promthep Cape

Päädyin Thaimaassa kahden kuukauden aikana juuri sellaisiin paikkoihin, joihin en luullut enää palaavani, en varsinkaaan tällä reissulla. Yksi näistä kohteista on Phuket. Tämän ei pitäisi enää edes yllättää, sillä monesti päädyn elämässä juuri niihin tilanteisiin, joille olen sanonut ”Ei koskaan”. Olenhan Helsingissäkin asunut pelkästään niissä kaupunginosissa, joille olin aiemmin sanonut tiukasti ei. Phuket ei vakuuttanut minua ensikohtaamisellamme vuonna 2015 haastavaksi tehdyn liikkumisen ja kalliiden hintojen vuoksi. Kaunis saari se kylläkin on, mutta jos ei ole varaa liikkua omalta kotirannalta mihinkään, niin onhan se hieman tylsää. Siksi en todellakaan ole pitänyt Phuketia kohteena, jonne lähtisin koskaan yksin. Muutin kuitenkin mieleni ja olen iloinen, että tein niin. Tällä kertaa pääsin näkemään saarta vähän laajemmin ja päädyin jopa ottamaan tatuoinnin. Nyt minulla on palmu tatuoituna nilkkaan muistuttamassa näistä päivistä ja kaikesta kauniista elämässä.

Promthep Cape Phuket Promthep Cape PhuketPromthep Cape Phuket

Rakastan merta ja auringonlaskuja. Kahden kuukauden aikana, jotka vietin Thaimaassa, en kuitenkaan nähnyt kuin muutaman auringonlaskun ja mertakin hyvin harvoin. Pääsin kuitenkin ilokseni ihailemaan auringonlaskua aivan Phuketin kärjessä, Promthep Capen näköalapaikalla. Tämä lienee yksi Phuketin tunnetuimmista ja kuvatuimmista paikoista ja ymmärrän hyvin, miksi. Vaikka jouduin maksamaan tästä retkestä melko suuren summan taksikuskille, oli se kuitenkin sen arvoista. En silti halua suositella Phuketia kohteena heille, joilla ei ole mahdollisuutta vuokrata joko skootteria tai autoa (itselläni ei siis ole ajokorttia, enkä osaa ajaa mitään, mikä toimii moottorilla). Varsinkin, jos on liikkeellä yksin, tulee taksien käyttäminen melkoisen kalliiksi. Jos pystyy jakamaan kustannukset jonkun kanssa, niin se on sitten jo toinen tarina.

Promthep Cape Phuket Promthep Cape Phuketpc5

Minulle kävi taksikuskin kanssa onneksi hyvä tuuri. Hän oli todella mukava, näytti minulle matkamme aikana kuvausspotteja ja vei vielä tämän auringonlaskuspotin lisäksi toisellekin näköalapaikalle kuvailemaan. Kuskeja kyllä näissä turistikohteissa riittää riesaksi saakka, joten ei kannata missään tapauksessa valita sellaista kuskia, josta tulee yhtään epämääräinen fiilis. Asiakaspalveluhenkisiä tyyppejä kyllä löytyy, mutta kaikki eivät sellaisia ole ja valitettavan monet taksikuskit ajavat myös humalassa. Käytin samaa kuskia vielä seuraavanakin päivänä, koska pystyin luottamaan, että kaikki hoituu hyvin. Molempina päivinä buukkasin kuskin noin kolmeksi tunniksi. Koska välimatkat Phuketissa ovat pitkiä, jäävät kuskit yleensä mielellään odottelemaan asiakasta ja tuovat hänet takaisin lähtöpisteeseen.

Promthep Cape PhuketPromthep Cape Phuket Promthep Cape Phuket

Näköalapaikalta löytyi myös kohtuuhintainen ravintola, jossa söin päivällistä juuri ennen kuin aurinko painui mailleen. Tämä ilta jäi erityisellä tavalla mieleeni ja uskon, että jos pidät palmuista, merestä ja auringonlaskuista, niin sinäkin saattaisit pitää Promthep Capesta. Jos auringonlaskukokemuksen upgrade kiinnostaa, niin siinä tapauksessa suosittelen Baba Nest rooftopia. Hieman jäi kaivelemaan, että ajanpuutteen vuoksi skippasin tuon kokonaan. Ensi kerralla en aio jättää tuota kokemusta välistä, maksoi mitä maksoi.

Promthep Cape Phuket Promthep Cape Phuket

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply