Suomen suurin matkablogiyhteisö

Talvinen auringonlasku Suomenlinnassa

Helsingin edustalla sijaitseva Suomenlinna on talvella satumaisen kaunis. 

En pidä kylmästä, en sitten alkuunkaan. Samalla kuitenkin nautin näistä mielettömän kauniista aurinkoisista pakkaspäivistä, joita Helsingissä oli vastikään tarjolla parin päivän verran. Toissapäivänä tosin vannoin pysyväni sisällä vähintään kesään saakka, kun tulin vuoden kylmimpänä päivänä umpijäässä kotiin tuuliselta kuvausreissulta Uunisaaresta. Pysyttelin sisällä lähes vuorokauden verran, kunnes en enää malttanutkaan. Eilinen päivä oli onneksi vähemmän tuulinen, mutta ei säätä silloinkaan kovin lämpimäksi voinut todeta  – etenkään meren rannalla.

Eilisen kuvauskohteeksi valitsin Suomenlinnan. Olisi kannattanut lähteä matkaan jo aikaisin aamulla, jotta olisin saanut ikuistettua sen mielettömän upean merisumun, jota nyt pääsin ihailemaan enimmäkseen muiden valokuvista. Kaunista saaristossa oli joka tapauksessa! Suosittelen Suomenlinnaa talvikohteena, vaikka se tunnetaankin enemmän kesäpaikkana. Talvella Suomenlinnassa on erityisen upean näköistä.

Suomenlinna talvella

Suomenlinnaan pääsee HSL:n lipulla

Suomenlinna kuuluu Helsingin sisäiseen liikenteeseen, joten HSL:n kuukausikorttilaisten ei tarvitse maksaa matkasta erikseen. Jos käytössä on rajallisesti aikaa, niin suosittelen ottamaan lautan saarelle ja saman tien takaisin, sillä merimatka on kaunis jo itsessään. Lautat lähtevät Kauppatorilta, ja ainakin näin talvisaikaan liikennöivät noin 40 minuutin välein.

Olin myöhään liikenteessä ja ehdin vasta sellaiseen lauttaan, joka saapui Suomenlinnaan juuri, kun päivä oli painumassa mailleen. Loppujen lopuksi ajoitus oli kuitenkin loistava, sillä sain katsella kaunista auringonlaskua lauttamatkan aikana. Samalla lautalla oli myös monia muitakin ihmisiä, jotka olivat lähteneet valokuvaamaan.

Kesällä Suomenlinnan lautat ovat ääriään myöten täynnä, sillä saari on yksi Suomen suosituimmista kesänähtävyyksistä, mutta talvella useimmat jättävät Suomenlinnan kokonaan välistä. Oli ihan mukavaa, että ympärillä oli muitakin, jotka olivat lähteneet kuvailemaan kylmästä säästä huolimatta. Ei ollut yksinäinen fiilis, vaikka yksin liikenteessä olinkin. Pienen hetken ajan sain ihailla myös sateenkaaren väristä haloilmiötä, joka muistutti vuoden takaisesta päivästä, joka on ollut ehkä kaunein koskaan Helsingissä näkemäni.

Helsinki halo tammikuuHelsinki tammikuuSilja Line HelsinkiSuomenlinna talvellaSuomenlinnan auringonlasku talvella

Olen iloinen, että tuuli ei ollut yhtä pureva kuin edellisenä päivänä. Luulen, että en olisi kyennyt jäämään maihin, jos sää olisi ollut yhtään kylmempi. Kuvaaminen ilman käsineitä pakkassäällä teki tehtävänsä joka tapauksessa. Hyppäsin maihin noin 40 minuutiksi, mikä oli ihan riittävä aika pakkasella.

Mukana matkassa minulla oli vanha Lumixin kamerani, sillä olen tullut varovaiseksi uuden kamerani hajottua Thaimaassa. Onnekseni olen saanut jo vakuutuksen ansiosta uuden kameran, mutta en näillä säillä uskaltanut sitä ulkoiluttaa, koska haluan kameran pysyvän matkassani vielä kauan.

Suomenlinna auringonlasku tammikuuSuomenlinna auringonlasku talvellaSuomenlinna auringonlasku talvella Suomenlinna auringonlasku talvellaSuomenlinna talvellaSuomenlinna auringonlasku talvella

Suomen talvi on häikäisevän kaunis

Olen kiitollinen, että minulla on mahdollista nähdä tällaista kauneutta kotimaassani. Suomen 100-vuotisjuhlavuosi on juuri alkanut ja olen siitä innoissani. Aion koota kaikki tänä vuonna kirjoittamani Suomeen liittyvät postaukset tunnisteen #suomi100 alle. On suuri etuoikeus elää itsenäisessä maassa, jossa elinympäristöni on kaunis, puhdas ja ennen kaikkea turvallinen.

Monet matkabloggaajat ovat viime aikoina tarttuneet kotimaa-aiheisiin ja muutamia uusia blogejakin on tämän tiimoilta aloitettu. Suosittelen seuraamaan erityisesti Lauran ja Rimman Fall into Finland -blogia, joka on avattu aivan vastikään. Nämä naiset ovat lahjakkaita kuvaajia, joten tulevaisuudessa tullaan näkemään taatusti upeaa materiaalia Suomesta.

Suomenlinna auringonlasku talvellaSuomenlinna auringonlasku talvella Suomenlinna auringonlasku talvellaSuomenlinna auringonlasku talvellaSuomenlinna auringonlasku talvella
Mitä tähän Suomenlinnan kuvausreissuun tulee, niin sen verran tuli kylmä, että taisin päivän mittaan käydä viidesti kuumassa suihkussa ja lisäksi kerran saunassa lämmittelemässä. Oli se kuitenkin sen arvoista, sillä tällaisia päiviä on Helsingissä harvoin.

Mitä parhainta Suomen juhlavuotta kaikille! Nautitaan jokaisesta päivästä – kylmästä ja lämpimästä.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Lea lauantai, 7 tammikuun, 2017 at 20:26

  Todella upeita kuvia! 🙂

 • Reply Heidi / Seikkailujen helmiä sunnuntai, 8 tammikuun, 2017 at 11:28

  Tosi kaunista! Näistä kuvista sen taas huomaa..kyllä Suomi vaan on kaunis. 🙂 Ei sitä kyllä tule talvella täältä Lapista lähettyä Helsinkiin. Kesällä enimmäkseen. Olenkin monesti miettinyt että pitäisi päästä käymään uudelleen Suomenlinnassa. Kerran olen käyny ja siitä on jo aikaa.. Todella hieno paikka talvellakin! 🙂

  • Reply Reason for Season maanantai, 9 tammikuun, 2017 at 11:08

   No voin kuvitella, että sitä kaunista talvea Lapissa riittää vähän enemmän kuin täällä etelässä :D. Mutta Suomenlinna on mukava paikka kaikkina vuodenaikoina kyllä. Siellä on kiva käydä kuvailemassa :).

 • Reply Jonna sunnuntai, 8 tammikuun, 2017 at 16:33

  Olen iloinen, että ehdimme nauttia kauniista pakkasista Suomen loman lopulla! Kunnon pakkasessa luonto näyttää satumaiselta. Upeita kuvia olet saanut otettua. Kauniit värisävyt.

  • Reply Reason for Season maanantai, 9 tammikuun, 2017 at 11:09

   Kiitos! Joo saapuihan se kunnon talvi hetkeksi tännekin :). Nyt olen kyllä ihan tyytyväinen, että ei ole niin kylmä, sillä kyllähän minä vilustuin ja tulin kipeäksi. Mutta olihan tuo kaunista!

  Leave a Reply