Suomen suurin matkablogiyhteisö

Vuoden 2016 viimeinen päivä

Sumu Lappi

Tuijotan seinälläni olevaa maailmankarttaa. Väsyttää. Takana on ensimmäinen yö omassa sängyssä pariin kuukauteen. Viime päivinä on tullut reissattua etelästä pohjoiseen ja istuttua lentokoneessa, bussissa ja henkilöautossa enemmän kuin koskaan aiemmin. En jaksaisi juhlia Uutta Vuotta. Ei siksi, että olisin katkera tästä vuodesta tai en odottaisi innolla tulevaa, olen vain uupunut.

Pakko myös tunnustaa, että en pidä yleisistä juhlapäivistä, jolloin ihmisten oletetaan tekevän jotain erityistä tai kokoontuvan massatapahtumiin. Haaveissani on päästä joskus ottamaan uusi vuosi vastaan Sydneyssä. Siihen saakka mieluusti olen vuoden viimeisenä päivänä vain rauhassa, huokaan hiljaisen kiitoksen ylös korkeuksiin ja suunnittelen tulevia viikkoja, jolloin tekemistä riittää. Toivotan kaikille hyvää vuoden viimeistä iltaa, missä tahansa sen vietättekin!

Kuusi Rovaniemi

Tämä vuosi on pitänyt sisällään paljon. Maailmalla on sodittu, terrori-iskut ovat järkyttäneet ihmisten perusturvallisuutta, useat ystäväni ovat menettäneet läheisiään. Moni on varmasti pohtinut entistä useammin elämän haurautta. Tämä päivä on lahja eikä huomista ole luvattu meistä kenellekään. Itsekin olen huomannut näitä miettiväni. Olen valtavan kiitollinen – minulla on niin paljon. Läheiseni ovat turvassa ja monista elämän haasteista huolimatta elämässäni on paljon sellaista, mistä monet tässä maailmassa voivat vain haaveilla.

Kliseinen sanonta, että on lottovoitto syntyä Suomeen, pitää paikkansa niin monin tavoin. Muutaman tunnin päästä aloitetaan vuosi, jolloin Suomi juhlii 100-vuotissyntymäpäiviään. Minä tahdon vuoden 2017 jokaisena päivänä olla kiitollinen tästä maasta ja tehdä omalta osaltani parhaani, jotta voisimme olla ylpeitä Suomesta ja suomalaisuudesta jatkossakin. On niin helppo osoitella sormella päättäjiä tai yksittäisi henkilöitä, kun joku asia menee vikaan, vaikka vastuu paremmasta huomisesta on jokaisella. Meillä on huikeat puitteet tehdä tästä maasta sellainen, joka tunnetaan – positiivisella tavalla – kaikkialla maailmassa.

Auringonlasku Lappi

On pakko vain todeta, että tämä vuosi on ollut siunattu. Sain matkustaa paljon enemmän kuin mihin taloudelliset resurssini riittivät, sain syödä hyvää ruokaa enemmän kuin koskaan elämässäni, sain oppia uusia asioita, sain tutustua hienoihin ihmisiin, sain viettää paljon aikaa tärkeiden ystävien ja perheeni kanssa. Joulukuun alussa nilkkaani otettu tatuointi tulee aina muistuttamaan minua kaikesta hyvästä, mitä elämässäni on – niistä matkoista, jotka ovat takana ja niistä seikkailuista, joita on edessä.

Toivottavasti sinäkin pystyt löytämään elämästäsi paljon hyvää. Jos tämä vuosi on ollut sinulle vaikea, toivon aivan erityisen paljon valoa alkavaan vuoteen. Olkoon vuosi 2017 täynnä iloa, innostusta, upeita auringonlaskuja, hyviä kohtaamisia, naurua ja uuden oivaltamista. The best is yet to come.

Auringonnousu Lappi

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply miraorvokki sunnuntai, 1 tammikuun, 2017 at 10:51

    Olet kyllä niin hyvä kirjoittamaan ajatuksia sanoiksi. Ihana Mirka! <3 Ja wau näitä kuvia, ihanat hanget korkeat nietokset. Mahtavaa vuotta 2017 sinulle<3

    • Reply Reason for Season tiistai, 3 tammikuun, 2017 at 12:06

      Oi kiitos kovasti <3! Oli ihana käväistä kyllä pohjoisessa tropiikin jälkeen. Ihanaa tätä vuotta sulle kans Mira!

    Leave a Reply